Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 30 september 2008

Känner att idag passar "björntanke" nr 45 ur Nalle Puhs stora klokbok alldeles utmärkt!

Om du inte tar en paus kommer du att begå (fler) misstag

Har haft en sån där läskig vaknatt med värk i högerarmen (inte vänstra "mammamia" ;-)!). Var helt övertygad om att jag skulle bli vansinnig. Eller kola av, eller nåt... Ja, faktum är att det gjorde så ont, så att jag hojtade högt i min "ensamhet" (stackars Uffe och Nalle!)! Men nu har jag känt efter och värken kommer från en punkt i nacken, så det är välan en av dom där sabla inflammationerna som har blossat upp igen... Så det blir till att vänta ut eländet!

Kattbarnen är badade idag och hundarna har fått sina promenader, men det är nog vad jag "tyar" idag...
Återkommer när värkeriet har försvunnit och jag är på lite bättre humör... Just nu tycker jag bara synd om mig och är fruktansvärt gnällig...

lördag 27 september 2008

Ibland...

... tror jag att min bil har en egen vilja ;-)! För hur ska man annars förklara den här konstiga plötsliga oförmågan att köra rakt fram när det finns en skylt som pekar åt vänster och som det står "Godisfabriken" på? För inte sjutton beror det på chauffören (dvs mig)!!! Det är bilen det är fel på!!!

Men stoppet blev till viss nytta, för vi handlade lite gotter till Mellan-M som lite uppmuntran mitt i flyttbestyren...

Jag har alltså för första gången i mitt avlånga liv kört till Tidaholm. Mellan Mullsjö och Tidaholm var det väldigt, väldigt mycket skog och sen lite skog till... Gääääsp! Kändes väääääldigt långt, fast det inte kunde röra sig om mer än tre-fyra mil på sin höjd. Och så hade vi bilen fullpackad med grejor som skulle till lägenheten och den där förb....de TVn envisades med att trycka mig i ryggen. Gissa om det kändes gôtt på hemvägen! Vill verkligen inte åka ihop med den TVn igen!!!

På återresan kom jag på att; 1. jag har ingen TV att flytta in i sovkupen när sonen flyttar (kan välan i och för sig kvitta...) 2. min strykbräda har utvandrat! Jippiii! Nu har jag nåt att skylla på när jag inte vill stryka; åtminstone tills jag har köpt en ny....



Hade kameran med, men i vanlig ordning blev den liggande i bilen, så sonen (den "lille") knäppte ett par bilder genom bilfönstret.
Höstfärgerna är vackra!!!




Bebiskatterna blev glada när vi äntligen kom hem! Det där med att först åka iväg och sedan inbilla sig att man ska få äta mat i lugn och ro är nog ganska fånigt! M(j)auritz ville upp och sova i famnen och sen dröjde det inte många minuter innan lille M-ett kom klättrande (!) uppför mitt stackars miss-handlade ben... På två dagar har herrarna lärt sig att klättra, så nu är man ett vandrande kylskåp och klätterträd! En stiger i graderna ;-)!

Att köra den här lilla biten och försöka vara lite, lite hjälpsam i flyttröran och handla på hemvägen har nästan tagit knäcken på mig... Så nu ska jag slänga mig i min livsfarliga TV-stol och sova TV tills det är dags att gå och lägga sig "på riktigt"... Helskotta vad ont det gör i den där ryggen! Och vad TRÖTT jag är på den!!!
Imorgon blir det nog bara det allra nödigaste måstet gjort, i övrigt ska det kelas med kattbebisar, vuxna katter, hundar och fåglar... En riktigt djurisk dag med andra ord!!!

Kan rekommendera "Nalle Puhs stora klokbok"! Där finns det 100 björntankar för bättre hälsa... Tanke nr 52;

På väg att ge upp? Ta en tupplur!

DET låter klokt!!!

torsdag 25 september 2008

Om man ska...

...sammanfatta dagen har det varit; solsken, ett något tafatt "städande" (varför kan man inte få städhjälp när man inte är i sånt skick så att man kan städa själv?) och som grädde på moset migrän.

Blir, minst sagt, muskelsvag av migräntabletterna och idag fick jag ta två innan det blev något resultat... Känns som om jag hade sprungit maraton, fast jag bevisligen inte har rört på mig alls.

Och så har jag knappat räkningar... Och hur roligt är det på en skala???? Tippar på att man hamnar på minussidan, särskilt när man inser att pengarna inte räcker - denna månaden heller.
Jävla rygg! Känner att jag skulle behöva en inkomst som går att leva av, men vem fan anställer en som har en utbildning som är så inaktuell så det skriker och som dessutom inte kan garantera att hon infinner sig på jobbet varje dag utan troligen jobbar en eller två dagar för att sedan vara sjukskriven ett par veckor... Om någon har ett förslag på något man kan sköta hemifrån utan tidspress och ändå få hyggligt betalt; HÖR AV ER!!! Börjar bli desperat!
Hade behövt köpa ved. men det är ju lika bra att inse att det är lika bra att lägga ner alla funderingar åt det hållet, om inget under inträffar...

Men ett litet under hände faktiskt idag! Fick en helt makalös mobil/bredbandsräkning och ringde givetvis genast och undrade hur detta kom sig... Och tänk; DOM HADE GJORT FEL!!! Dessutom upptäcktes att jag hade betalat för mycket två gånger, så det blir en räkning som är till min favör nästa gång! HA!!! Det gäller att glädjas åt det lilla!
Och så hade jag glömt att räkna med min jättepension från SPP på hela 300 kronor, så det tog sig lite mot slutet ;-)!

Nu tror jag att jag ska knalla ner till köket och fixa mig en kopp te... Ska försöka hitta stödkragen oxå, känner att det "brinner" i nacken och mellan skulderbladen... Gnällig??? Jag??? Inte!!! Bättre än så här kan jag i mina värsta stunder, jag lovar!!!

Ps; kattbarnen M-ett och M(j)auritz mår alldeles förträffligt! Har försökt att inte vara sur på dom, inte för att det är så där värst svårt, man blir glad bara man ser dom! En sån här deppardag är jag mer än tacksam för alla djuren; för mitt i eländet kan jag inte låta bli att skratta åt deras tokiga upptåg... Vad jag älskar dom, hela bunten!!!

onsdag 24 september 2008

Oj, vad tiden går!

Visst går tiden fort när man har roligt? Trodde att jag skulle skriva ett inlägg igår, men tiden liksom bara försvann... Det blir mycket pyssel när man har såna här...



... minimala kattbarn att se efter!(Jämför storleken med tändsticksasken modell liten!!!) Fråga Nalle!!! Han är helt slut av allt bevakande. Igårkväll funderade han (Nalle) på om han skulle ligga på golvet jämte kattungarnas låda, men efter moget övervägande kom han fram till att han nog inte kunde övertyga matten om att ligga på golvet (Nalle vill nämligen ligga under mattens täcke), så han lommade upp i sängen i alla fall :-).




Man får baske mig se sig för när dessa små kryp är ute på äventyr...




"Wow, ett fönster som lilla jag kan titta ut genom" säger M-ett.




Och här sitter Molly/Moltas och hämtar sig efter ett "besök" i föräldraburen... Jag fick för mig att den kraken var alldeles ensam och ledsen, så jag flyttade över den stackaren till Rosa och Kalle igen... Det var jäkligt dumt det!!! För Rosa (!!!) blev helt vansinnig och tjoade att "UT; en gång utflyttad alltid utflyttad. Här ska vi inte ha några mambos inte!!!" Kalle var betydligt mildare i sitt sätt, men det märks vem som bestämmer där!!!(Matriarkatet segrar!)
Som tröst fick Molly/Moltas med sig boet. Som Rosa hade lagt nya ägg i; men matten gjorde snabbt "abort" och tog bort tre små ägg. Känner att vi behöver vila lite innan nästa kull - allihop!




Kolla Rosas min! Och jag som har tänkt städa burar i eftermiddag... Vete sjutton om jag törs gå i närkamp med den damen... Hon ser allt rätt förbannad ut och det är förmodligen mig hon är mest arg på, känner jag!

******************************************************************************

Eftersom tiden gick så fort igår och jag missade att skriva mitt inlägg, så vill jag bara berätta att; MELLAN-M HAR FÅTT LÄGENHET I TIDAHOLM!!!!!!!!!!!! Jiiipppiiiii!!! Så han kommer att kunna göra färdigt sin utbildning och det är inte mycket längre för "nyfikna mamman" att åka än det skulle ha varit om han fått bostad i Falköping... Jag blev så glad när han ringde och berättade så jag började gråta. Varpå sonen förvånat sa "Men; blev du inte glad????". Mammor är konstiga varelser :-)!

måndag 22 september 2008

Oj, så mycket burar...

... det blev i köket! På Jennys inrådan (förmodligen väldans klok sådan) flyttade jag lille/a Bonus till egen kupé.



Men han/hon undrar nog lite över hur det kunde bli så här... Känner sig nog lite ensam, men jag tror att han/hon vänjer sig rätt snart och för övrigt kan det ju hända att jag så småninom hittar en kompis till den lille/a busen...

Får väl medge att jag faktiskt saknar syskonen Tripp och Trapp... Men jag vet ju att bättre än hos Jenny och Sandy kan dom inte få det! Med all säkerhet kommer dom att stortrivas i sina nya hem!



Men eftersom vi har ett mycket litet kök får vi "bygga" på höjden nu :-)! Så Bonus och Svante har "våningsboende" numera... Med lite förankringar i väggen och diverse pussel med matbehållare och hund och kattskålar blev det inte så illa till slut.

Men jag hade ju hoppats på att få sonens rum och det lär väl dröja, för skolan tyckte inte att han skulle få praktisera på annan ort... Ena stunden ska han praktisera för att få anställning och när han lyckas fixa så att han kommer iväg till ett ställe där han har chans att få jobb, då passar inte det heller...

Världen är helt galen nuförtiden!!! Och den högra handen vet inte vad den vänstra gör och allt går på olika konton och skit är det med det hela! Häxan Surtant har talat!!!



Men Kalle blev nog rätt nöjd med att få lite plats igen! Han blev ju av med alla konkurrenterna om Rosas uppmärksamhet och får dessutom ha majsen ifred... Tur att någon är nöjd med sakernas tillstånd... Rosa är nog lite skeptisk än...




Och här är M-ett och Mauritz (eller en katt som blev två, hi, hi)... Så små och söta gullepluttar!!! Kattastrofen tog det hela med upphöjt lugn och till och med slickade dom små på deras minihuvuden... Selma tycker nog att dom är lite äckliga och Hubert höll på att trilla av pinn när han såg dom... Han röööööös!!! Huvale vilka läbbiga små ena; tyckte han. Men det brukar gå bra och dom är så små så jag tror inte att någon av dom vuxna kissarna gör dom något... Och dom vågar nog inte, för Nalle anfaller alla som morrar åt bebisarna :-)... Och Uffe kikar så där fånigt med huvudet på sned... Dom är underbara mina djur!

Sandy hade för övrigt med sig sin ena hund och det gick jättebra! Både Nalle och Uffe uppförde sig exemplariskt!!! Å, vad mallig jag är över mina duktiga vovvar! Med tanke på att Uffe lär vara aggresiv (hmmmm???) är han oförskämt snäll!!!

Men nu är jag helt jätteslut, så nu ska jag uppsöka sängen... Tar med mig kattbarnen och hundarna och kojar... Ja, kattbarnen får "bo" i sin låda, men jag vill ha dom jämte sängen så jag hör om någon är ledsen eller så inatt... Barnslig???? Jag???? Näää; bara lite ;-)!
Natti, natti!

I all hast



Här går det undan idag ;-)! Har hoppat ur sängen klockan rätt så jättetidigt (med tanke på att jag "fastnade" i en film med Sandra Bullock(?) igårkväll) för att jag skulle skjutsa "mellan-M" till bussen i Dalum. Och så måste jag ju bli färdig med allt "måstet" för i eftermiddag kommer dom; tant Animalia och Sandy och M-ett och Mauritz(?)... Jo, jag bestämde mig för att ta två små kattkillar i alla fall. Hmmm! Först säger jag bestämt att; nej, jag ska inte ha fler katter nu. Sedan säger jag att jo, en till kan jag väl ha, det gör ju varken från eller till när man redan har så många. Och så tänker jag ett varv till och så blir det som det blir ;-)!!!

Nå, jag tröstar mig med att jag är inte sämre än att jag kan ändra mig! Och utgår ifrån att det nog är en styrka! (Måste ju försvara mig med nåt, ha, ha!)

Nu ska jag sätta lite rotation på mig och se till att bli färdig så att jag kan gå en runda med Uffe och Nalle innan söstra & c/o landar!

Ett litet klokord sitter väl aldrig fel?!

LIVET ÄR VAD MAN GÖR DET TILL.
SÅ HAR DET ALLTID VARIT OCH KOMMER ALLTID ATT FÖRBLI!


Lev väl!!!

söndag 21 september 2008

Imorgon...

... blir det minus två plus en individ i hushållet.,.

Tripp och Trapp ska flytta till tant Animalia och Sandy och hit kommer lille M-ett. Har varit och införskaffat lite proviant till en styck kattbebis och snott runt som ett jehu och letat lämpliga plastlådor att ha till katt-toalett... Gjort iordning en transportbur som lille M-ett kan ha till sin alldeles egen skyddszon. Kan behövas med tanke på katt-ligan och hundarna :-)!

Just nu är jag så in i vassen trött, så jag har bestämt mig för att knalla ut med vovvarna och sedan "sova TV" en stund innan jag kryper i säng "på riktigt" :-)... Är det ett åldertecken detta att man ser fram emot att få lägga sig och sooooova? Fast då har jag varit gammal hemskt länge, för jag gillar att få krypa ner och släppa alla förtretligheter och sova bort värken och övriga ( i viss mån i-lands-) bekymmer...


Så NU tar jag mina vovvar och knallar ut i skogens djup!!!

Natti, natti ;-)!!!

torsdag 18 september 2008

Idag var det allt...

... nära att Tripp blev "kattmellanmål"... Den tokstollen lyckades slinka ur greppet och flög iväg runt hela jäkla huset. Och inte hade han/hon behövt utforska omgivningen på "egen vinge"; nog hade det varit bättre om jag hade fått följa med som guide.

Och jag var ju för attan stressad redan innan detta hände, för det var ju lite brådis med städeriet eftersom "mellan-M" skulle komma redan idag. Undras just om herrn är hungrig eller vad det är som drar härute mitt i ingenting?!

Och någon lägenhet har stackaren inte fått tag i än. Nu har han fått veta att det finns en liknande utbildning i Borås och att han kan få bli överflyttad dit om han hittar bostad där. Men det är nog inte lättare där än i till exempel Falköping... Man blir så trött på allt härjande! Och om jag är trött vad ska då inte han vara?




Här är den eländes rymmaren Tripp i alla fall! Infångad och placerad i buren!!! Men fasen vet om han/hon får gå ut ur buren så fler gånger... Åh, vad jag längtar efter "mitt" fågelrum! Men en förutsättning för att det ska bli av är att "lill-M" flyttar... Kluvna känslor med andra ord!!!




Bonus kröp in i tröjan idag och jag blev helt enkelt inte av med den lilla/e marodören, så det blev "dubbelkort" idag på Trapp och Bonus. Och dom rymde inte! I det läget var jag såååå tacksam för att dom "uppförde" sig väl så jag hade till och med överseende med att Bonus bestämde sig för att han/hon kunde använda min tröja som potta!




Mitt köksfönster; nu med gardiner :-). Måste ju ha bildbevis på att jag faktiskt har strukit dom eländes tygtrasorna. Räknade fönster här (kändes aktuellt nu när det är fönsterputs/gardinbyte på g)... Det är alltså tretton fönster i "normalstorlek", två små och en altandörr. Och så är det fönster i ytterdörren och tvättstugan oxå... Inte lustigt att man är helt kaputt efter att ha gått över dom!!! Opraktiska är dom också, fönstrena... Man måste öppna dom för att kunna putsa emellan och alla jäkla fönster öppnas utåt, även dom på andra våningen. Inte bra när man har svindel. Jag "ser" hur jag faller ut och ner i ogräslanden. Inte lätt att ha livlig fantasi :-)!




Detta lilla kryp ska (hoppas jag) flytta hit... Har "döpt" honom till M-ett. Kolla teckningen i lilla pannan, så förstår ni :-)! Så nu är det bara att hoppas att allt går som det ska och att lille M-ett kommer att trivas här!

Och så något jag borde ha läst innan jag började härja runt som en blådåre;

Tiden är demokratiskt fördelad.
Alla har tjugofyra timmar till sitt förfogande
.

tisdag 16 september 2008

Tänk om...

..."tant Enstaka" skulle kunna komma hit och putsa lite fönster...

Milda makter vilken tid sånt här jobb tar, har fortfarande hallfönstret och utsidan på fönstrena på nedervåningen kvar att putsa och sen är det ju flera hundra gardinlängder som ska strykas... Känns det som i alla fall...

Men nu har denna något tjuriga matte ONT och vill inte mer ikväll!!!

Vågar inte lyfta ner fågelburen; det vore inte bra att tappa den med tanke på husets fyrfota besvansade invånare. Kan nog vara lite i äventyrligaste laget :-)...

Ska försöka knöka ner mig i TV-stolen och vila en stund innan jag tar mig samman och går och knyter mig. Herrejösses, vad trött jag är! Och oförskämt gnällig... Tur att sonen är ute och jag är ensam människa här, annars hade nog huset blivit utrymt ganska fort :-)!
Kan upplysa om att det finns nog inget tjurigare än jag när jag har försökt göra grejer som jag egentligen inte orkar med. Blir jag dessutom inte färdig är det sju resor j-vligare!!! Djuren vet, så dom håller sig på sin kant, stackarna... Och imorgon börjar vi om igen...

måndag 15 september 2008

Det är måååååndag...

...rätt tidig kväll och jag är sååååå trött...

Har uträttat "storverk" idag!!! Plockat ner gardiner och flyttat in utemöbeln i garaget... Hade detta varit innan ryggeländet blev som det blev hade jag troligen varit färdig med fönsterputset och gardinstrykningen och dessutom klippt gräset (som jag skulle ha klippt igår, men...). Det är väl själva den vilken tid allt tar numera. Och ont så att jag mår illa får jag... Stackars, stackars mig!!!
Vid såna här tillfällen kommer jag på mig själv med att vara (nästan) tacksam för att läkarna i Linköping såg till att jag fick pension. Fast bara nästan! Jag skulle mycket hellre vilja ha tillbaka mig som jag var! Fast gärna med lite mer förståelse för andra än vad jag hade då. Det är sånt som följer med när man blir sjuk och det är ju tur att det finns något positivt med det hela!

Men här kommer ett "bildbevis", med datum och allt :-), på att gardinerna i köket är alldeles nerplockade... Och jag svär på att det är lika gardinlöst i hela huset! Nu är det bara att putsa fönster och stryka gardiner kvar...



Det är inte klokt vad det ekar när man plockar bort gardinerna... Och jag får för mig att det drar från fönstrena och är iskallt här. Har inte kollat termometern; det kanske ÄR kallt?!



Här är Kalle med två av sina ättlingar, Tripp och Trapp. En bild tagen av en papparazzi-matte som fick smyga sig på sina "offer". Barnen flyr in i holken när jag kommer med kameran nämligen. Förstår inte vad dom menar med det?! Vaddå fotade jämt och samt???? Vilka otacksamma kräk, va? Jag försöker ju göra dom "världsberömda" i bloggosfären... Min lilla sfär vill säga ;-).

Så dagens "växa-bilder"...

Först ut Tripp, som direkt efter det att jag hade tagit bilden försökte flyga upp på kaffebryggaren. Vet inte om han/hon tyckte att vi skulle fixa fika eller vad som var meningen med den utflykten...




Och så Trapp, som blir mer och mer lik pappa Kalle... Vet du, Jenny, jag tror att han/hon blir helt otroligt jättefin! Och nyfiken och snäll är denna/e lilla/e individ!



Så lille/a Bonus... Kan inte hjälpa att jag favoriserar detta lilla/e "kräk"... Idag höll jag på att inte få in henne/honom i buren. Den lilla/e busen satte sig fast först i tröjan sedan i mitt stackars finger... Aj, aj vilka klor den pippin hade lagt sig till med. Men min "krigsdans" roade Uffe i alla fall :-). Nalle såg mer förundrad ut... "Kan man verkligen bära sig åt så????". Kattastrofen kikade upp ur "papperskassekorgen" och skakade lite på huvudet "Och matten påstår att jag är snurrig... Milda makter!"



Så lite tröst till oss värkbrutna;

Prinsessan på ärten måste ha haft fibromyalgi...
Alltså; Alla vi som har ständig värk är prinsessor.
Tänk på det så går det kanske lite lättare :-)...

lördag 13 september 2008

Nalle...

... är en inte sååå stor hund... Man kan uttrycka det så, att Nalle är en hund som (visserligen med visst besvär) kan klämma sig ut genom en kattlucka. Det gjorde han igår kväll. Det var ca 2 plusgrader ute imorse, i hallen var det praktiskt taget fritt inblås. För kattluckor som har varit trasiga en gång är ju lite känsliga för Nallar som kommer med fart och kläm Gjorde en provisorisk greja av en stolsdyna, men katterna ville ju gå ut, så den blev väl inte så långvarig, förstår jag... Något kylslaget i hallen imorse med andra ord. Så vad göra??? En kattlucka är beställd, men när den kommer har jag ju ingen aning om...

Vid såna här tillfällen är det alldeles fantastiskt skönt att ha granne K!!! Ringde för att fråga om hon möjligen hade superlim, tänkte att det kanske kunde gå att få ihop luckan lite provisoriskt i väntan på den nya luckan. Men hon hade en alldeles ny kattlucka liggande!!! Det enda problemet var att denna luckan är något större än min gamla... Men då visade sig hyresvärden vara på ett hjälpamt humör, så...



...dörren åkte av sina gångjärn och blev sågad i. Luckan skruvades noggrant fast och; simsalabim, ny hel kattlucka på plats!!! Vilken tur att U och K var här denna helgen och att dom hade möjlighet att hjälpa mig!!!



"Matte, jag lovar att göra mitt bästa för att inte ta sönder luckan igen... Det är så tråkigt när du blir så sur... Men denna luckan är ju lite större, så jag kan nog komma ut utan alltför mycket besvär. Om jag vill alltså!!!"

Kan meddela att han lyckades hålla sig ifrån luckan ända till klockan 19.53 (pip)... Men; luckan höll och det finns en plastbricka som man kan sätta framför luckan så att den "hokuspokus" trollas bort... Så den har testats (till Nalles förtret) och funkar bra!

Och kattluckan som är beställd tänker jag behålla som reserv... För tänk om det händer något mitt i smällkalla vintern! Det vore inte kul!!!

Fick förresten en glädjechock här! Vi, jag, sonen och S satt och käkade middag när ytterdörren öppnades och "någon" ropade hallå! Det var min älskade, söta, goa dotter som kom inklivande. M:s pojkvän (heter det så fortfarande???) hade ärende åt våra trakter så hon åkte med och stannade här medan han var iväg och grejade. Och turligt nog var det kvar en portion mat, så hon fick käka och vi bubblade och babblade och så tog vi en kopp te och en bit mörk choklad med rosépeppar(!). Gott!!! Så gick vi ut med hundarna och det uppskattades mycket av Uffe, som älskar dotter M. Han är rent löjlig när hon är här... Men det är helt underbart att se hur dom busar och gosar om vartannat!

Så blev det fågelvisning! Inte ens dottern slipper mitt tjafs om dessa små underverk :-)!

Men nog blev dom vederbörligt beundrade! I den vanliga ordningen :-) Tripp, Trapp och lille Bonus....





Och, eftersom ärlighet varar längst, så åkte allt fågelburen ner igen när M kom för att hämta dottern... Ibland undrar jag om jag är riktigt klok egentligen... Men någon måste väl vara galen för att resten av mänskligheten ska ha något att prata om ;-)!

fredag 12 september 2008

Denna matte...

... rör sig med viss försiktighet idag efter städandet igår. Ja, egentligen skulle det väl inte ha blivit fullt så illa om inte mellansonen hade hört av sig. Men när jag hade hört vad han hade att säga, blev jag så förbannad så jag städade färdigt med visst eftertryck. Och det får jag till "efterrätt" idag, det!

Han, den telefonerande sonen, hade ju varit i Falköping och tittat på lägenhet. Blev lovad en månadshyra om han målade själv... Igår fick han ett "tack för visat intresse, men..."-besked. Varför i helvete förespeglade detta bostadsbolag honom att han skulle kunna få lägenheten och flytta in redan vecka 39 när dom inte kunde stå för det sedan. Jag menar; han är ju helt beroende av att få en bostad för att kunna fortsätta sina studier och nu vill han bara ge upp. Och jag förstår honom, men det vore ju rent för eländigt när han nu har påbörjat en utbildning som, med all sannolikhet, kommer att leda till arbete. Dessutom är det inte så säkert att han kan börja om med studier, det finns ju regler för hur CSN beviljar studiestöd. Ärligt talat; man blir så TRÖTT!!! Och ledsen och rädd för vad han ska ta sig till... Han har ju haft svåra depressioner förut och det är inget jag önskar någon att behöva ha... Framförallt inte mina älskade barn!!!
Ja, det är ju klart att dammsugaren och golvmoppen fick jobba fort som attan efter detta; jag var ju tvungen att avreagera mig!!!

Kan tillägga att socialen hjälper honom; OM HAN SLUTAR UTBILDNINGEN... Finns det någon som helst rim och reson i detta??????

Så när hundarna och jag skulle ge oss ut på förmiddagspromenad var jag noga med att påpeka att vi minsann skulle gå på "vägen" inte braka ut i skogens djup... Men så fick jag se detta;




... och slänger koppel och ryar till vovvarna att dom skulle stå still, för nu skulle det plockas trattkantareller minsann! Uffe stirrade på mig och tänkte nog att det var lite märkligt att det plötsligt gick alldeles utmärkt att trassla sig in i kvistar och till och med lyfta undan fallna småträd för att komma åt nåt så oaptitligt som svamp. Han har ju inte precis nåt pokerfejs den hunden...

Men jag fick ihop till en lunchmacka i alla fall!!!

**********************************************************************************

Och fågelbarnen växer och blir finare och finare i färgerna!

Och Tripp blir lite rödare om kinden för var dag! Han/hon är bara så sööööt!!!



Trapp blir mer och mer lik Kalle! Kan tänka mig att det blir en riktigt fin fågel!!!



Försökte "skryta" lite för Bonus, för att han/hon skulle förstå vilket äventyr matten hade varit ute på, men vattenkokaren var tydligen bra mycket mer intressant än den där gamla svampen :-)!



Och här syns färgskillnaderna lite bättre! Nog är Trapp lik pappa Kalle? En riktigt tjusig liten pippi!



''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Idag kommer lilla S från Trollhättan och ska stanna till på söndag! Det ska bli riktigt roligt! Hon är verkligen en snäll och väldans trevlig tjej; jag förstår att M är förtjust i henne!

Har förberett maten, så nu gäller det bara att komma ihåg att sätta på ugnen...
Och nu är klockan 14.00 så det är snart dags att hämta posten... Lika bra att ta tag i det med en gång! Medan jag kommer ihåg det, menar jag. Inte lätt att ha teflonminne!!!

Ha en fin fredag!

torsdag 11 september 2008

Är lite "dan efter" :-)

Ja, inte sååå dan efter, men jag har inte "haft tillgång" till datorn om kvällarna... Så fåglarna är liksom en dag äldre idag än på bilderna... Så är det att ha två datorer och ett modem och en son som helt enkelt lägger beslag på nämnda modem. SUCK!!! Å andra sidan satt jag och sov TV igår igen. Det är inte klokt så många bra program det finns att sova till ;-)! Men det var något om "hemsökta hus" och tydligen var dessa kåkar väldans skräckinjagande, för det var ett hojtande som till och med väckt mig i min "törnrosasömn". Inser att jag får vara tacksam för att inte mitt lilla hem är hemsökt av annat än katter, hundar och fåglar. Det räcker nämligen med det! Ibland är det ett sånt oväsen här så att man inte hör sig själv en gång...

Fågelbarnen, för nu är det minsann inga bebisar längre, kommer här i "vanlig" ordning; Tripp, Trapp och Bonus...






Städade burarna igår och idag är det husets tur... Mattorna ligger ute (på verandan i händelse av regn) och sängarna är alldeles lakanslösa...
Fönstrena får vara skitiga ett tag till... Har "bestämt" att kanske, kanske nästa vecka om inget får mig att bestämma att det får vara ett tag till. Troligen blir det så... Jag avskyr att putsa fönster och att stryka gardiner är nästan ännu värre... Men det är ju så skönt när det är gjort! Det är bara själva görandet som är besvärligt :-)!

Ha det bra, alla!!!

onsdag 10 september 2008

Behövs...

... några ytterligare kommentarer???



(Hoppas att bilden är "klickbar" så att texten går att läsa!!!)

tisdag 9 september 2008

1-årsjubileum!!!



GRATTIS BLOGGEN!!!

Tänk så fort det har gått; ett helt år av (visserligen rätt oregelbundet men dock) bloggande om både oväsentligheter (mest, ha, ha) och lite mer "allvarliga" spörsmål...

Stort TACK till dom som har varit med på "resan" så här långt!
Och tack för all trevlig och tankeväckande läsning på alla andra bloggar jag har besökt! Ni ska veta att jag verkligen uppskattar era alster, det är minst sagt lärorikt att "tassa omkring" och få del av vardagsliv och tankar om stort och smått.

Kramen till alla!!!

måndag 8 september 2008

Är inte...

...alls på humör... I stort sett känner jag mig "liten, rädd och svag" (ett citat från en låt av Hansson de Wolfe United)... Fasen vet om jag inte lider av "kolibriassociering" oxå... Ibland blir det liksom övermäktigt alltihop!

Har varit och bytt ut mina utlästa böcker på bibblan; hämtat ett pkt från H&M med två T-shirts som var restade och dessutom varit i "min" lilla affär i Timmele och handlat mjölk och fil och diverse annat... Det var skönt att komma hem igen, kan jag tala om! "Rusade" (om man nu kan rusa med en massa kassar) in och satte igång kaffebryggaren. Tänkte att lite kaffe är aldrig fel och säkert känns det bättre när det är urdrucket. Det blev det inte, så nu står hoppet till hundpromenaden i skogens djup...

Det löjliga i sammanhanget är att den utlösande faktorn var helt normalt tonårs-morgon-humör i lördags morse och jag är fortfarande tvärförbannad och vill inte vara med längre... Jag är kanske i någon sorts trotsperiod jag oxå???? Kan man vara det i min (hmmm) höga ålder, tro? Eller så håller jag på att bli förkyld eller nåt sånt; har nog lite ont i huvudet och är ju bevisligen allmänt hängig och grinig...

Tråkigt är det i alla fulla fall!!!

Men ett litet namnsdagsbarn har jag här idag! Det är lilla Alma som har namnsdag och dagen till ära blev hon blixtrad på... Lilla fröken Alma sitter längst in i buren och blänger :-)!



Och så fågelbarnen, som var ivriga att få "gå på promenad"! Har inte haft ork i helgen; tjuriga trötta mattar borde nog skjutas för allas trevnads skull! Men nu när jag kollade bilderna lite noggrannare tyckte jag nog att lille/a Bonus är lite, lite röd om kinden...





Återkommer om/när humöret är lite bättre...
Tror att jag ska hämta min Hansson de Wolfe-CD i bilen och spela den ett antal gånger... Satsar på att "Existensmaximum" eventuellt kan rycka upp mig :-)! Och en bit choklad...

fredag 5 september 2008

Idag...

...har jag "matat" pannan för första gången för säsongen... Tvi, vad det rök! Om någon såg det från vägen måtte dom ha trott att det var skogsbrand eller nåt :-)... Och inte är det kul att inse att nu blir det snart vedinköp igen... Skulle ju ha tagit hem ved denna månaden, men pengarna tog liksom slut och jag kände inte att jag orkade "gå med hatten" igen. För det är så det funkar här när man är en (ibland mindre) glad sjukpensionär.

Får glädjas åt att syskonen fågel växer och frodas!!! Och det gör jag, tro inte annat :-)! Jag är så mallig över "mina" (nåja; Kalles och Rosas) små så jag håller på att spricka!!!
Börjar inse att det kan vara mitt fågeltjat som gör att telefonen är så tyst numera... Hmmm! Får väl försöka intressera mig för lite andra saker oxå (nån gång emellanåt i alla fall, ha,ha)!

Men på bloggen gör jag som jag vill!!! Och det finns ett rött kryss i hörnet som det går alldeles utmärkt att klicka på om man inte står ut med fjäderfän!

Här är hela högen...



...och bara kolla färgerna! Nu syns det ju att dom blir lite olika! Men lika vackra alla tre!



Storsyskonet Tripp... Lite röd om kinderna; helt bedårande... Men jag tror att han/hon tycker att jag är besvärlig när jag vill fota... Det finns ju så mycket grejer att kika på! Hundar och katter och blommor och..... "Men bli färdig nån gång så vi kan "gå en runda" och kolla läget..."

(Ett litet ps; såg att jag har förväxlat syskonen igår! Pinsamt!!!! Men Tripp är den med rött på kinden och Trapp är mer lik pappa Kalle än så länge)




Mellansyskonet Trapp är lite mer försynt till sin läggning, men gillade spegeln i hallen :-). Och det är ju solklart att man vill spegla sig när man är så fin!!!



Så lille/a Bonus! Behöver jag överhuvudtaget skriva något? Alla har väl redan förstått att detta är mattes älskling... Tänk han/hon har börjat sträcka på halsen och visa att han/hon vill upp när jag öppnar locket på holken... Oj, vad jag är svag för detta lilla "kräk"....

**************************************************************************************

Nu kommer snart sonen hem och jag lär bli av med mitt modem... Sen är väl frågan när jag kan få nådig tillåtelse att få "låna" det igen :-)...
Ibland kan jag inte hjälpa att jag ser fram emot den dagen när jag får ha mina grejer ifred och göra som jag vill när jag vill...
Är lite "häxan Surtant" idag... Trött och grinig! Beror nog till stor del på vädret; jisses vad det har regnat! Vår promenadväg är alldeles jätteblöt och slipprig, inte roligt alls att gå där. Och hundarna blir skitiga och blöta och... nääää...

Äsch; antagligen ser det ljusare ut imorgon! Man måste nog få ha sina "svarta dagar" oxå; det behövs för att man ska inse att livet är rätt ok ändå, för det mesta!

Ha en jättebra fredagskväll och passa på att slappa riktigt duktigt! Det är nyttigt!!!

torsdag 4 september 2008

Det gäller att passa på!

I all synnerhet om man är en liten Nalle och bara älskar mat (till och med i "smulform")...



"Ooops; det var väl inte riktigt meningen att du skulle se det här, matten..."



"Förlåt då; men du får väl skylla dig själv när du smular så in i vassen!!!"




Uffe ligger under bordet och snarkar, men...



...vaknar och undrar "Va, får han mat och inte jag... Vad är detta för skoj???"

**************************************************************************************
Den (nästan) dagliga dosen fågelbebisar :-)!

Först ut Tripp...



...så Trapp...


...och lille/a Bonus


Kolla färgerna! Undrar om det blir lite olika gröna färger när dom är "färdiga"?! Lite spännande att se hur det hela utvecklas...



*************************************************************************************

Fick ju en utmaning av Sickan för ett par dagar sedan och nu tänkte jag "ta itu" med den!

1. Vilken mat äter du ofta?

Just nu har jag nog "snöat in" på tonfisksallad... Annars brukar jag göra rårakor rätt ofta :-).

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut?
Beror lite på var man är; men det är nog vanligast att jag hjälper till om jag "får".

3. Var sitter du när du bloggar?

Företrädesvis vid datorn :-). Har "bara" en stationär dator så jag har väl inte så mycket att välja på.

4. Köper du ofta triss?

Nja, periodvis kanske...

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?

Mina "semestrar" tillbringar jag hemma. Och är i regel rätt nöjd med det!

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på?

Sover lika bra till vilken kanal som helst :-) Men tittar gör jag nog mest på SVT...

Så här gör ni som har blivit utmanade;

Svara på alla frågor.
Välj ut fyra personer som du vill skasvara och utmana dom i deras bloggar; be dem läsa din...
Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Jag vill utmana;

Huga

Maria

Laila

Caroline

*************************************************************************************

Går lite på "halvfart"; känner mig så jäkla trött... Hösttrötthet; finns det??? Städade fågelburar och trodde i min enfald att det skulle räcka med det, men icke... Vet inte riktigt hur jag bar mig åt, men köksgolvet var fullt av fågelsk-t och frön och torkade blad och... Så det var bara att ta fram skurhinken. Och då var det ju lika bra att slänga ut mattor och så var cirkusen igång... Så jag har städat idag, fast det inte var meningen från början. Men då slipper jag ju imorgon :-) Inget ont som inte har något gott med sig!!!

*************************************************************************************

Ett litet "klokord" på vägen;

Man måste vara lite tokig för att vara riktigt klok.
..