Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 1 december 2009

Jönköping tur och retur


(bilden hämtad från IKEAS hemsida)

Idag har det inköpts två stycken vita "Knodd" tunnor med lock som rymmer 16 liter. Att ha till fågelmat.
Hade givetvis velat ha färgglada tunnor, men det är visst många som vill det, för dom var alldeles jätteslut...
Hittade en gul tunna - utan lock...
Men det går bra så här också.
Man får ju inte vara sämre än att man kan ändra sig (en gång om dan i alla fall Lol)!!!

Någon ny mobil bidde det inte... Den jag ville ha,(en liten röd Nokia som heter 2760 i efternamn Confused) fanns inte och skulle inte komma in heller... Och ändå kallar dom sig "megastore" (hmmmm).
Men nu är jag enveten, och har jag sagt liten röd hopfällbar Nokia så vill jag ha en liten röd hopfällbar Nokia.
Och jag hade ju ändrat mig en gång redan och en gång om dagen är maxdosen för ändringar i protokollet när man är jag!

När jag "äntligen" kom hem (även om jag satte nytt hastighetsrekord på tur/retur Jönköping, med spring hos IKEA, Elgiganten, COOP, Zooaffären, allt avverkat på tre timmar och tjugo minuter och jag körde lagligt hela vägen!!!) satte jag mig vid lille datorn (efter kaffet givetvis!) och kikade på Elgigantens internetsida. Och si!!! Där kunde man beställa en sån liten telefon för 549:- inklusive frakt!!!
Så om ett par dagar dimper den väl ner här!
Får tacka far som gav mig en peng i födelsedagspresent så att jag kunde köpa mig en ny liten telefon... För det är allt roligt att kunna använda den däringa "blåtanden" när jag nu har den! Praktiskt vid hundpromenader, kan jag upplysa om!!!

Fast den vanliga tele"fånen" är fortfarande lika fånig och inte hör jag något från Telia/Felia heller.
Skickade ett mail idag och påpekade att jag anmälde att telefonen inte fungerade redan den 22 och att jag inte godtar att dom räknar från den 24 som den där sura "tanten" ville ha det till när jag ringde... Och så vill jag givetvis veta vad som är fel...
Inser att jag blir stämplad som besvärlig kund nu, men att betala höga fasta avgifter för något som inte funkar vill väl ingen?!

Men kan ni tänka er!? Vi har haft SOL här idag... Så hundarna och jag har varit ute och travat i en timme... Fast jag tror att dom diskuterade mattens lite märkliga sätt att tvärstanna och stå och "lapa sol"... Det var faktiskt jättegott att känna att det värmde lite i ansiktet...Men jag kände mig ganska så uttittad, kan jag säga... Slår vad om att dom små otäckingarna viftade med ögonbrynen! Hrrmmmpff...

 Det blev nog lite mycket med både traskande i Jönköping och sedan en timme ute i skogen här... Men jag vet vilket som var roligast Walking Dog...
Och imorgon är en annan dag!


12 kommentarer:

  1. Så bra att du hittade en telefon.
    Låter skönt med promenad i solen.

    Vill du gästblogga? Läs mer
    http://zvammel.blogspot.com/2009/11/vill-ni.html

    SvaraRadera
  2. imse; Vete sjutton ;-)... Inte vill du väl "sänka" din blogg så pass???

    Funderar.... Återkommer...

    Kramen!!!

    SvaraRadera
  3. Vad du var duktig för mig brukar det ta 3 timmar bara att gå igenom IKEA hade du satt på dig racerskor eller? Tror defenivt att jag har atmosfäriska störningar iallafall orkar avvsolut inget just nu. Jag tror jag skulle behöva dunderhoning funderar bara på vad man kan finna den burken? Roligt att du hittade RÄTT mobil verkar ju dessutom som priset var utmärkt. Då är det bara Felia som verkligen måste skärpa sig är ju 10 dagar du varit utan telefon nu är ju inte sant. Är ju extra dåligt med tanke på att du måste ut för att mobilen skall funka, tänk om du måste ringa SOS för att det hänt något. Men det är väl så att bor man inte i Stockholm är man inte viktig suck suck. Hoppas du får en riktigt fin kväll & morgon dag Kramen på sig. Anniqua

    SvaraRadera
  4. Du hann avverka en hel del på kort tid. =)

    Gillar den vita tunnan. Har funderat på samma till allt foder. Helt klart snyggare än en massa fodersäckar.

    Kramkram

    SvaraRadera
  5. Anniqua; Kan vara så att det kändes alldeles övermäktigt idag... Och då går det undan. Det går ju snabbare om man vet vad man ska ha och går själv...

    Men samtidigt är det så himla skönt att ha det gjort! Det var ju ett par saker som ska bli till julklappar i det lilla formatet som jag ville köpa i tid (innehållet ska fixas en annan dag)...
    Och det blir lite enklare med fågelmaten i tunnor... Och visst är dom snygga?! Ännu tjusigare i verkligheten än på bild, minsann (tycker jag).
    Och det var för väl att telefoneländet fanns på nätbutiken. Annars hade jag blivit en aningens aning sur, för den kostade nästan trehundra mer hos Expert. Och trehundra är en jäkla massa pengar när man inga har...
    Nåja; en mycket trötter Uffematte ska sätta sig i ett hörn och slöa en stund...
    Nalle är knäsjuk, så vi får väl knösa oss i soffan vovvarna och jag :-). Får Nalle sitta i knäet ska Uffe också. Som två barnungar är dom, "inga orättvisor här inte, precis likadant till båda"... Sickna djur man har :-)!

    Hoppas på att mailet till Felia gör nytta (men jag tvivlar...)

    Kramen på dig och sköt om dig!!!

    **********************************

    bc owner; Tunnorna fanns i större format också... Till fågelmat räckte ju dom små. Och du; dom ÄR snygga! Kände mig riktigt lyckad när jag kom hem med dom! Och så kom jag ihåg att köpa nya filter till kattfontänen (en lyx jag har fått av fd granne K. Hennes katter uppskattade den inte ett endaste dugg.

    Hoppas att du känner dig lite bättre? Du är välan rädder om dig?

    Bamsekram!!!

    SvaraRadera
  6. SÅ bra att du får tag på din lilla röda Nokia i alla fall!

    Låter som att du haft en "promenadig" dag i dag...
    Huvva...en massa butiker ÄR inte roligt men nya grejer är ofta ganska roligt!
    bra där med foderhinkar.
    Har det själv och det funkar kanon!
    Mycket lättare...(:
    Kram på dej!
    //Jenny

    SvaraRadera
  7. Jenny; Jo du! Riktigt lyxigt att hälla upp fågelfröer var det idag! MYCKET enklare! Och mindre spill... Bra när man är lite klantig :-)!

    Och visst var det bra att den där Nokian fanns på internetbutiken. Har varit och klämt och kännt på den i stan, men där kostade den 990:-... Undrar varför det skiljer så in i attan i pris mellan butikerna?

    Nu är det "bara" den vanliga telef*å*nen som behöver fixas. Men det lär jag väl inte kunna själv... Knävla Felia!!!

    Nej; nu ska här göras lite, lite nytta.... Går på knappt kvartsfart idag... Lär väl ta ett par dagar innan man hämtar sig efter det här äventyret. Men det var bra att få hem tunnorna!!! Snygga är dom! Jajamensan!!!

    Kramen, du bästaste söstra mi!!!

    SvaraRadera
  8. Johan Hedlund / Telia Kundservice2 dec. 2009 15:51:00

    Hallo där!

    Johan Hedlund heter jag och jobbar på Telias kundservice.
    Skulle du vilja att jag kikade på vad som är fel på din telefon åt dig?
    Jag kan inte garantera dig att jag kan lösa problemet men du får definitivt ett svar av mig vad som är fel på din telefon och självklart gör jag dessutom mitt bästa för att hjälpa dig.

    Fyll i dina uppgifter via detta formulär så kontaktar jag dig så fort jag kan: http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

    Mvh
    Johan Hedlund
    Telia kundservice

    SvaraRadera
  9. Johan Hedlund; Idag kom det en reparatör och talade om att det lät för j*vligt i min telefon (det visste jag :-)!) och att detta beror på ett kabelbrott någonstans längs vägen... Så kanske jag rent av får lite nytta av min telef*å*n imorgon om jag har tur.

    Men jag undrar så klart lite över hur ersättningsreglerna fungerar när sånt här händer... För telefonen har ju krånglat av och till hela hösten, men så har det "rättat" till sig och då vill man ju inte ringa och felanmäla...

    Och nog hade det varit bra om man hade fått något slags besked - positivt eller negativt - inom dom här tre dagarna som det är sagt att felsökning ska göras. Tycker jag!!!

    Mvh Uffematten

    SvaraRadera
  10. Sån service, svar från Telia på bloggen.
    Jag är så trött på Telias kundtjänst, har ringt dit tusentals gånger och fått olika svar från olika personer.

    Det var en snabb tur, hade nog tagit en dag för mig.;o)

    Nu dimper din telefon ner som en julklapp till dig. Och kanske får du en från Telia för ditt besvär.;o)

    Kram

    SvaraRadera
  11. Bloggullet; Funderar lite på hur det funkar med ersättning när man inte kan använda telef*å*nen så pass lång tid som det har blivit nu... Anniqua nämnde nåt i nån kommentar för ett tag sedan... Får väl gå tillbaka och leta reda på hur det var...
    Önskar mig ett bättre minne i julklapp! Tror du nån har nåt sånt i lager ;-)?

    Att det gick så snabbt beror nog mest på att jag inte ville åka egentligen. Men så var det ju detta med fodertunnorna och julklapperiet... Blir alltid så stressad när jag ska ut på såna äventyr... Jobbigt är det! Men attan så skönt att komma hem igen :-)!

    Ha det jättebra, vännen!!! Och var rädd om sig!

    Kramen!!!

    SvaraRadera
  12. Ja, det vore faktiskt på sin plats att Telia bjöd dej på en EXTRA TELEFON efter allt krångel!

    Jag kollade den där länken från Hedlund och det ÄR JU MÄRKLIGT att dom kör med någon slags "Blogguppsökning" när det SKRIVS någon kritik mot det där stora företaget!??!?

    Är dom så rädda för negativ publicitet så dom ägnar sej åt sådana blogginlägg där man skriver av sej om sin besvikelse??

    Huh...Hade varit bättre om dom la krutet på att fixa trasiga ledningar istället!

    Helt jäkla otroligt....

    / Tror det är bäst att man är Anonym....man vet ju aldrig vem som "kollar upp en"...kanske en Telia-spion?

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!