Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 31 augusti 2008

Söndagskvällsjättetrött

Är alldeles slut av att göra så lite som möjligt :-)! Hur kan det bli så???

Kanske är det en reaktion på att den däringa Nalle stack iväg på egna äventyr när vi skulle ut på kvällspromenad :-)...

Hade honom bunden ute medan jag gjorde klart med fåglarna härinne och skulle "bara" byta halsband på den busen. Då stack han iväg! Egentligen en helt naturlig och sund reaktion, men jag blev allt lite betänksam, för det är ju det här med selektivt hörande, som Nalle har utvecklat till en stor konst! Men godisburken hör han, så det fick bli lite inkallningsövningar med godis (fast jag inte gillar det egentligen)... Men det gick över förväntan! Så det kanske är en god idé att fortsätta på det viset?!

Tur att vi är själva här igen i alla fall! Hyresvärden har åkt hem till sitt, så lugnet har lägrat sig över Flårekulla! Med andra ord; inga bilar eller traktorer att oroa sig för... Bra ur hundsynpunkt!!!

Och så har fågelbarnen växt lite till :-);

I tur och ordning; Tripp, Trapp och lille/a Bonus... Nog är dom för goa, dom små?!





Ha en fin söndagskväll! Jag ska bara en massa, sen blir det läggdags för rymningsbenägna jyckar och mig!!!

lördag 30 augusti 2008

NU är batterierna laddade och minnet lite mer medgörligt

Skulle ju i stor stil ta lite foton på bebisfåglarna i morse, men då var batteriet urladdat... Tänkte inte på att det måste laddas emellanåt... Och igår låg kameran uppe när jag var nere... Suck! Det är inte lätt att vara jag!!!


Vilket väder det har varit idag!!! UffeHund och Nalle och jag har strövat i skogen i timmar... Ingen svamp hittade vi, men det var roligt att knata omkring och hundarna var glada och svansviftade mest hela tiden... Och det där svamperiet, det tar vi en annan dag! (Och kameran var hemma, mobilen likaså)






Svante hade ju "synpunkter" på detta med matskålarna i den nya buren... Men corn-flakes gick inte att motstå i längden :-). Fast han blev nog lite sur när jag kom där med den förb.....e kameran. "Vad tjafsar du om? Bildbevis??? Äh, dra va!"



Lille Tripp som växer och växer. Visst har han/hon blivit stilig?! Vilken färg! Och vilken styrka i näbben! Oj, vad den pippin kan hugga tag i mattens stackars hand :-).



Så Trapp som också börjar bli vackert grön. Dom är ju bara så..... underbara!!!




Min lille/a Bonus. Som stirrar mig stint i ögonen och vill upp när han/hon ser mig. Man kan kanske ifrågasätta förståndet, men ändå...
Lilla gullehjärtat!!!



"En gång till matte"

*************************************************************************************

Har pratat med äldste sonen idag och vi försöker båda leta lägenhet åt stackars "mittemellan-M". Har fått reda på att en av lärarna vid utbildningen bor i Falköping, så det kanske kan vara en lösning... Ska försöka kika runt lite sedan... Men jag önskar verkligen att det löser sig snart, för att kinesa hos kompisar funkar ju inte i längden... Min stackars unge!!!

**************************************************************************************

Igår ringde en av "mina" tanter från Frödinge... Hon mådde inte bra och har haft två hjärtinfarkter. Känns riktigt tråkigt, för jag tycker så mycket om K...

Jag var ju hemma hela dagarna då också och då brukade tanterna be om skjuts in till Vimmerby. När jag såg på nummerpresentatören att det var någon av dom som ringde brukade jag skoja med dom och svara med "Vrångfalls taxi, var god dröj" :-).
Och vi hade så roligt på våra små utflykter. En skulle kanske "tippas av" vid fotvården och en skulle till ICA. Så brukade vi gå och fika någonstans "allahopa" innan vi for hemmåt igen.

Har så mycket fina minnen från då! Dessa äldre damer förgyllde verkligen min tillvaro! Saknar dom så fruktansvärt emellanåt... Tänk när tant A vägrade åka med prästen för att hon hellre ville åka "turbo". Hon förklarade att det var mycket häftigare med turbobilar än prästen B`s lilla röda.
Men nog tror jag att den röda gick fort nog, B blev nämligen av med körkortet ett tag för att "bilen gick för fort"... Sånt händer när man försöker bevisa att det går att köra från här till där på en kvart... Det går inte! Ja, jösses vad mycket roligt vi hade! Att goda vänner kan vara i vilken ålder som helst är härmed bevisat...

Nu tror jag att jag ska ta itu med lägenhetsletandet... Lite nu och lite då, så ska det nog fixa sig till slut!

Ha en underbar lördagskväll, alla!

fredag 29 augusti 2008

En dag UTAN bebisfotografering!!!!

Idag har det varit alldeles upp-och-ner här... Har "städat" hela långa dagen, med massor av avbrott för kaffeskvimpande och bloggläsning och... Av detta något märkliga beteende förstår jag att jag jobbar bättre under lite press. Som att sonen kommer hem och vill ha mat... Annars går jag bara omkring och småduttar med allt möjligt och glömmer vad jag har gjort. Minnet är som sagt bra men kort!

Om den något äldre sonens bostadsproblem har jag inte hört något nytt än... Men han lär nog höra av sig i helgen om han kommer åt någon telefon. Det där uttrycket "små barn och små bekymmer, stora barn och stora bekymmer" kanske det ligger lite i trots allt. Men jag misstänker att han är hos kompisar i Arboga över helgen... Hoppas jag i alla fall. Han har ju bott där ett bra tag innan han flyttade ner till Skövde och flickvännen... Känns jättetråkigt att det slutade så här, med en massa bråk och tjafs. Men jag tror att dom är lika goda kålsupare båda två, så vad det gäller den delen tar jag inte ställning för eller emot någon. Jag tycker ju om tösen och det försvinner ju inte bara för att dom bråkar sinsemellan. Nu hoppas jag bara att det löser sig för båda två och att dom kan vara någorlunda vänner... Kanske inte nu, men längre fram.

Har städat fågelburarna och hade ju ett ypperligt tillfälle att fota bebisar... Men då var kameran uppe och jag nere. Och inte vågade jag gå ifrån bur och allt med katterna kretsandes runt bordet...
Hade ett elände att få Tripp att släppa den lilla trasen jag hade att lägga bebisarna på. Jösses vad han/hon kan tråckla in klorna i saker... Den får du lite jobb med, Jenny :-)!!! Men, oj, så fina dom är nu! Till och med Bonus börjar likna en fågel :-)! Lille hjärtebebisen!!!

Uffe och Nalle har varit matten behjälpliga med städandet... Det vill säga; dom har sprungit ivägen mest hela dagen... Men eftersom vi inte har känt någon större stress idag har det gått rätt så bra ändå...
Gissa om maten smakade gott när jag äntligen blev så färdig så jag gav mig tid med sånt larv :-)... Kokta rödbetor med smör, mmmmmmm.

Ska försöka ta mig till TV-stolen (om den är ledig förstås, såg Herman stryka omkring här, så chansen är väl rätt liten),troligen i stil "vaggande anka", och sova TV en stund innan jag rasar i säng... Renbäddad sådan, minsann!!!
En kopp te och en knäckemacka (om jag inte somnar ifrån det förstås) skulle vara gott nu!

Ha det gott, alla!

torsdag 28 augusti 2008

Oroar mig för...

... hur det ska gå för min "mellanson"... Han är just nu bostadslös, och enda möjligheten för honom att få bostad är att någon skriver på borgen. Som till min stora förvåning inte bara rör hyran, utan borgenären ska dessutom bli betalningsskyldig om något går sönder eller det blir något annat strul... Men hur fasen ska någon överhuvudtaget våga skriva under på något sådant??? För vem kan garantera att det inte händer något? Och jag kan tala om att det inte verkar vara tidsbegränsat heller... Om det hade rört sig om en "inkörningsperiod" om tre-fyra månader, så att hyresvärden fick se att allt flyter som det ska hade det kanske varit förståeligt, men detta skulle då gälla hela hyresperioden, på kanske flera år... Orimligt, tycker jag!

Och så kan man ju fråga sig hur ungdomarna ska kunna få en bostad överhuvudtaget... Och hur ska dom göra för att vara "betrodda"? Numera måste dom ju nästan studera väldigt länge för att få ett jobb, men bostäder under studietiden finns inte att uppbringa om man inte har en jäkla massa pengar och kan köpa en lägenhet... Studiebidraget är ju inte så jättehögt, och studerar man på heltid är det ju inte helt lätt att jobba samtidigt...

Och jag får ju givetvis inte skriva på med mina (hmmm)jätteinkomster (obs ironi!)... Och som äldste sonen sa; hur fasen ska man då "hålla koll" när man bor tjugo mil ifrån? Och dessutom kan ju detta leda till slitningar i familjen... Den som skriver på är orolig för att något ska gå galet och den som har lägenheten känner sig ständigt påpassad... Inte bra alls!!!

Och vad fan gör dom som inte har någon som kan skriva på??? Och det kan ju i och för sig bli fallet här med, för det är ju mycket pengar det rör sig om...
Har suttit här och mått illa sedan jag pratade med "storsonen"... Är så fruktansvärt orolig. Att detta ska hända nu när han (mellansonen) äntligen har kommit in på en utbildning han verkar trivas med och är motiverad att slutföra... Jävla skit!!!
Detta är ta mig fasen inte klokt!

Har i alla fall duschat hundarna... Det behövdes, för vattnet som rann av dom var inte rent, om man säger så... Jisses, så smutsiga dom var... Uffe såg till att hela badrummet var relativt välvattnat... Tänkte ta en bild på eländet, men kameran var nere och badrummet är uppe och mina ben ville verkligen inte gå nerför någon trappa. Ibland är dom konstiga, dom däringa benen :-)...

Min granne K och jag har varit och handlat lite idag. Mat är bra att ha hemma :-). Hittade rödbetor till vettigt pris. Dessa ska kokas och intas med lite smör, imorgon. Sonen åker till flickvännen, så han slipper plågas av mammans vurm för sån mat. Men jag tycker att det är en riktig festmåltid!

****************************************************************************************

Lite fågelbilder! Visst har dom vuxit lite sen igår?
(Misstänker att alla är hjärtligt urtrötta på fågelbebisar :-). Men det är min blogg och jag gör som jag vill, he, he)



Nu börjar Tripp få färg ordentligt! Han/hon blir nog lika fin som pappa Kalle! För även om Kalle är en lite (hmmmm) högljudd herre, så är han ju otroligt vacker!



Trapp har inte lika mycket färg, men nog ser det ut som om det blir en grön pippi av honom/henne oxå?




Och så lille Bonus, som växer så det knakar nu! Han/hon är väldans stadig och övar duktigt på sitt torrsim :-)!

**************************************************************************************


"Jo"; säger Nalle."Jag vet ju att det är Uffes skål, men han ligger ju bara där och ser dum ut och någon måste ju vakta skålarna, eller hur?!"



Ha det gott alla!!!

onsdag 27 augusti 2008

Igår...

... vet jag banne mig inte riktigt vad jag gjorde... Hade ont i ryggen och ont i huvudet och ont i mig... Vissa dagar är sådana!

Tog mig samman framåt eftermiddagen och bakade lite laktosfritt bröd (gäller att smila in sig hos den eventuella svärdottern!) och några kakor (som jag ångrade att jag hade börjat med så fort jag hade rört ihop smeten). Idag är det nämligen meningen att dotter M´s kompis A ska dyka upp (eller ner?) för en fika. Och då är det ju trevligt att ha något att bjuda på... Faktiskt!!!

Har varit något mer aktiv idag. Till exempel tagit mig för att ringa firman jag hade beställt fågelbur ifrån och tala om att nu vill jag minsann ha mina pengar tillbaka eftersom dom inte levererar någon bur. Jag menar; har man betalt en vara ska man väl för sjutton inte behöva vänta i månader på att den ska komma??? Men resultatet var att pengarna kommer tillbaka idag eller imorgon. Så får jag ge mig ut på jakt efter en annan bur. Det retar mig, för den buren var precis vad jag hade föreställt mig... Antar att det går att hitta liknande någon annanstans.
Men jag kan inte rekomendera den firman till någon; snacka om bristande information! Har skickat mail på mail men inte fått något svar. Och när jag har ringt har jag inte fått någon vettig förklaring till varför buren inte har blivit levererad... Och till sist brister tålamodet till och med hos mig.

Här kan den som inte gillar fågelbebisar sluta läsa :-)! Så där! Varningen är utfärdad!!!

Och så fågelbilder (igen)!




Tripp, som har kommit på att man kan klättra på mattens något omfångsrika magge... Kan säga att det var ett elände att tråckla ut hans/hennes klor ur min tröja :-).




Idag kändes det verkligen att Trapp är något yngre. Ja, både kändes på vikten och syntes på "fjädrarna" eller vad man ska kalla det dom har (inte särskilt fjäderlikt om man säger så!).




Så lille/a busen Bonus... Den pippin har verkligen nästlat sig in i mattehjärtat... Tycker att han/hon är så, ja, vad ska man kalla det? Tuff, tapper, modig, bara jättego?!





Besparar er hela "klättringen" från här till där :-)... Men det såg rätt kul ut! Bonus krälar och klättrar över och under sina syskon för att få den där varmaste platsen... Visst är dom för härliga, "mina" (Rosas och Kalles) bebisar!? Och lägg märke till Tripps färg! Brås på pappa fågeln, eller???

Ha det gott alla!!!

måndag 25 augusti 2008

Fågelbarnen växer och växer och...

Det är alldeles fantastiskt att få förmånen att följa dom här små tuffingarna dag för dag! Jag har blivit alldeles fascinerad av att se deras utveckling från (hmmm) ailiens till något som åtminstone med lite god vilja liknar en fågel... Ja, lille/a Bonus ligger ju lite efter, men är nog den med mest skinn på näs- nej, jag menar näbben :-)!



Jenny; här är Tripp... Nog börjar han/hon bli riktigt fin? Det är den bebis som är tyngst och som skriker högst när det är matningsdags :-) Vikten beror nog i någon mån på röstresurserna...



Och Trapp; något lättare och förhållandevis lugnare än det tyngre och förmodligen någon dag äldre syskonet...




Så Bonus, som försökte dyka ner till äpplena idag igen :-) Det gäller att vara lite påpasslig när man har med dom här små rackarna att göra... Och jag älskar varenda minut!!!

Har ju haft fågelungar förut; för femton år sedan... Det var då Svante och hans syskon föddes... Men då hade jag inte någon att fråga till råds och var nog mer osäker och ängslig. Tur att jag har dig, Jenny, att ställa dumma frågor till! Det känns tryggt!!!

*************************************************************************************

Började annars dagen i ett mycket lugnt tempo...
Som höll i sig tills granne K ringde och talade om att idag skulle det minsann bära iväg till någon typ av affär som säljer klöspelare till katter... Så jag fick lite fart och så bar det av till Falköping. K fick tag i en jättefin klöspelare som dessutom var förhållandevis billig, och jag köpte lite leksaker till fåglarna och undulatfrö...
Vi passade också på att äta lunch... Kaffe och (mmmm) jättegod smörgåstårta på ett fik som inte var helt lätt att hitta :-). Men vilken smörgåstårta!!! Inte en massa majonäs och kladd, utan precis lagom av allt. Inte ofta man får såna när man äter ute...

Så besökte vi ostaffären också. Inhandlade en ost som inte kostade mer än 39 kronor kilot! Vilket kap, va?! Det tilltalade det "snåländska" i mig!

Lite duktig har jag varit också! Klippt gräset har jag minsann gjort! Så nu får mitt värme/massagebälte jobba för fullt! Oj, oj oj och aj, aj, aj! Men vissa saker måste ju göras vare sig man vill eller inte... Och förresten tänker man så bra när man promenerar där efter gräsklipparen; det finns ju liksom inte så mycket annat att göra :-).

UffeHund och Nalle är så snälla när jag inte är riktig "i form"... Dom traskar efter mig vart jag går och sätter jag mig så har jag två "väktare" vid fötterna.
Ibland undrar jag hur livet hade varit utan mina fina, underbara djur... Men man kan nog utgå ifrån att det hade varit döööötrist!!!

söndag 24 augusti 2008

Utflykt i svamskogen

Egentligen talar väl dessa bilderna för sig själva?! Vi fick nog ihop lite över tre kilo svamp; mest soppar av skilda slag...




Här puttrar kantareller som hamnade på bröd tillsammans med lite brynt lök och ost och "skjuts in i ugnen" med alltihopa... Mmmmm! Gott!!!




En del av skörden... Vi delade upp det hela ganska så rättvist... Jag fick mest! DET är vad jag kallar "MRIS"... (Mammors rätt i samhället :-))




Tror att detta är Karl Johan, men det kan ju för all del vara stensopp (eller är det samma sak, tro)... Men här ligger dom och väntar på att bli delade på och smörfrästa tillsammans med den hackade löken... Ungdomarna skötte det hela medan jag satt och tittade på och knaprade värktabletter. Varför värktabletter? Jo, så blir det när man får syn på skogens guld bland en massa mossa och stenar och gropar och inte har vett att vänta på sonen, utan brakar in i skogens djup för att genast lägga beslag på läckerheterna. Kanske inte det mest intelligenta draget jag har gjort idag... Helskotta vad det kändes i benen och ryggen. Men troligen spände jag mig rätt duktigt för jag blev allt lite skrajsen när jag upptäckte hur halt och ojämnt det var. Ja, ja! Själv göra och själv ha!!!

*************************************************************************************


Kattastrofen har upptäckt att "papperskasssekorgen" har fått flytta ner till kökspallen (tills vidare) eftersom dvärgpapegojorna bor där korgen stod tidigare (uppe på kylen). Men hon är ganska nöjd med det, för där får hon ligga ifred och är ändå nära nog så att hon ser vad som händer, företrädesvis på köksbordet. Mat är alltid intressant när man är en Kattastrofkatt :-)


Och så här ser fågelbarnen ut idag;







I tur och ordning; Tripp, Trapp och Bonus.

Bonus var verkligen i rymmartagen idag... Han/hon fick syn på äpplena på bänken och började genast kravla iväg för att se vad det var för något spännande... Eller också var det väl kravlande för kravlandets egen skull :-).

Plockade ner buren och visade son och svärdotter bebisarna... Kan säga att dom blev alldeles förtjusta i dom små. Dom är ju rätt "tuffa" och nyfikna. Och dessutom kan dom redan bitas, dom små ligisterna :-).

Nu är det verkligen dags att "hoppa", hmmm, snarare linka in till sängen... Hundarna står redan vid sovrumsdörren och menar att det är banne mig dags att sussa!

Natti, natti bloggen; syns imorgon :-)!

lördag 23 augusti 2008

Lördag i Flårekulla

En rätt typisk lördagsmorgon... Jag vill inte göra det jag borde; vill sitta i min TV-fåtölj och lida för rygg och huvud värker, men...



... Nalle ser till att matten inte får slappa. "Skyll inte på en massa trams, utan sätt igång så du blir färdig, matten. Ju fortare du blir klar desto fortare kommer vi ut i friska luften!"



"Jag vaktar TV-stolen så länge... Mmmm, så gôtt..."




Men Uffe tycker nog lite, lite synd om sin gamla "matta" för han kikar lite och undrar om det är något han kan hjälpa till med... Men matten är nog lite sur, för hon fräser något om lata hundkräk som bara ligger där till ingen nytta...

Till slut är "vi", dvs jag, färdig med övervåningen och då ger jag upp och tycker att en promenad i "mellanperioden" vore inte fel. Och si; huvudvärken flög sin kos! Och tidningen kom in och jag fick se mina söta grannkattbarn på vägen! Ja, dom var förstås inne i sitt hem, men eftersom jag är "tidningsbud1" lämnar jag in UT till K på hemvägen och då fick jag "prata" lite med ToreTass och JossanTossan. Och jag kan meddela att dom har vuxit en massa på ett par dagar! Och är fortfarande lika bedårande!!!

Så blev det dags för den dagliga fotograferingen av fågelbebisar;




Först ut var Tripp; växer så det knakar och är pigg som en efsing...



Så var det Trapp; han/hon var nog på gott humör idag, höll på att "halka ur greppet" :-). Vilken liten buse,va?! Hann inte ens fixa med blixt o grejer; därav den mörka bilden... Med katter som snor runt riskerar man liksom inte att tappa en liten fågelbebis...



Så lille/a Bonus som växer och torrsimmar :-)... Idag var lilla magen rätt så rund och jag tyckte att han/hon kändes något "stadigare" än igår. Fast det kan ju vara önsketänkande...


*************************************************************************************

Läste Jennys blogg imorse och fick allt lite att fundera på... Tycker nog att hon har rätt i det mesta hon skrev, man är nog lite "rädd" för att verka gnällig och ynklig, men det är vi ju alla ibland... Och inte sjutton är det något nöje att gå hemma och ha ont även om man försöker göra det bästa av situationen. Trots försäkringskassa och nya regler i socialförsäkringarna.

Det är ju lite märkligt att man ska bli "dubbelbestraffad" för att man har en sjukdom eller ett handikapp som gör att man inte kan jobba... Precis som om man hade bett om att få nöjet av att ha ont dygnet runt och inte kunna göra saker som alla andra. Hmmpfff! Den som tror det kan inte vara vid sina sinnens fulla fem!!!

Och ekonomiskt är det en katastrof!!! Hade jag inte mina barn och min pappa skulle jag inte ha klarat mig alls! Och det är inte roligt att känna att man inte kan försörja sig själv när man är över femtio år (jisses, vad tiden går!).

Känner att det är så mycket jag vill göra, men värken sätter stopp för en hel del projekt... Vill ju hälsa på dottern i Norge, men det är helt uteslutet... Har ju ingen som kan hjälpa mig fjorton dagar med hundpromenader, matlagning, städning osv. För det är minst fjorton dagar med nollaktivitet pga värken om jag ger mig iväg på ett sånt äventyr.

Dessutom skulle jag ha så ont redan när jag var halvvägs så att inte en människa på denna jord skulle stå ut med mig! För jag blir rätt sur när det värker som mest; det är så att jag blir alldeles förskräckt själv emellanåt :-)...

Försöker åka till pappa i H-fred emellanåt, och om jag äter en massa extra värktabletter och tar det väldigt, väldigt lugnt går det skapligt, men det blir några dagars fullständig vila trots det... Och jag vill ju så gärna vara lite med pappan, han är ju trots allt 82 år nu... Vi har (nästan) daglig telefonkontakt, men det är ju inte riktigt samma sak som att ses "på riktigt". Och nog skulle jag vilja åka "hem" för att hjälpa till med städning och sånt, men det går ju bara inte. Så drabbas man dessutom av dåligt samvete för allt man inte kan göra och får ännu mer värk för att man blir nere och ledsen... Snacka om ond cirkel!

Har konstaterat mer än en gång att hade jag inte djuren skulle jag gå under! Mina underbara livräddare! Som kör upp mig på mornarna och ser till att jag kommer ut på dagliga promenader (nyttigt som sjutton när man har värk, även om det tar emot ibland!).
Ja, och så barnen o pappan o kompisarna förstås! Ni gör storverk!!! Tack och lov för att ni finns!!!

Och så är det ju så att; man är inte värd mindre som människa för att man inte kan lönearbeta! Även om det verkar så idag...
Alla har ett människovärde och det kan och får ingen regering i världen ta ifrån oss!!!

fredag 22 augusti 2008

Fröken Humla flyttar till Norge och fåglarna flyttar i köket :-)

Här är en mindre bra bild på Humla i sin nya sadel, som hennes matte har beställt ifrån USA minsann! En mycket fin västernsadel... Bara det bästa är gott nog åt lilla Humla. Fick ett meddelande om att hon hade passerat gränsen tidigt i eftermiddags... Men dottern har lovat att dom "kommer hem" för gott om några år... Men jag lääängtar efter dom...




Och fåglarna bestämde jag mig för att försöka flytta om så att alla finns i köket... Och faktum är att det inte är så mycket skrikande nu när dom ser varandra. Och så fick ju Svante lite undulatkompisar att språka med... Antar att han tyckte att Kalle och Rosa "pratade" konstigt :-).

Så nu bor undulaterna där dvärgpapegojorna bodde förut och dvärgpapegojorna bor uppe på kylen... Så nu kan man inte tassa och sno åt sig någon liten mumsbit utan att "somliga" hojtar i himlens sky :-). Jättenyttigt för figuren (som inte har funnits på många herrans år, ha, ha)!



'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Så till dagens och gårdagens fågelbebisbilder :-). Det tog så lång tid att flytta om burar och städa och... Så var det ju det där med Humla och viktigt inköp av morötter osv...
Men här är;

Först ut Trapp... Igår såg han/hon ut så här;




Och idag så här;




Här är Jennys Tripp... Du får så gärna ta detta lilla monster! Fasen vad han/hon bits...

Igår;...



...och idag;





Så det lilla skötebarnet Bonus! "Vi" har övat lite "torrsim" när han/hon har varit ute... Verkar vara en riktigt stark liten krabat. Håller tummar och tår för att han/hon ska klara sig, men oddsen ökar ju för varje dag!

(Skitdålig bild, men det är vad det blev!)



Kan tala om att det inte är lätt att ta bilder på någon som övar "torrsim" hela tiden! Men nog syns det att han/hon växer?!




Tillbaka i boet! Se så omtänksamma Tripp och Trapp är!!! Tripp till vänster och Trapp till höger och stackars lille/a Bonus mitt i smeten :-)!




**************************************************************************************

Och så har jag fått en till utmärkelse av Jenny!!! Men det var en sjuttiojäkla massa regler och hit och dit så jag avstår från att välja ut mottagare, utan "skickar vidare" till ALLA som läser här! Ingen nämnd och ingen glömd! Och Jenny; du vet att jag "skickar tillbaka" alla dina fina utmärkelser, för är det någon som är värd en hel drös sådana så är det du!!!




************************************************************************************

Har ni märkt att jag har lärt mig "länka"? Alldeles av mig själv... Så nu jädrar ska här länkas till höger och vänster :-)! Tänk vilken tur att jag är så lättroad; attan så tråkigt jag hade haft annars, ha, ha!!!

torsdag 21 augusti 2008

Denna fina utmärkelse har jag fått av Jenny
. Kan bara upprepa; mitt liv är såååå mycket rikare sedan vi lärde känna varandra (och då menar jag inte bara på befjädrade vänner :-))! Du är en på miljonen, Jenny!



Denna bild står för...(och nu kopierar jag...)


För vänskap över nätet

För inspiration

För glädje...


Reglerna är:

1. Du kan ge utmärkelsen till en eller hundra eller vilket antal däremellan du vill - det är upp till dig!

Se till att du länkar till deras bloggar i ditt inlägg.

2. Länka sedan tillbaka till

http://www.tammyvitale.com/

så att hon kan besöka alla underbara kvinnor som får den.

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag,

som lär dig nya saker

och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!

Och eftersom Sandy redan har fått en får jag väl avstå denna gången ;-) Fast du är värd en till, för att du är du!!!

Jag tycker att Hugas blogg är så himla trevlig och rolig att läsa, så dit skickar jag en :-)!

Och Ilsemarie "Ett hjärta rött" gör en stor insats med sin blogg! Jag lär mig mycket av att läsa där!!!

Så har vi en av mina äldsta och bästa vänner Mammamia! Du ska veta att jag tänker på dig nu när du är mitt i flyttbestyren och inte har tid till så mycket annat... Tur att det finns telefoner :-). En dag utan ett "snabbsnack" blir vääääldigt lång...

Anna "minigrisen" som skriver om sina små grisar med sån inlevelse... Blir nästan lite sugen på att ha såna själv, men zooet är ju rätt fullt som det är. Men du ska veta att din blogg är uppskattad!

Så alla andra; det är så roligt och inspirerande att läsa olika bloggar om olika saker och man blir intresserad av en massa ämnen som man inte har ens tänkt existerar förrän man hamnar på någons sida via en sjuttiomassa "klick" hit och dit!
Det är berikande att läsa bloggar!!!

tisdag 19 augusti 2008

Idag...

... har jag ägnat mig åt lite "fågelskådning". I köket. Det var lite halvtaskigt väder, så det passade mig bra så!



Två mycket misstänksamma fågelföräldrar! Känner att dom är gôrtrötta på mig nu! Men jag måste ju kolla lillen!!! Att dom inte kan fatta det, va?!







Lille bonus syns knappt i min hand... Men försök själva "balansera" på en pall och hålla fågelbarn i högra handen och kameran i vänster samtidigt som man blir totalt utskälld av två förnärmade dvärgpapegojor... Fråga Jenny om Kalles röstresurser, så förstår ni att jag inte överdriver när jag överväger att köpa öronproppar nästa gång jag är i stan. Imorgon närmare bestämt... Bilprovningen... Bläääää!





**********************************************************************

Herrarna hund tycker att det går åt en förskräcklig massa tid till att fota fula fågelbebisar och blogga... Men jag har minsann ägnat en hel del tid åt vovvarna idag också! Vi har varit ute fyra eller fem omgångar idag... Har haft lite värk, så promenaderna har inte blivit så långa men å andra sidan kan man ju linka omkring i trädgården och slänga boll till odjuren! Fast postlådan tur och retur två gånger har vi klarat trots allt! Först tidningen på förmiddagen och sen posten på eftermiddagen... Och det blir i alla fall lite mer än en kilometer tur och retur varje gång vi masar oss ut dit! Wow, vilka utflykter vi gör :-)!!!

Uffe la sig under skrivbordet och blängde medan matten försökte få tag i sin gamle pappa. Som hade "rymt" hemmifrån! Fick tag i honom vid strax efter nio ikväll... Att han inte har begripit att han har anmälningsplikt och utegångsförbud :-). Man blir allt "lite" orolig när han bara försvinner ut i det blå!



Nalle vaktar benet han fick av Jenny o Sandy... Han litar inte riktigt på att katterna ska låta bli att tugga på det :-)...



Och imorgon bär det av till staden för besiktning av bilen... Håll tummar och tår för att bilstackaren inte har "hittat på" något jäkelskap igen! Den har ju en märklig förmåga att "göra" saker som borde vara helt uteslutna... Har kommit fram till att Missilen inte har läst instruktionsboken ordentligt :-)!