Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

onsdag 16 juli 2008

Igår...

... var jag och hälsade på mitt "barnbarn". Ja, hästen Humla, alltså...



Hon kom klivande och menade att dom där äpplena "mormor-matte" hade i påsen var väl till fröken Humla?! Allså smög hon fram till staketet och tog sitt äpple snabbt som sjutton för att dom andra två pållarna inte skulle få något. Har man en egen "mormor-matte" så har man. Då gäller det att vara om sig och kring sig och det är tillåtet att vara egoist när man inte träffar sin "mormor" så där himla ofta så det stör :-). Rolig är hon, min "barnbarn"-häst! Hon viftade med sin framhov och jag undrade så klart "vofför hon gjorde på dette viset", men det visade sig att fröken hade fått skor med gummisula på sina ömma framhovar... Klart att hon måste visa hur fin hon var (även om det tog en stund innan den tröga "mormorn" fattade galoppen :-))




Detta är Molle, Humlas bästis... Dom två bodde hos mig ett halvår innan den där tokiga uppfödaren hämtade Humla. Det blev läskigt tomt efter dom ska jag tala om! Usch, vad jag saknade mina kompisar! Desto roligare att träffa Molle igen! Han har växt på sig och blivit en mycket stilig "herr-häst"!




Och Oskar, som också bor hos A. En ny bekantskap, men en mycket snäll häst! Kanske något intensiv i sina försök att få extra klappar...




Molnigt var det igår - och idag också... Undrar var solen har tagit vägen? Den har kanske semester :-) ha,ha!




Visst har blåklockor en underbar färg? Dessa växer på vår "hundpromenad-väg". Tänk så mycket fint man ser när man är ute med lille Nalle :-) Han är så liten så jag har fått börja kika i gröngräset för att "hitta" min lille "skrutt"...

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Har varit och lämpat av sonen vid bussen idag. Han försvann till Trollhättan och S. Återkommer på söndag...
Jag tänkte passa på att städa av i skafferier och "plast-skåpet". Visst är det konstigt att det kan samlas så mycket bråte i skåp? Klonar sig plastburkar tro? Misstänker att det är en hel del som går direkt i skräptunnan... Jag har en förmåga att samla på mig saker som nog är bra att ha någon gång som aldrig blir av... Förmodligen ett arv efter min mamma! Hon var något av ekorre hon också! Och hade lika svårt för att slänga saker... Det syns i föräldrahemmet. Phu, säger jag! Pappa pratar om att vi måste gå igenom alltihop, men det känns oöverstigligt på något vis. Antar att min syster hoppas på att jag ska åka dit och ta itu med det och jag hoppas att hon ska fixa eländet :-)

Nu ska jag och mina vovvar ut på en sista kvällspromenad och sedan ska vi (jag) titta på (sova framför) TV en stund innan vi kojar... En kopp te skulle inte sitta fel heller. Och i morgon bitti slipper vi stressa upp klockan mitt i natten! Hurra!!!!

10 kommentarer:

  1. Åh...det luktar HÄSTMULE ända hit!!!
    Man blir ju salig!
    Och söta e dom, som socker!
    Förstår att du e glad i att ha dom "hemma" igen!
    Va du skriver roligt! VI (jag) SKA TITTA PÅ (sova framför) TV!!!
    Va jag skrattade
    (läs: och igenkännande...)

    Och va duktig du e som städar köks-skåp! Det skulle "en annan" åxå behöva...det har inte blivit gjort ÄNNU,och jag började planera detta i mars, tror jag...Hmmm)
    Kram på dej och pussa Humla från mej! //Jenny

    SvaraRadera
  2. Ja du, det är faran med en alldeles för skön TV-fåtölj... Slocknar på två röda och vaknar med ett antal katter och ibland Nalle i knäet. I värsta fall knähunden Uffe som snirklar sig upp. Hur jag kan sova när den klumpen kommer och sätter sig i samma stol som jag fattar jag inte :-).

    Nu ska jag banne mig ta itu med allt det där måstet... Bland annat "lära" Svante att äta ur dom nya matkopparna. Han protesterar vilt och påstår att "det funkar ju för fasen inte". Men det är klart; är man en mycket gammal och envis undulat så är man! Men matten är ju förhållandevis envis också, så det ger sig nog :-)!

    Humla pussas på lördag, tror jag *S*. Vill ju helst åka dit när A och R är hemma. Det är ju trevligt att få en kopp kaffe när man ändå är där,ha,ha!

    Kramen!

    SvaraRadera
  3. Fjordingar är härliga hästar.jag hade en sån för några år sedan!

    Egensinnade varelser med guda goda!

    Ha det bra!
    kram!

    SvaraRadera
  4. Jo du, Sickan, egensinnig är bara förnamnet på "vår" (dotterns) Humla! Men det är ju det som är charmen; man vet aldrig vad hon tar sig för... Men hon är så snäll, så hennes "bus" är mer av den kluriga sorten :-)... Nu hoppas vi bara att allt blir så bra det kan med hennes fång och att hon känner att hon är en mycket älskad liten häst!!!

    Kram till dig och tack för mail!!!

    SvaraRadera
  5. ååå vad söt humla är!! en sån skulle jag åxå vilja ha, förutom lagottohunden...OM jag inte var allergisk! vad skönt att hon fick komma hem igen...ha en underbar fredag nu!! kram till dej!

    SvaraRadera
  6. Ja, det är en lättnad att veta var vi har henne :-)... Vilka bekymmer man har för dessa djur! Fast dom ger så mycket tillbaka, så jag tror det lönar sig!!!

    Ha en fin helg du oxå!
    Jag ska försöka plocka undan lite; får fint besök imorgon :-)! Min syster och svåger dyker upp vid lunchtid, så Humla-besöket får vänta till söndag... Men det är ju jättekul att träffa "syster yster" oxå!Hon bor på Gotland, så det blir inte alltför ofta vi ses!

    Kramen till dej!!!

    SvaraRadera
  7. Underbara hästar och en skön promenad förstår jag bland de blå blåcklockorna och allt ljuvligt man kan uppleva på en promis:-)
    Min dotter med man är just nu på Falsterbo horseshow.. varit i husvagn tre dagar nu, medan mina barnbarn huserat fritt:-)
    Sanna, mitt barnbarn rider ju oxså och har häst.. riktigt duktig, men när man är 15 så är det kuligare att husera ensam någon gång utan föräldrarna.. de kommer hem i morgon så det är lugnt:-)
    Ha de fint o tack för titten på din promis:-)
    Tjingelong

    SvaraRadera
  8. Det är nog en upplevelse att se "Falsterbo horseshow" på plats...

    Visst är det härligt att promenixa med hund? Man ser så mycket som man missar i vanliga fall...

    Ha en fin helg!!!
    Kram! /J

    SvaraRadera
  9. Vilken söt fjording Humla är, de är speciella tycker jag!
    Hästdoft, mmmm!

    /Caroline

    SvaraRadera
  10. caroline; Tror att det är det där lite oförutsägbara draget fjordingar har som jag har fastnat för... Är en totalmotståndare till "kadaverdiciplin" och det skriver Humla också under på :-).
    Och visst luktar det gott om hästar! Något alldeles speciellt, varmt på något sätt...

    Kram i värmen :-)! /J

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!