Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

måndag 3 december 2012

Hmmm...

Det är måndag idag..
Uppenbarligen...

Eftersom jag skulle infinna mig på vårdcentralen klockan ett idag för att få en sån där h*lvetes blodtrycksmätare "inkopplad" bestämde jag mig för att knalla ner till lille bilen och sopa den ren från snö och provstarta på förmiddagen.
Risken finns ju att gamla bilar tycker att dom inte behöver starta alls när det är så pass kallt som det har varit nu senaste dagarna. Och det är ett tag sedan jag körde någonstans. Tror det var i onsdags eller nåt sånt... Kanske... Minnet är bra, men förfärligt kort...
Nåja; låste upp bilen, startade och det gick jättebra... Skulle öppna bak, så att Ufot kunde sitta i baksätet medan jag borstade och härjade. Visade sig att låset på bakdörren hade frusit (eller nåt). Dörreländet gick inte att stänga. Klart blodtryckshöjande situation...

Knallade in och kom på att jag nog hade några såna där spännband liggande. Någonstans. Hittade dom i en låda där dom inte borde vara och knallade ner till bilj*veln igen och tog helt enkelt och "band ihop" bakdörrarna... Nöden har ingen lag...

Gick ut med Uffe.

Hem igen och petade i mig lite lunch.

Ner till parkeringen igen och borstade av lite ny snö, in i bilen och körde (ilsket muttrande) ner till Dalum. I sakta mak. Halt var det!!!

Väl framme vid vårdcentralen riktade jag en (liten) välriktad spark mot käre bilen. På bakdörren. Som gick i lås... Ibland är det nog befogat med en liten aning våld.

Och nu plågas jag av en mackapär som envisas med att "nypa" mig i armen var tjugonde minut. Och det gör ONT! Trycket låg väldans högt idag också. Fast jag skyllde glatt på bildörrar och snö och... Ingen aning om konceptet köptes.

Av någon märklig anledning befanns det vara på sin plats att mäta hur lång jag är. Eller kort... Tycks ha krympt några centimeter (????). Har alltid varit 1,64, nu är jag plötsligen 1,61... Ja, ja... Och anar att jag kommer att bli anklagad för att ha viss övervikt osv imorgon... Vaddå negativ? Och så tappade dom mig på blod och ville ta ekg. Men det ska göras imorgon. Ekg-t... Upptaget i just det undersökningsrummet. Blev upplyst om att "farbror doktorn" har avsatt EN TIMME till patienten mig. Börjar undra vad fasen det är för fel på mig egentligen.... Vet inte om jag har så mycket att dividera om. Får väl fundera ut lite kluriga frågor och se om man kan få lite kluriga svar... Eller nåt... Äh; avskyr sånt här!!!!!!!!!!

Är sur som f*n och ser inte fram emot hundpromenader med en "bokstavshund" (säker på att han har hela registret och lite till) och blodtrycksmätare och snö och halka.

Försöker trösta mig med att det "bara" är tre hundpromenixer kvar innan jag kan bli av med den här jäkla anordningen. Och hoppas att vi inte lyckas upprepa turerna vi gjorde på första promenadomgången. Man bör alltså stå stilla när den där manicken går igång. Annars ger den sig liksom inte. Bara klämmer och klämmer. Att få Uffe att fatta att det är absolut lugn och stillastående som gäller den minuten det tar att mäta det där j*kla trycket. Funkade dåligt. Vansinnigt dåligt. Tror den mätte sisådär fyra gånger. Och det kändes!!! Man blir liksom inte så glad av sånt..

Dessutom tror jag att den där nattasömnen, som är rätt splittrad och märklig i normala fall, kommer att bli än värre splittrad och märklig inatt... En aning putt i förebyggande syfte, alltså...

Men misstänker att jag kommer att bli själaglad imorgon när dom plockar av mig den här otäckingen! Misstänker och misstänker... Jag VET!!!!


4 kommentarer:

 1. Hoppas du får "ställt in" lite bra medusiner till det där trycket. Jag har ätit sånt i flera år nu och ligger rätt bra, tycker dom...
  Gissar att det är sånt här som kommer med åren. Fast jag har alltid haft högt tryck, så blir det för lågt så mår jag skit.

  Håller tummarna för dej i alla fall!!

  Kram, Jison

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju alltid haft lågt tryck, så det här var lite överraskande... O-positivt överraskande...
   Men jag tror att det fixar sig. Har helt enkelt bestämt mig för att stackars Ulrika får "ta det". Det är hon som är blodtrycksansvarig på vårdcentralen och hon är vansinnigt duktig. Läkaren ger jag inte mycket för. Han gafflade om vikten (ligger precis där jag "ska" enl tabellen" och salt (äter inte mer än jag behöver) och rökning ( har aldrig rökt) och sprit (har inte råd; moahahaha).. Så Ulrika sa att "vi behöver honom för recepten, i övrigt, tja...." En sund inställning *asg*...

   Kramar tebax!!! (Massor!!!)

   Radera
 2. Velkommen i klubben :o) Sånne målere er plagsomme .. har hatt noen runder jeg også .. og man sover skikkelig dårlig når den saken begynner å blåse seg opp. Merkelig nok var blodtrykket mitt perfekt når jeg gikk gravid .. men det er dårlig medisin på sikt - siden ungene er med på stresse mammaen både titt og ofte .. haha ..

  Visst er det kaldt om dagen .. og lysene blinker litt med jevne mellomrom. Det liker jeg ikke - hvis strømmen blir borte - blir varmen i huset borte .. da blir det å tenne minst hundre te-lys og håpe at det er kortvarig.

  Pass på deg selv nå .. stor klem fra meg :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att det är många som har just högt blodtryck...
   Och det där med att man slipper rätt mycket när man är gravid.. Var ju nästan helt värkbefriad när jag skulle ha den yngste. Men fick graviditetsdiabetes istället :).. Det är väl tur att det inte blir FÖR bra *asg*...

   Här har det varit kallt och blåsigt idag. Till och med Uffe ville vända och gå hem när vi var ute mitt på dan. Vi gjorde samma helomvändning nu på eftermiddagen. Det liksom snöar vågrätt... Huuuu!!!

   Och du; var rädd om dig!
   En jättekram från mig till dig!

   Radera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!