Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 27 juli 2008

Den som spar hon har....

... städningen kvar! Men igår tog denna stackars Uffematte tag i lakan och handdukar och diverse kläder som behövde bytas och tvättas och skurade golv (nåja, slabbade med vatten och såpa iallafall *S*)... Men å andra sidan var det så in i baljan varmt ute, så där stod vi inte ut med att vara, varken hundar eller matte...

Storstädningen av fågelburar var "ganska" intressant denna gång! I holken fanns det nämligen ett (för närvarande) okänt antal ägg... Men holken står på golvet i buren, så förutsättningarna är väl kanske inte dom bästa. Och dessutom är Kalle lite "avis" på äggen; Rosa bryr sig inte så där värst mycket om honom, så han för ett oherrans oväsen och slamrar med allt han kan komma på. Bland annat taket på holken... SUCK!!! Killar alltså :-)! Men en större bur är beställd och kommer troligen i början på nästa vecka. Då får väl i bästa fall herr Kalle lite annat att tänka på... Han är allt en riktig spelevink, den lille!!!






Och Svante mår bättre igen... Jag förstår inte hur den fågeln är skapt! Vilken överlevare!!! Jo, jag fattar väl också att det inte går hur länge som helst, men jag är glad för varje dag jag får med honom! Fast han är rätt snarstucken nu :-)! Hugger hej vilt om han tycker att jag stör (och det tycks jag göra för det mesta!)... Men samtidigt vill han ju så gärna att vi ska bry oss om och finnas där... Så vad sjutton gör ett eller annat litet hål i fingret? Han är verkligen mycket speciell, min Svante!




Och på "mitt" lilla körsbärsträd finns det faktiskt ett eller annat bär! Roligt, för det har inte varit så där värst mycket på det under dom här åtta åren jag har bott här... Och jag har faktiskt hunnit före fåglarna denna gången! Uppdelningen är helt klar! Dom tar det som finns längst upp och jag tar det lilla jag når utan stege (har höjdskräck, får svindel om jag går upp på kökspallen *S*)! En eller annan gren blir snöpligt avklippt och hängd i fåglarnas burar... Inte lätt att vara körsbärsträd här, inte!

Och ett klokord "på vägen";

Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart!!!

Ha det gott i värmen, "allahopa"!!!

8 kommentarer:

  1. Tack för kloka ord! Kan behövas ibland.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. sickan; Jo, nog borde man kanske tänka på det lite då och då (även om man tvivlar ibland*S*)!!!

    Kram på dig; förta dig inte i hettan!

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att kunna vara kreativ i värmen! Här skulle oxå behövas städas, men jag ids inte. Lägger den energi jag har ute i trädgården och på grisarna istället ;). Kloka ord må jag säga!

    SvaraRadera
  4. minigrisen; ja du; ibland hittar även en blind höna ett korn ha,ha!!!

    SvaraRadera
  5. Städdag idag alltså.. För min del oxså, men mest ett mer eller mindre måste.. hade det inte varit för min sons skull hade jag drig i livet gett mig in bland dammråttorna idag:-(
    Hett i hettan o svetten lackar ska jag säja efter denna flyttstäd.. inget man gör på en höft heller. RENT HUS.. liksom. Nu är det gjort och det gländer fint i varje vrå:-)
    Körsbär är så himla gott:-) MUMS.. lycko dig som har ett träd.
    Ha de gott under trädet..

    SvaraRadera
  6. pialotta; Visst är det eländigt att sånt jobb måste göras i värmen?! Och flyttstädning som är extra jobbigt! Phu!!!
    Får rasa upp klockan jättetidigt och gå med vovvarna; framåt förmiddagen vägrar herrarna hund att gå längre än femtio meter :-)... Fast jag förstår dom, vill inte ge mig ut några större äventyr själv.
    Nä, i denna värmen sitter jag under mitt körsbärsträd och luktar på kaffet :-)!

    SvaraRadera
  7. ´Som den djurvän jag är så låter jag nog mina dammråttor leva i dag åxå...
    Skönt att vara hemma igen, och inget i världen kan få mej att tycka annat!

    Mysigt låter det när du berättar om att du sitter under körsbärsträdet och luktar på ditt kaffe!!!!
    Skönt att höra att överlevaren Svante är piggare och orkar bitas igen!
    Han är verkligen en sann charmör....men den där "Kallen" då????Vet han inte hut och låter kvinnfolket vara ifred när hon ruvar????
    Pisk skulle han ha, odågan!
    Har buren kommit än?
    Tjingeling och må gott i värmen!
    Kram, Jenny((-:

    SvaraRadera
  8. jenny; Bra att du är hemma igen, så att jag kan telefonterrorisera dig nån gång då och då :-)!

    Städat burarna nu ikväll och fick leta reda på plåster :-)... Han har allt en vass näbb, den Svanten!
    Kalle har nog inga begrepp om gentlemannaskap, men Rosa kan ju hugga (eller snarare hoppa på) honom när han blir för knepig. Det är en tjej med "skinn på näbben" det!!!

    Kramen!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!