Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

måndag 2 juni 2008

Phu! Det är VARMT...

...och både människa och djur är rätt matta idag!
Det största äventyret för dagen var nog promenaden till postlådan... Fick praktiskt taget dra lille Nalle. Han tyckte verkligen inte att det var nödvändigt att ge sig ut i solen när man faktiskt kan ligga inne i hallen och nöja sig med att titta ut på värmen :-)



Försökte ta en bild på vår "blommande" trappa, men det blev nog inte så bra :-) Skyller det på värmen!!! Men det är faktiskt röda pelargoner i krukorna framför trappan och något som säkert heter något tjusigt i hängamplarna... Rosa är dom i alla fall (blommorna).



På väggen utanför dörren hänger en "strut" med murgröna och lobelia. Tror att det blir riktigt fint när (om) det växer på sig lite.



Som väl var hade sonen tagit med sig post ut idag (brev till "morfar-hussen"), så att det fanns en påse att stoppa den inkommande "posten" i. Som vanligt på måndagarna var det en förtvivlad massa reklam. Har nog funderat på att sätta en "nej tack"-skylt på postlådan, men jag vill ju ha reklamen från matbutikerna i stan... Det är ju bra att veta vad som är billigt innan man ger sig iväg på "expedition matinköp"... Har ju några mil att köra, så det gäller att veta vad man ska ha!




Nalle slängde sig på trappen; helt slut efter promenaden. Vatten gick det åt och ett par "levergodisar" för att han hade varit hygglig och knallat med hela vägen trots att han inte ville... (Nej, jag ska verkligen försöka att inte skämma bort den lille rackaren, he,he)



Uffe tyckte att det var svalare i hallen. Han slörpade i sig en betydande mängd vatten han också och blev belönad med levergodisar för att han alltid är snäll och traskar med matten efter posten utan protester! Han får väl förklara för Nalle hur man ska bete sig när matten får för sig såna fåniga grejer ("lika bra att traska med; och förresten vem vet när vi får komma ut nästa gång!?")

Hörde för övrigt göken imorse (igen) i väster... Västergök är bästergök, östergök är tröstergök, södergök är dödergök... Men vad sjutton är göken norröver??? Har grubblat och grubblat, men kan inte komma ihåg hur det är med detta... Någon som kan skingra mystiken kring denna gök? Kan ju vara bra att veta ifall pippin skulle få för sig att "kokoa" i norr :-)!

6 kommentarer:

  1. Bra, UffeNallematten!
    Vi MÅSTE bara få veta vad den där norr-göken menar!
    Söta vovvis-bilder!
    Uffe SER faktiskt gladare ut nu när han fått en "Lillebror" ....Han SKRATTAR ju!!!
    Och din trappa "blommar" för fullt, ser jag! Fint!
    Kram på sej från Jenny

    SvaraRadera
  2. Jodu! MYCKET glad är Uffe! Och det var ju det som var vitsen med att ta hit lille Nalle(Korven-Liten). Det känns så jäkla skönt att dom har sån glädje av varandra...

    Hoppas nu bara att det finns någon som vet vad den där nordliga göken kallas... Jag har fullständigt "kört fast"; kan inte komma på vad man brukar säga. Irriterande, är det!!!

    Nu ska jag göra mina "måsten" innan det blir för varmt... Känns redan lite svettigt. Phu!!!

    Kram tillbaka!!!

    SvaraRadera
  3. Jag säger bara: Surfinia.

    Så "fint" heter de där ampelväxterna. Tror jag. Eller vet.
    :)

    SvaraRadera
  4. bert; Finemang! Ska sätta en liten skylt i ampeln ifall minnet sviker :-)!

    SvaraRadera
  5. Ja, hundar och värme går inte alltid ihop, de vill ju mestlatta sig i skuggan då... :)

    Har oxo mycket pelargoner hemma, både i stora och små krukor, de är fina!

    /Caroline

    SvaraRadera
  6. Caroline; Fick väl lite "mamma-längtan" när jag skulle köpa blommor... Hon brukade alltid ha fyra-fem stora krukor med pelaroner på altanen... Tror att det är ett par av hennes krukor som har hamnat här :-) Säkert ett gott tecken!
    Ha det bra i värmen!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!