Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 24 augusti 2008

Utflykt i svamskogen

Egentligen talar väl dessa bilderna för sig själva?! Vi fick nog ihop lite över tre kilo svamp; mest soppar av skilda slag...




Här puttrar kantareller som hamnade på bröd tillsammans med lite brynt lök och ost och "skjuts in i ugnen" med alltihopa... Mmmmm! Gott!!!




En del av skörden... Vi delade upp det hela ganska så rättvist... Jag fick mest! DET är vad jag kallar "MRIS"... (Mammors rätt i samhället :-))




Tror att detta är Karl Johan, men det kan ju för all del vara stensopp (eller är det samma sak, tro)... Men här ligger dom och väntar på att bli delade på och smörfrästa tillsammans med den hackade löken... Ungdomarna skötte det hela medan jag satt och tittade på och knaprade värktabletter. Varför värktabletter? Jo, så blir det när man får syn på skogens guld bland en massa mossa och stenar och gropar och inte har vett att vänta på sonen, utan brakar in i skogens djup för att genast lägga beslag på läckerheterna. Kanske inte det mest intelligenta draget jag har gjort idag... Helskotta vad det kändes i benen och ryggen. Men troligen spände jag mig rätt duktigt för jag blev allt lite skrajsen när jag upptäckte hur halt och ojämnt det var. Ja, ja! Själv göra och själv ha!!!

*************************************************************************************


Kattastrofen har upptäckt att "papperskasssekorgen" har fått flytta ner till kökspallen (tills vidare) eftersom dvärgpapegojorna bor där korgen stod tidigare (uppe på kylen). Men hon är ganska nöjd med det, för där får hon ligga ifred och är ändå nära nog så att hon ser vad som händer, företrädesvis på köksbordet. Mat är alltid intressant när man är en Kattastrofkatt :-)


Och så här ser fågelbarnen ut idag;







I tur och ordning; Tripp, Trapp och Bonus.

Bonus var verkligen i rymmartagen idag... Han/hon fick syn på äpplena på bänken och började genast kravla iväg för att se vad det var för något spännande... Eller också var det väl kravlande för kravlandets egen skull :-).

Plockade ner buren och visade son och svärdotter bebisarna... Kan säga att dom blev alldeles förtjusta i dom små. Dom är ju rätt "tuffa" och nyfikna. Och dessutom kan dom redan bitas, dom små ligisterna :-).

Nu är det verkligen dags att "hoppa", hmmm, snarare linka in till sängen... Hundarna står redan vid sovrumsdörren och menar att det är banne mig dags att sussa!

Natti, natti bloggen; syns imorgon :-)!

4 kommentarer:

  1. vad redig du e som kan plocka svamp..jag kan då rakt inte finna nån..e urusel..men gott e det ,så sööta de 3 musketörerna har blivit! Kram på dej o va rädd om kroppen ,vi har ju bara en ! =)

    SvaraRadera
  2. Redig och redig... Det ifrågasätts nog lite emellanåt, det där med svampkunskaperna. Men soppar är ju rätt lätta att känna igen och kantareller och trattkantareller klarar jag oxå. Min granne däremot; hon kan hon!!! Tänkte se om jag kan lura med henne nästa helg...
    Annars kan jag bara knalla bort till nämnda granne och plocka lärksopp på hennes tomt; tror det fanns ett femtiotal svampar runt lärkträdet... Bekvämt!!!

    Visst är dom för goa bebisfåglarna?! Är så glad för att Bonus tycks klara sig...

    Kram tebax o sköt om dig!

    SvaraRadera
  3. Åhhhhh,svamp är så gott!!
    Jag älskar svamp i alla former och sorter! :D
    Jag får väl ge mig ut i skogen en dag här och kolla!

    Det rör på sig även i "fågelholken"!
    Ha en skön kväll!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Visst är det smaskens med svamp, särskilt när man har plockat den själv med "mycket möda och besvär" :-)

    Ha det bra du oxå och var rädd om dig!

    Kram!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!