Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 10 juni 2008

Blåsigt värre!

Oj, vad det har blåst här idag! Ampelväxterna och trädgårdsmöblerna flyger omkring! Växterna har jag "räddat" och satt ner på golvet på trappen, men trädgårdsmöblemanget får jag väl hämta hos grannen när det mojnar :-)... Nej, jag tror väl inte att det blir fullt så illa, men bordet ligger upp-och-ner och alla stolar har "fällt ihop sig".
Men nog är det konstigt med väder?! Antingen är det så varmt så att man inte vet var man vill vara (i sjön, möjligen, om inte värken hade satt p för det), eller så blåser det så man håller på att blåsa bort när man går ut... OK, det ska väl vara en jäkla storm om jag ska blåsa någonstans; står "ganska" stadigt på jorden, men ändå... Och vid sjutiden imorse kom det några regnstänk, så jag förmodar att vovvarna har kommit på vilket håll dom ska skutta åt :-). Inte för att jag vill ha regn, men det behövs! Det känns lite otäckt när det blir så här pass torrt... Får väl be dom skutta åt rätt håll framåt kvällskvisten och hoppas på att regnskurarna begränsar sig till natten :-)

Tror att "vettet" har blåst ur datorn också, för det går inte att föra över bilder... Men det blir nog bättre en annan dag!

Skulle kanske nämna att vi fick ett glädjande besked från skolan till slut! M får gå kvar ett år till! Det känns bra, för ett jobb verkar vara en bit bort än så länge. Och så öppnar COOP Bygg här i stan i dagarna, så om sonen är lite snabb i vändningarna kanske han kan få en praktikplats där (och i bästa fall anställning också så småningom). Om nu inte Lidl behöver folk... För där trivs han verkligen!!! Och han ska ju sommarjobba där några veckor... Ja,ja! Det är väl bara att hoppas att allt blir till det bästa... Och det brukar det ju bli till slut, efter diverse omvägar :-)!

Lille Nalle blev tagen för labrador-valp idag :-) Grannen på andra sidan vägen kom och frågade vad det var för "söt liten valp" vi hade skaffat... Vet inte om det uppskattades så där värst mycket. Vem sjutton vill bli tagen för valp när man är en ung förhoppningsfull liten man??? Och dessutom har den stackars Nalle fått på nosen av Herman... Vilken eländes dag! Men Uffe har nog haft riktigt roligt! Han såg rätt "fnissig" ut när Herman och Nalle gick i "närkamp". Troligen för att han själv har fått "på moppo" ett par gånger av "Hemske Herman". Det är nog roligare att titta på när någon annan får på pälsen!

Och jag var jätteduktig och ringde bilverkstaden och beställde tid för service. Den gamle "Missilen" har gått 23000 mil nu och då står det i papprena att han ska ha en genomgång. Och så är det ju det här med lyset och vindrutetorkarna. Men R på verkstaden tror att det är något glapp vid spakarna, eftersom det ofta "rättar till sig" när man kör på ojämn väg eller så. Och så blev det förstås lite hundprat innan vi kunde komma överens om en tid :-). "Hund-människor" är ett alldeles särskilt släkte! Men måndagen efter midsommar ska jag försöka ta mig in till stan vid halv tio tiden. Kom på att M börjar sitt sommarjobb den dagen, så det blir en jäkla massa körande... Suck!

Retar mig fortfarande på alla dessa nedragningar i socialförsäkringarna. Och det här med att man ska vara tvungen att söka annat jobb i hela landet om man inte kan gå tillbaka till sitt arbete inom sex månader... Hur har dom tänkt lösa det med bostäder ? Jag menar, om man har ett hus (ofta med rätt höga lån) hur fasen ska man kunna sälja och flytta iväg bara så där? Och om man har familj... Ska barn och make/maka bo på ett ställe och den där som inte "vill bli frisk" nog att återgå till sitt gamla arbete på ett annat? På många håll är det ju bostadsbrist redan; hur fasen blir det med detta systemet då??? Fattar inte varför alliansen sitter kvar... Och undrar hur det blir om sossarna tar över... Frågan är väl om det inte bara fortsätter... För så mycket skit som har bestämts de senaste åren gör ju att man misstror alla politiker. Det ska mycket till innan jag tror på något som dom där sopprötterna kläcker ur sig!!! Nä, fy för den lede vilka lögnhalsar som sitter och bestämmer. Om dom hade någon slags verklighetsförankring skulle dom ju inte ens föreslå något så urbota idiotiskt! Och så säger dom att såna som jag är utanför... En del är verkligen inte "innanför" :-)!

Nej, nu ska jag nog sluta gnälla och gnöla och traska en sväng med Nalle och Uffe i blåsten... Sen ska vi fixa iordning en kopp te till matten och ett knäckebröd med vitlöksost till vovvarna. (Nalle "köpte" iden med kvällsmacka med en gång; han är allt ett riktigt litet matvrak *S*) På TV är det väl mest fotboll, men jag har ju ett gäng böcker från bibblan att botanisera bland.
Imorgon ska vovvarna vara alldeles ensamma en stund, medan vi åker in till stan och "snabb-handlar"... Gissa vem som kommer att stressa runt som en galning :-)? Fast jag tror att dom klarar sig galant; det är nog värre med matten, ha,ha!!!

3 kommentarer:

  1. Tack för besöket hos mig!!
    Alltid kul med ett nytt "ansikte".........
    Ja du politiker förakt känner nog alla lite till mans MEN denna regeringen skulle jag kunna jämna med marken utan något som helst dåligt samvete!

    Nu blir jag väl hämtad med tvångströja för att jag skriver så här :P

    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  2. Ja, det stormar visst både utomhus och i Riksdagen och här inne bland bloggarna....
    Säj till Herrman att han ska vara snäll pisse!
    Vet du? Hela min jättestora klätter-hortensia knäcktes i blåsten och låg halvt döende på gräset i dag ))-:
    Lite finns ju kvar så det tar sej nog,men tror du det går att "skapa rötter" i en hink med vatten på det avbrutna? Känner du till sånt???
    Kram till dej och alla djuren! // Jenny

    SvaraRadera
  3. Sickan; ha,ha! Många tvångströjor lär det gå åt!!!

    Ha det bra! /J

    jenny; Ska fråga granne K! Jag är lyckligt ovetande om allt sånt; vet inte vad mina växter i landen heter en gång... Fick ju veta här på bloggen vad jag hade köpt till amplarna :-) Teflonminne, du vet!

    Kramen!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!