Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

torsdag 7 augusti 2014

I förgår...


... trodde jag att jag hade gjort mitt för dagen. Ungefär mitt på dagen nån gång, trodde jag det...Var så trött...
Det har börjat målas på baksidan. Där vi har balkongerna. Min är försedd med kattnät. Tror ni att den satans hyresvärden kunde komma in och tala om att det var dags att plocka ner nätet och plocka undan från balkongen? Nix! Istället går fanskapet upp på taket och spolar hängrännorna...

Resultatet var milt sagt skitigt...
Uppepå detta kommer den jäveln och ringer på, halv sju på kvällen, och gapar om att nätet ska vara borta "imorgon".... Till saken hör att jag uttryckligen hade bett om att bli tillsagd i god tid om när dom ville ha tillgång till balkongen,  så att jag skulle hinna fixa hjälp med att ta ner nätet. Med tanke på hur varmt det är/har varit har det ju varit ett plus att kunna ha balkongdörren öppen.  Får väl medge att jag tappade humöret fullständigt och skällde ut idioten efter noter.  Granne M kom över och hjälpte mig att plocka ner nätet. Då var knäppgöken kvar. M var föredömligt vass och (faktiskt lite hånfull) när hon ifrågasatte hans märkliga tillvägagångssätt. Nya grannarna hörde det hela. Misstänker att deras uppfattning om hur svenska hyresvärdar beter sig fick en rejäl knäck.
Dom hade en man på besök som pratade bra svenska och han pratade med oss medan vi höll på. Det finns ju liksom fler brister här, och "renoveringen" kan ju ifrågasättas. (Håller detta två år är det bra!!!). Då kommer lille hyresvärden skubbande runt hörnet och piper "jag hörde vad ni pratade om"... Herregud!!!
Senare på kvällen fick jag hjälp av granne B och hennes döttrar att ta in och skölja av mina utemöbler och se till att allt kom ner i källaren. Sedan var det bara att städa badrummet... Hade så ont redan då att jag funderade på något slags litet självmord. Men bestämde mig för ett par värktabletter istället. Man ska ju inte överdriva ;)...

Onsdagen blev något lugnare.
Körde in till stan på eftermiddagen,  satte bilen på "Marknadsplatsen" som jag hade planerat. Gick ner till ICA... Ja, gick och gick, linkade är väl kanske en bättre beskrivning.  Handlade ungefär vad jag skulle,  till bilen med det (tungt!!!), vidare till Lidl. In där och köpa det jag hade tänkt, på ett ungefär i alla fall. Tillbaka till bilen. In med varorna. Bilen startade inte. Ut igen, över gatan till verkstan. Där stod många bilar, typ. Bilmekanikern förklarade att det hade kommit in fem bilar, som inte ville starta. Fast med bärgare. Det behövdes ju inte med min. Fick order om att lämna nyckeln, ge fasen i fler startförsök, se till att komma hem med mina varor. Och M och jag hade ju planerat detta sååå bra, åkte ungefär samtidigt så a tt det skulle sammanfalla någorlunda med hemresan, eftersom vi anade hur det skulle bli. Så jag tog lilla mobilen, ringde M, hon kom susande efter några minuter och sen åkte vi hem.
Nu är Lillsaaben på verkstan,  jag är hemma och har ont och orkar ingenting. Och behöver ju inte göra någonting heller, ibland sammanfaller allt på ett alldeles ypperligt sätt.

Tänker ägna ett par dagar åt vila. Bilen lär jag inte få reda på något om förrän nästa vecka (med tanke på hur det hade soppat ihop sig på verkstan), pappa har jag pratat med, hoppas han förstod varför jag inte kan komma. I övrigt kan jag ju inte göra något åt någonting just nu. Det är som det är.

Får väl konstatera att jag har suveräna grannar och vänner, att killen på verkstan är helt outstanding och att jag kanske skulle må rätt bra av att släppa all skit några dagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!