Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 6 september 2011

Dag 248..

Är trött!
Trött, tröttare, tröttast...

Pappa är INTE bättre... Han är virrig och vet ibland inte riktigt var han är... Åt helsike för höga värden på proverna... Där det ska ligga på 5 ligger det på 276. Har i och för sig gått ner. Låg på 310 när han kom in. Har med infektionen att göra. Glömt vad fasen det hette..
Antar att detta kan vara lite av förklaringen till att han gick med på att vi gör en så kallad vårdplanering. Och att han är så embarmligt virrig...
Lär bli "inkallad" nästa vecka för att sitta och se förståndig ut och försöka låta bli att gråta för att pappan ska behöva göra detta som han absolut inte vill egentligen...
Lille pappen....
 
Min syster ringde precis och meddelade att hon åker över och hälsar på pappa på lördag. Så då hoppas jag att han mår bättre!!! Och att han står fast vid beslutet att anlita hemtjänsten. För det vore inte fel att veta att han får lite tillsyn någon eller ett par gånger om dagen och att någon ser till att han får lite riktig mat, trots allt. Tror han har slarvat rätt duktigt med ätandet sista tiden. 
FAN, så svårt det är att bo långtifrån!!!
 
*********************************************************
 

Imorgon kommer M och hennes dotter och fd sambon/pappan till lilla L och tittar på Nalle. Bara att hoppas att "vidbrändfalukorvsvovven" visar sig från sin soliga sida :)... Äh; klart han gör! Han ÄR ju snäll och go och vansinnigt glad när det kommer barn.  Har lyckats få ihop ett köpekontrakt och kommit ihåg att ringa och beställa "ägarbytesblankett" från Jordbruksverket. 
Har dessutom varit och handlat och fixat ihop en äppelpaj så att jag har något att bjuda på imorgon. Och jo; kom till och med ihåg att köpa saft (en liten flaska; dricker ju inte så där värst mycket sånt själv), det är bra att ha när det kommer barn på besök... Inte för att det händer så jätteofta, men...


Nu är det snart dags för kvällstelefånandet till sjukhuset och sista hundpromenaden för dagen...


Sedan blir det nog sängläge, för imorgon har jag att göra!
Nalle ska få duscha, så han är ren och fin, jag ska plocka ihop hans grejer så att allt är samlat OM han nu ska iväg (liiite magknip vid tanken)...
Men jag tror ändå att det blir bra så här. 
 
Hmmm; lite furminaterande kanske innan vi tar itu med dom andra måstena??
Ska fråga herrarna om det kan vara något :)..
Äh; varför fråga förresten; dom älskar den där märkliga kammen!!!

5 kommentarer:

 1. Åh lilla häxegumma.
  Mitt hjärta värker verkligen nu och det är inte långt till tårar. Höll på att mista M nu i sommar så jag kan på ett hörn känna in dina känslor inför detta.

  Och jag förstår verkligen att du känner att du "måste" gå i försvarsställing i vissa frågor. Ska ärligt säja att min första tanke var: int´fan ska ho placera ut redan inplacerade hundar. Det är grymt. Basta. (Detta tänk tog nog 0.8 sek sen hoppade hjärnan igång.
  En riktig djurvän sätter ALLTID djurets bästa först här läget inte är som det var tänkt blablabla... Nu förstår du att jag förstår ditt handlande och att du gör det med en törnekrona som Nattmössa och Fortsätterbära den som töppluva på dan.
  Men - MEN - en hund kan du väl behålla. De är ju så...

  Pappa tar jag en annan dag, känner med djuren som inte kan tala för sig... pust och stön.
  Flötta till avbyggden vid vänern i stället. Kanske oväntat bra.

  Virrigt inlägg, blir sådana när hjärnan inte hänger med fingrarna utan viljan styrs utav yrseln som är kung i så´danahär sammanhang. Visst verkar det vimsigt; tips: lägg dig i min krop och häng med ett tag. Halleluja som det kan bli.

  Förlåt, från sjuk far till hundångest och här kommer jag som en partykracher. VAR RÄDDA OM VARANDRA.
  Kan ngra av barnen tänks vara jouhem under en tid tills det lugnat ner sig?

  ljuspuff&blötbuff
  m-matten&M

  SvaraRadera
 2. Man kan bli förvirrad av vissa infektioner så jag hoppas att han blir mera klar i knoppen sedan... En STOR kram skickar jag!

  SvaraRadera
 3. M-matten; Du anar inte hur jag har tänkt och tänkt och tänkt om detta med djuren... Men jag tror det blir bäst så här. I alla fall. För dom. Jag lär väl må skit ett bra tag... Men Nalle är för ung för att bara tas bort och jag tror att OM den här familjen tycker om honom kan han få göra lite nytta för en liten blyg hundälskande tös. Han är ju lugn och trygg och snäll och lite lat och lagom stor. Uffe får stanna. Han är dock nio år. Börjar bli lite skröpplig...
  Och nej; barnen är uteslutna som jourhem... I all synnerhet för Ufot... Av skilda anledningar. Vill inte gå in på det här.
  Men det har blivit lite mycket här nu... Ö-gubben som är alldeles sårad i sitt stackars innersta, Nalle som (kanske) ska flytta, pippisarna som HAR flyttat (dom mår förträffligt där dom är; har kollat!!), och så pappa uppepå detta. Trodde inte det var sant när grannen (till far) ringde och berättade att han hade fått åka iväg... Det är ju så mycket som har hänt och händer här ändå...
  FÅR man bryta ihop nu???? Fast nä; lär väl få hålla mig på benen tills vårdplaneringen är klar åtminstone. Men SEN bryter jag ihop!!! Ta mig fan!!! Så det så!!!

  Bamsejättekram till dig och buff på nosen till M-hunden!

  ***********************

  Renée; Jo; jag tror också att det ligger mycket i det. Och pappan hade sovit rätt lugnt ett tag i går på eftermiddagen. Skönt!!! För han har varit väldigt orolig och "plockig" förut, så jag tar det som ett gott tecken!!

  Storkramen tebax!!!

  SvaraRadera
 4. Hei Johanna :o)

  Ser at du har mer enn nok å henge fingrene i for tiden. Er så trist å lese om din pappa. Får håpe han blir frisk og rask igjen og at han får hjemmehjelp/hjemmesykepleie. Det er nok en faktum at mange eldre slurver med matlaging og -spising. De blir underernærte og/eller feilernærte. Og desto mer mottakelige for infeksjoner.

  Omplassering av dyr er så trist - men uansett mye bedre enn å måtte avlive dem. Jeg måtte gi fra meg katten da jeg flyttet ifra mitt forrige hus. Veldig trist - men jeg har forstått at hun har det bra hos sine nye eiere. Heldigvis.

  Håper du får hvilt deg innimellom alle gjøremålene - slik at ikke du blir syk også. Ta vare på deg selv.

  Stor klem fra Toril :o)

  SvaraRadera
 5. Torilpia; Väntar med att bli sjuk tills jag har rett ut det mesta av detta (tror jag) :)...
  Det är jättjobbigt med pappa, han är verkligen mycket dålig. Men han är ju 85 år och det är en hög ålder. Inte för att det hjälper mig (eller min syster) nu. Vi är jätteoroliga och rädda för vad det ska bli av detta!

  Visst måste det vara/kännas bättre om man lyckas hitta bra hem till djuren istället för att avliva dom! Och förhoppningsvis blir detta bra! Har en familj till som är intresserad om det inte lyckas nu. Men deras inställning är den att huvudsaken är att Nalle får det bra, och det uppskattas!

  Nu ska jag ta tag i allt som måste göras innan vi får besök! Det går inte fort inte :)...
  Allt görs i slowmotion här idag..

  Storkramen tillbaka och var rädd om dig!!!

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!