Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

onsdag 30 juli 2008

Äntligen...

... är det lite "rimligare" temperatur ute! Jo, jag vet att man inte ska klaga på värmen när den äntligen kommer, men här i landet "lagom" vore det väl bra om det var lagom varmt? Vill inte bli alldeles genomsvett av att bara gå utanför dörren... Hundpromenaderna blir så korta, för det är inte bara jag som far illa av hettan. Och det är tråkigt, för att promenixa med herrarna hund är väldans rogivande (ibland i alla fall *S*) och trevligt.



Här är i alla fall en bild på Svantes nya bur... Kanske inte den tjusigaste på marknaden, men den är åtminstone hel i botten och "hänger ihop" ordentligt. Och jo, jag inser att Svante är väldigt gammal och förmodligen inte kommer att ha nytta av sin bur så himla länge, men jag känner också att det nog blir nya undulater efter Svante (även om han är världens finaste undulat!) för jag har lärt mig uppskatta sådana små odjur (äh, fåglar, menar jag, hi, hi)!




Sådana här godisar hittar vi i skogens djup, Uffe och jag! Jag brukar ta med grenar med hallon till fåglarna. Dom äter så dom är röda runt näbbarna, dom små dunbollarna! Det är roligt när det uppskattas att man "riskerar livet" bland brännässlorna för att dom ska få lite gott!!!




Detta något märkliga kort föreställer Uffes nos och min hand när vi hjälps åt för att UffeHund ska få "plocka" hallon. Han är alldeles galen i sådana bär! Men Nalle som brukar äta "allt" vill verkligen inte ha... Hans min var ganska obetalbar när jag försökte förklara att detta var godis :-)...

*************************************************************************************

Hade radion på i eftermiddags. På P1. Det var "Sommar"-programmet och Kd´s partiledare var värd... Han påstod sig ha velat jobba med politik för att han ville kämpa för allas lika värde... Hmmm. Hur rimmar det uttalandet med nedmonteringen av socialförsäkringarna och alla andra märkliga försämringar för dom som redan har det svårt? Jag må vara lite trög, men inte sjutton har alla i dagens Sverige lika värde?! Säger som pappa; jag orkar snart inte höra mer av dessa sk politikers skitsnack... Undrar om dom tror på vad dom hasplar ur sig själva???

*************************************************************************************

Imorgon blir sista tidiga morgonturen med sonen! Han jobbar till klockan tolv och sedan ska han knalla runt på stan och vänta på bussen från Göteborg. Kan tänka att det kommer att kännas segt; det är nämligen flickvännen som ska komma med denna buss :-).
Det blir spännande att få träffa S! Hon ska vara hos oss några dagar, hoppas bara att hon ska trivas här!
Så är det bara ett par veckor kvar av sommarlovet, sen är det praktik på Lidl igen för sonen...
På sätt och vis ska det bli riktigt skönt när allt blir "som vanligt" igen! Har haft en jäkla massa migrän nu när jag inte har kunnat inrätta mina dagar som jag brukar. Stress är inte bra för fibro-människor! Tur att jag har bra medicin och UffeHund! Ska bli spännande att se om Nalle kan lära sig se när migränen är på g! Man vet aldrig; under sker ju :-)!

9 kommentarer:

  1. Hihi, jag upptäckte att grannens hund oxå gillar hallon, tyckte det var lite märkligt, men det är det tydligen inte då!

    SvaraRadera
  2. minigrisen; Nej, jag tror att det är rätt många hundar som gillar bär... Mina cavalierer åt ALLT av frukt och grönt; Charlie skulle ha kunnat leva på gröna bönor och paprika, tror jag :-) UllaFrida älskade jordgubbar, mitt jordgubbskonto är något lägre numera...

    SvaraRadera
  3. Åh..jag tyckte buren var jättefin!!!Jag har oxå min ena på väggen ,hemskt praktiskt!vad e det för medicin,mot migränen?det finns väl ingen medicin mot fibron än?..Kram på dej i värmen!

    SvaraRadera
  4. Hejsan på dejsan, söstra mi!
    Svantens bur var ju jättefin!
    Han har allt tur som har en sån snäll matte!
    Vilka härliga hallon Ni hittade där!
    Fick DU några själv att smaska på???
    Jag är inte säker, men kanske, kanske blir det undulatungar här så småningom....dom gula är väldigt mycket i holken, men sist jag tittade fanns det inget än...
    Jag ska ju egentligen inte "hålla på" med undulater...har lite för många arter....så du vet vem du ska höra av dej till när det "är dags"!
    Självklart ska inte den tjusiga buren stå tom!
    Och dessutom kan jag knappast tänka mej någon mer omtänksam fågelvän än dej!
    Kram i värmen, om den än klibbar....Jenny

    SvaraRadera
  5. pixi; Visst är det bra och "katt-och-hund-säkert" att ha burar högt upp!?
    Mot fibron finns det väl inget än; men å andra sidan är väl frågan om det räknas till sjukdom med de nya reglerna :-(. Det är nog många som kommer att råka illa ut nu! Jag tar zomig rapimelt mot migränen och det funkar kanonbra om jag tar dom i tid... Det är därför Uffe är "bra att ha" för han känner på sig när det är migrän på g och säger ifrån. Han ser kanske lite märklig ut, Uffe Hund, men han är rätt klurig :-)!
    Kram på dig (i duggregnet! Skönt!)

    Jenny; Jag tror Svante är rätt glad för buren, trots allt! Han var lite putt först; det är ju det här med nya grejer... Men han kan väl kanske inte rå för att han är konservativ till tusen :-). Å andra sidan är han ju inte sämre än att han kan ändra sig, det lilla hjärtat!
    Men säg till när du har undulatungar! Jag är helt klart spekulant, och jag har ju Svantes gamla bur att ta till!
    Bamsekramen, söstra mi :-)!!!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker oxo det har varit jobbigt med värmen, men fibrovärken blir lindrigare då konstigt nog. Det är resten av kroppen som inte gillar värmen, svettas som en gris ute... :(

    Men nu har det äntligen blivit svalare, så man kan vara ute mera!

    Vissa hundar älskar det mesta, så min barndomshund, basseten Julle, som gärna provade att äta det mesta... ;)

    /Caroline

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Nu har jag uppdaterat mammamias... hoho vad flitig man kan vara!

    Hoppas det gick bra med S..
    KRAMIZ

    SvaraRadera
  8. Hej "Uffis" Och tack för orden i min blogg! Jag är sällan inne, så om jag inte skriver tillbaka är det inte för att jag inte bryr mig, jag har bara inte sett det än...jag blir så glad för dina /andras kommentarer! Vilken tur att Uffe är en sån bra väckarklocka när du får migrän, fast det är ju trist att du ska behöva få så ont..
    Haha jasså du har också en bär-ätare! Det har jag med, lilla Tintin är som tokig i blåbär, hallon, slånbär (ja dom sura små äckliga...) och när hon får tag på ett surt äppelkart...ja då är det fest!
    De gör helt klart livet fyllt med skratt, våra hårbollar!

    En kram fylld av styrka från mig till dig så du orkar med detta politiska helvete, och en valppuss på nosen bara för att det ska kännas lättare...

    SvaraRadera
  9. caroline; Och idag regnar det småspik... Det är väl själva den, va?!
    Det här med hundars matvanor borde man kanske inte bli förvånad över längre :-)... Dottern menar att alla lite "knäppa" och udda djur hamnar förr eller senare i mitt hushåll. Undrar vad hon menar med det :-)?
    Kramen!

    mammamia; Det går hur bra som helst med S! Jag är helt frälst i denna lilla tjej! Och jag har lyckats låta bli att "förgifta" henne med laktos (än så länge, ska väl tilläggas *S*)...
    Bamsekramen kompis!

    Sandy; Inte gör det något om du inte "svarar" på inläggen. Läser din blogg och får skrattkramp emellanåt! Du får ihop så fina och roliga bilder och texter.
    Hoppas att det löser sig på något sätt med f-kassan och allt annat...
    Skickar en bamsekram och hoppas på att vi kan träffas nästa gång mamman får för sig att köra häråt!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!