Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 15 juni 2014

Tiden rusar...

... och jag hinner inte med...

Nästa vecka är det redan midsommar. I fredags var det skolavslutning. Jag är nog kvar sisådär i april, tror jag...

I fredags var det som sagt skolavslutning här i byn. Var ute med Uffe en snabbrunda innan vi skulle åka till Målilla och pappan och såg att det stod fullt med bilar utanför kyrkan. Eftersom jag är klart efter min tid tog det en stunds grubblande innan det gick upp ett liljeholmens. Nåja; antar att jag får vara glad för att jag fattade - till slut :)!

Och vistelsen hos pappa var väl inte så himla kul. Han har blivit väldigt mycket sämre. Virrade omkring och hittade inte till sin säng i sitt eget rum. Och var arg på än det ena och än det andra. Min syster var där också, men vet inte om det kanske blev lite mycket för honom att Uffe och jag också kom... Tror inte vi ska upprepa det. Kändes helt enkelt inte bra. Fick inte någon som helst kontakt med pappa. Och var ruggigt ledsen på hemvägen.

Insåg plötsligt hur ensam jag har blivit sen mamma gick bort och pappa blev sjuk. Dom, som alltid älskade mig som jag nu är (ganska svårälskad, haha...) och kände mig så väl... Eftersom jag hade nästintill daglig kontakt med mamma så länge hon levde (telefonen är en superb uppfinning!!!) och sedan med pappa tills han blev sjuk är det liksom väldans tyst nu. Ja, ja! Nu är jag så där gnällig igen... Men ibland slår den där saknade till med storsläggan. Idag till exempel...Men fick höra något positivt (om det nu är sant, förstås) när jag skulle ut med Uffe på mittpådanrundan. Verkar som rökandegrannen inunder ska flytta i augusti. Och det vore välan ett lyft! Och nästa hyresgäst som flyttar in får ju det nya kontraktet med rökförbud inskrivet. Om det är lagligt eller inte ger jag fullständigt f*n i! Bara jag slipper röken! Egotrippad? Jag??? Nähä *asg*....
Och vad det blir för någon kuf som flyttar in vete sjutton. Men det kan ju inte bli så mycket värre i alla fall! Hoppas jag!!!

Och så har jag ägnat mig åt att "rensa" soptunnor... Jajamensan! Grannen mittöver här hade lagt två stora kartonger med sånt som företrädesvis borde ha hamnat på tippen, inte i soptunnor för hushållsavfall. Vilket gjorde att alla tre tunnorna blev överfulla på nolltid. Så jag tog ur kartongerna och satte dom på marken bredvid. Det står adresslappar på kartongerna. Så det är inte så svårt att se vem som har tagit dit dom. Nu blir det intressant att se vad som händer... Hyresvärden lär ju komma nästa vecka för att fortsätta med sitt slit för att få sin "Oscar" (för tunnaste färgfilm). Tycker liksom att det är hans sak att antingen ta hit fler sopkärl eller upplysa folk om vad man får och inte får slänga i dom tunnor som finns.
Tycker det är så konstigt att det ska vara så svårt att ta med sånt till tippen. Vi åker förbi där när vi ska till stan och dom har väldigt generösa öppettider och det är överskådligt och lätt att "komma till" och slänga i containrarna... Dessutom är personalen väldigt hjälpsamma och trevliga!

Jag har blivit en riktig satkärring. Medger. Men bara ibland. När nöden kräver. Det gjorde den nu! För annars hade skatorna fått ett riktigt skrovmål (med tanke på matresterna i min soppåse) och vi hade fått skräp över hela gatan. Och det kändes onödigt. Tyckte jag.

Nu ska satmaran gå och vila en stund innan eftermiddagsrundan med gamle Uffehunden. Han var lite halt imorse. Höger framben. Men han verkar inte ha ont, så jag antar att han har legat illa eller nåt sånt... Jisses, så övernitisk man blir när man har en gammal hund! Kollar och dubbelkollar ALLT... Uffe genomlider det hela med upphöjt lugn. Han är för go, min lille vovve...


4 kommentarer:

 1. Haha, vad rolig du är! Jag sitter och gapskrattar när du skriver om din hyresvärd. Det är ju märkligt det där med att åka till tippen med saker man inte ska ha. Att det kan vara så svårt. Där jag bor får man bara åka 6 ggr om året om man bor i en hyresrätt. Sen att jag bor precis som i en villa som har 12 ggr per år spelar uppenbarligen ingen roll.
  Jag ska också få nya grannar i augusti men det ska enligt de som bor där nu vara ett trevligt par med hund. Det låter ju bra.
  Rökande grannar är faktiskt pyton. Som inbiten gammal rökare har jag blivit så anti. Mår illa bara jag känner lukten nu för tiden. Hm.. jag är nog också lite av en satmara.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min väninna i huset jämte har sagt till hyresvärden att han måste prata med den där tjejen som slänger ALLT i soptunnorna så att vi inte kan slänga vårt hushållsavfall där. Det kommer han inte att göra. Men jag måste få idioten att byta blandare i badrummet, så jag ska föreslå att han antingen ger den här "damen" egen namnad soptunna eller ger henne en vägbeskrivning till soptippen ;)... Satkärring? Jag?? Tror jag väl ändå inte, moahahaha...
   Ha det gott du också! Kramenom!!!

   Radera
 2. Vill bara säga att jag slutat att röka för så där en 10 år sen.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!