Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

måndag 30 juli 2012

Vet ni vad??

Jag är med lägenhet!


Alldeles vimsigt glad...


torsdag 26 juli 2012

Varm... och lätt vidbränd :)

Vet ni; man ska INTE lägga sig på magge på en filt i solen när man har sovit urdåligt natten innan detta tilltag. Det som händer då är nämligen att man tvärslocknar och inte vaknar förrän man är lite lätt vidbränd. Nåja; bara att försöka smörja och smörja och smörja och... PHU!!! Ska INTE ligga på rygg inatt i alla fall, hehe... Nåja; det är inte såååå illa, överlever med all säkerhet. I bästa fall blir jag lite brun och det kan ju vara kul som omväxling mot albylfärgen jag brukar ha..

När jag hade hämtat mig lite tog jag tag i det där måstet som jag skulle gjort igår.
Nämligen att ringa vaktmästaren på det bostadsbolaget där jag tittade på den där lägenheten..
Och jodå; han ska försöka få tag i chiefen så att jag får något slags besked. Men han trodde inte att det skulle vara något problem. Så i bästa fall får jag skriva att jag är med lägenhet här endera dan. I sämsta fall får jag fortsätta leta efter en... Föredrar det förstnämnda!!!

Och försöker intala mig att;



Det stora problemet är det där med förståndet att inse skillnaden... Är ju inte mycket för att acceptera sakernas tillstånd... Svårt när man är obstinat av naturen...

torsdag 19 juli 2012

En "liten" aning frustrerad...

I tisdags var jag och tittade på en lägenhet. I Hössna. En trea, som jag gillade. Lite sliten, men helt ok. Med rimlig hyra. Och jo; jag var nog tveksam till att ens titta från början. Men glad att jag gjorde det!

Den står tom nu, men enligt vaktmästaren ska köket få nya tapeter och han menar att det ska göras i höst och att han helst ser att lägenheten är tom då. (Jag med, om jag nu får hyra den...)
Eftersom chefen för fastighetsbolaget är på semester till den 6 augusti kan jag inte få definitivt besked förrän då. Och jag har ju tre månaders uppsägning här.

Huset i Hössna

Nuvarande hyresvärden vill inte godta att jag lämnar en preliminär uppsägning den 31 juli och definitivt besked den 6 augusti.
Herregud; det är ju en hel vecka och ALLA som trånar efter att få bo i mögelhus i skogens djup kommer ju att höra av sig på stört (jättetroligt *suck*)...
I samma andetag förklarar han att han inte ska annonsera utan svara på annonser (kryllar av såna så här års - näää) och "höra sig för" bland grannarna här (????)... Och detta "hörande bland grannar" skulle han börja med nu; trots att jag faktiskt inte har sagt upp mig ännu... 
Lyckades (nog; tror jag) avhålla mig från att vara alltför spydig och sa till honom att jag tycker att han ska tänka ett varv till... Jag har ju för sjutton bott här i elva år och betalt hyran punktligt och varit någorlunda snäll (ja, ja... jag har försökt i alla fall - bör premieras, tycker jag!). På elva år har jag betalt 462.000 (kallhyra; tillkommer allt annat jox man får betala för att bo) till deras konto. Kan konstatera att dom inte har lagt många procent på reparationer eller underhåll under den här tiden...

Problemet är väl att jag inte klarar dubbla hyror och vill ha inflyttning den 15 oktober om jag nu överhuvudtaget får lägenheten. Och jag kan ju inte säga upp mig innan jag vet. Rent praktiskt skulle det kunna bli vissa problem om jag blir helt bostadslös. Faktiskt!

Men jag kände att jag  skulle kunna trivas bra där... Lugnt och skönt, lätt att gå ut med Ufot, visserligen någon mil in till stan (men en mil är mindre än tre), och bra väg. Parkering ingår. Fin tvättstuga. I huset. Behöver inte ränna ut när det ska tvättas. Stort förråd i grannhuset, inte mer än några meter dit... Bergvärme - ingen ved!!!! VARMT och gott! Bara det :))!!! Fyra lägenheter i huset, visserligen ligger "min" lägenhet på andra våningen, men det var en lättgådd, bred trappa...

Det är väl f*n att somliga alltid ska vara så in i bängen benägna att ställa till trassel om dom kan? Men, som mina vänner jag har pratat med säger; troligen inser dom att dom får svårt att få tag i någon som vill bo så här med tanke på bensinpriser och läget. Har man jobb att åka till varje dag är det ju rätt besvärligt vintertid med tanke på plogandet och allt det där... Och så pannan och tvånget att elda stup i kvarten... Inte någon enkel ekvation, det är svårt att vara på två ställen samtidigt...

Så jag är allt en liten aning frustrerad just nu...

fredag 13 juli 2012

Funderar och funderar...

Det har gått inflation i telefonsamtal från hyresvärdar.
Idag ringdes det om två lägenheter i Hössna.
Ska titta på dom i nästa vecka.
MEN i Hössna finns inte tillstymmelse till affär; det är en mil in till stan. Hur det är med bussförbindelse vet jag i och för sig inte, men jag anar att det inte är mycket med det.
 Möjligen skolbussen då... Och meddelar härmed att det är jag inte ett dugg intresserad av. Tyvärr. Absolut inte!!!
 Huset ser väldigt trevligt ut, men läget... Ville ju vara lite mer oberoende av bilen. Ur rent praktisk/ekonomisk synvinkel... Och så detta att kunna GÅ och handla eller ta en fika eller bara gå och glo i skyltfönster eller träffa folk eller glo på folk (lättroad är jag) eller...

Känner att stressnivån har stigit till oanade höjder. Magen är som ett ormbo, vill bara härifrån, vill inte en vinter till här, vill, vill, vill en jäkla massa vill jag...

Och nä; inte ett dugg rolig är jag. Medges!!
Men när en stilla förhoppning om att den där tvåan i Gränna ska bli ledig i rimlig tid. Eller att den trevlige hyresvärden i Huskvarna ska skaka fram något klokt...
Eller att det sker något under... Stort sådant!!!

Undrar lite om jag kommer att ha några naglar kvar efter allt detta grubblande och tänkande och funderande och ormbomagknipande... Troligen inte.
Någon som är haj på det där med lösnaglar? Eller är dom också lättbitna??

onsdag 11 juli 2012




Hemma igen! Haft en jättehärlig dag, god mat och trevligt sällskap av sonen med familj och älskade dotera! Saknar redan!! Tänk vilka helt fantastiska barn och barnbarn, för att inte tala om svärdöttrar, jag har!!!

Dessutom kan jag meddela att jag hittade. Till rätt adress. Nästan alldeles av mig själv. Ringde och kollade EN gång för säkerhets skull. Men nog kände jag igen mig. Det gjorde jag *L*!!!

Men funderar väl lite på vad jag håller på med och varför... Just nu i alla fall..  Vill så mycket och får liksom ingenting gjort.
Nåja; allt ger sig väl med tiden. Antar jag.

Precis just nu är jag bara såååå trött. Och känner att jag saknar... Saknar barnen, barnbarnen och... Ja, ja! Man kan inte få allt...

Det regnade när jag körde genom Borås. Så in i bängen regnade det! Men här är det uppehåll nu. Och Ufot har gjort sin kvällsrunda alldeles själv. Han insåg nog mattens begränsning efter allt körande;)... Lille <3...  Som har varit så duktig idag!  Hur vore livet utan Ufot som håller reda på den vimsiga matten??


tisdag 10 juli 2012

Ser ut som en...

.. trådgardin av vatten utanför fönstrena...
Nog för att Ufot och jag oftast är någorlunda överens om sakernas tillstånd numera, men idag är vi liksom mer överens än annars.
VI VILL INTE GÅ UT!!!
Men vi är ju tvungna att ta små kortisar. För Ufots skull. Fast han protesterar nästan mer än jag :))...

Och så kan jag meddela att jag har varit på röntgenundersökning av ond fossing. Igår var jag det.
Den såg illa ut (fossingen), tyckte tjejerna..
Men ett mer utförligt omdöme skulle röntgenläkaren ge. Och inte fasen tror jag att det är så farligt. Även om det gör ont.

Inom två veckor får jag något slags besked från vårdcentralen om den fortsatta "behandlingen"..
Konstaterar lite torrt att apoteket inte hade den medicinen jag skulle ha, så jag får klara mig utan tills imorgon.
Det är ta mig fasen rätt uselt! Ingen medicin på det ena apoteket (Ulricehamn) och det andra semesterstängt (Dalum)...

Släpp allting fritt för fasen! Det blir billigare el, mediciner, sjukvård, skolor, you name it!
Funkar KANONBRA! Och ingen bryr sig om lönsamhetsaspekten, närå... (ironi på låg nivå!!)

Igår när jag kom hem ringde en dam från ett bostadsbolag i Gränna. Jag hade gjort en förfrågan på en lägenhet, som dock var för stor och för dyr. Däremot kanske det blir en tvåa ledig i deras bestånd och då ringer hon omedelbums till mig! 

Och idag ringde hyresvärden från Huskvarna (där jag hittade vilse, ni vet?)... Också en lite för stor och dyr lägenhet, men han bedyrade att han skulle ringa så fort han fick in något som passade. 
Är det detta som kallas ketchupeffekten???

Imorgon bär det (förmodligen; Orsa regemente, eller snarare tanten i skogen, lovar ingenting bestämt) av till Landvetter en sväng.

Får väl försöka komma ihåg att hämta min medicin på vägen...

Men det kan nog vara bra att komma iväg lite. Kanske.
Har väl blivit lite mycket nu sista tiden.
Fast jag får väl medge att jag har njutit i fulla drag av mina små utflykter!
Hoppas bara att jag inte "hittar vilse" igen... Det är så förbaskat pinsamt!!!

söndag 8 juli 2012

Veckovill...


Ibland känns det nästan lite kusligt.. Som när man är övertygad om att det är den 15:e juli när det är den 8:e...
Idag är det en sån dag...
Lika bra att ge upp och gå och lägga sig, antar jag :)!!



torsdag 5 juli 2012

Mycket båt blir det ibland...

Jag och en väninna åkte till Visingsö i onsdags för att kika runt på kyrkor och gårdsbutiker och ruiner och sånt där turistiska grejer. Vi hade jättetrevligt och dessutom tur med vädret.

Åkte tillbaka till Gränna vid fyratiden och kom på att vi inte hade ätit något klokt på hela dagen... Inte bra... Inte bra alls... Plötsligt lite trötta och darriga bestämde vi oss för pizza och att vi skulle avnjuta den på piren eftersom Uffehund var med på utflykten. Han skötte sig för övrigt exemplariskt!! (Stolt matte!!!)..

Bäst som vi stod där och väntade på pizzan kommer en bekant (hrm, jaja) framklivandes och undrar väl lite "vad sjutton gör du här"... Det hela slutade med att jag fick knappt halva pizzan (nu var den inte så förtvivlat god; faktiskt den vidrigaste Hawai-pizza jag har smakat), resten åt bekantingen och Ufot upp.

Och klockan sex satt jag och Uffe i bilen på färjan på väg över Vättern igen...

Hamnade hos några grannar till "bekantingen" på kvällen och satt där och pratade och hade allmänt trevligt till klockan väldigt mitt i natten. Upp och ut med två galna jyckar klockan sex på morgonen.. Sov några timmar till efter det och sen gick det i ett hela dagen med hundpromenader och plockande och matlagande och... Och jo; jag har haft det riktigt bra och är fullständigt nöjd med min dag!

Kom hem igen på seneftermiddagen idag och är nu jäkligt trötter! Lite omtumlande när man förväntar sig att man ska åka iväg på en dagsutflykt och kommer hemramlandes dagen därpå..

Men jag får väl lite skamset medge att både extra mat till hunden och mattens lilla tandborste låg i bagagen, så något slags stilla förhoppning om att få tillbringa lite extra tid på öa fanns nog...  


Inser väl bara att jag inte riktigt vet hur och varför jag gör som jag gör, men att det i vissa lägen kan vara lika bra att vara lyckligt ovetande!