Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

onsdag 28 maj 2014

Det händer saker i HössnaMen inte i raketfart. Husen ska målas. Hyresvärden är i vanlig ordning dumsnål och ägnar mycket tid åt att skarva ruttna bräder. Tror han lyckades spara en åttondel av vindskivan. Heja, eller nåt *suck*...
Norrgaveln är färdig. En tunn film av färg (illgul) har han kostat på. Kanske siktar på en "Oscar"för bästa färgfilm. Vem vet ;)???

Just nu står det ställningar utanför köksfönstret. Rampen har lyfts bort. Det fixade dom igår. Idag har ingen synts till. Imorgon är det helg. Visserligen tycker jag att "rökandegranneninunder" är ett jäkla stolpskott, men att ta bort rampen så att han inte kan ta sig ut på flera dagar är väl ändå att ta i?!

Och det känns inte så angeläget att fixa iordning på balkongen heller. För var sjutton ska jag göra av grejerna medan dom lappar ruttna bräder och målar där? Nä, det är nog bara att avvakta och hoppas på bättre tider.

Lär bli en rätt jobbig sommar. Hyresvärden har nämligen hundar.  Som han tar med sig. En valp som sitter fastbunden och två stooora som är lösa och lediga. Som väl är inte båda två av dom större modellerna samtidigt. Men problemet är väl att dom stora vaktar den lilla. Och flyger på våra hundar. Uffe fick fyrtio kilo hund rakt i nian när vi kom ut. Han blev arg. Hade jag också blivit. Jag blev i ärlighetens namn också en aning förbannad.  Uffe är gammal nu och hans leder tål inte såna påhopp. Så jag muttrade väl lite (för högt?) om oansvarigt och gubbjäklar... Kanske inte helt "politiskt korrekt"?  Nåja; dom får ta det! För jag tycker ju att dom är både det ena och det andra! Så det så!

I övrigt galopperar fibron. Blodtrycket är på topp. Doktorn har höjt medicindoserna och jag är alldeles yrslig och trött. Dagarna liksom flyter förbi, får ingenting gjort. Idag trodde jag att jag skulle åka till Dalum och byta ut låneböckerna och passa på att hämta medicinen,  men så visade det sig att apoteket i Dalum stänger klockan fyra.  Bibblan öppnar klockan fem. Där gick luften ur!
Får åka till stan på fredag istället. Böckerna byter jag en annan dag. Varför ska allt vara så vansinnigt krångligt för???

Tur att jag har Uffetuffe som ser till att jag kommer ut några gånger om dan. Annars vete sjutton hur det hade gått.

Men det blir nog bättre när jag får lite ordning på detta med medikamenterna. Det tar väl några veckor innan allt stabiliseras.
Ska avbeställa blåsten som viner runt knutarna,  beställa sol och lite lagom med värme. Detta hoppande i temperatur och lufttryck är en fasa för värkbrutna gamla kärringar.

Snart dags för en runda med gamle Ufot. Och bästaste granne B och Elsahunden. Om ni visste vad glad jag är för mina bästisgrannar!!! Både M, i andra huset, och B i "min" trappuppgång. Dom är bara såååå bäst ♥!2 kommentarer:

 1. Ja, goda grannar är viktigt. Min mamma har flyttat in i ett alldeles nybyggt hyreshus och har fått fantastiska grannar. Själv kommer jag att få nya 15/8. Det ska bli spännande att se vad det bli. Ska visst vara i min ålder.
  Ha en go helg och passa på och njut av det fina vädret!

  SvaraRadera
 2. Bor man i hyreshus med flera lägenher kan man ju kanske inte gilla alla dom andra hyresgästerna. Men att ha två jättetoppenbra grannar är fullt tillräckligt. Dom andra kan man alltid reta sig på lite när man behöver avreagera sig ;) ... Det ligger väl lite i det där att "alla kan ju inte älska alla osv". Kan ju räcka med att man (för det mesta) kan ha något slags överseende (??) Eller så...
  Hoppas du har tur och får trevliga grannar!
  Och ha det jättegott du också! Stor kram ♡

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!