Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 5 februari 2012

Funderar på...

... om det är bra eller dåligt att det är så vansinnigt kallt i huset...
Om man ser sig som, typ ett paket köttfärs, borde ju livslängden kunna bli rätt mycket längre när man är i djupfryst skick en längre tid... Å andra sidan kan man ju fråga sig varför i hela friden man ska ha en längre livslängd än man har med tanke på hur gnällig man är.. (Alla "man" kan/ska/bör bytas ut mot "jag" och "sig" mot "mig"..)

Ja, ja! Jag vet!!!
Urtråkig!!!
Blir sån när jag kämpar med pannan och inte får upp värmen här...
Prata med hyresvärden??? Nääää... Har försökt få rätsida på detta varenda vinter och svaret är bara att det är fel på mitt sätt att elda (???????), det är fel på veden (??? fler som köper av Ved-L utan att ha dessa problem) osv.
Har för övrigt pratat mycket med Ved-L om dessa problem och han menar att jag faktiskt har rätt. Pannan är INTE gjord för att användas till enbart vedeldning. Det är en 30 år gammal kombipanna avsedd för olja i första hand. Så.... Och ifråga om "konsten att elda med ved" litar jag mer på Ved-L`s ord än någon annans. Faktiskt!! Han har lärt mig en massa om detta under dom här åren jag har handlat av honom.
Bad att få KÖPA ved av hyresvärden, men se det gick inte, för han hade inte så det räckte till egna behov. (Fast jag vet att andra får köpa. Konstigt, va?). Men det tror fan det! För problemen hade ju helt klart kvarstått och vad i hela friden skulle den där intelligensbefriade idioten skylla på då?? Och så blir det trubbel med snöplogandet och en massa annat tjafs om jag anmärker på såna petitesser som att jag håller på att frysa häcken av mig, och jag orkar förbanne mig inte med mer...

Ursäkta utbrottet, men jag är nog en liiiten aning frustrerad just nu......... Fast det lättade att få ur sig lite av ilskan...

Har bakat rulltårta och gjort äppelpaj idag. Bra att passa på att fixa sånt som ska göras i ugnen i köksvärmebefrämjande syfte... Och så är det inte helt fel att ha lite tröst"godis"...
 Herrejisses!!
 Jag kommer att bli som en tunna om det inte blir vår snart :))...

Nu ska jag gå ut och lägga på den där pannf*n igen... Och sen blir det storkofta och filt och yllesockor och TV-stol en stund.. En eller annan katt ska få tjänstgöra som minikamin... Om nu någon vill samarbeta, förstås :))...


"Hallå, Mjauritz... Var är du??? Komsi, komsi, kissen... Inte springa och gömma sig nu..."Och nog tror jag allt blir bättre.
En annan dag...

5 kommentarer:

 1. Intressant liknelse med köttfärsen hörru ;-)

  Jädrigt märklig hyresvärd....!! Och antagligen betalar du svinhög elräkning också...annars så borde elementen få värma upp och se karlns min när han får elräkningen, men den betalar nog du som sagt..äsch det är så tragiskt med sånna människor som utnyttjar andra så där. Kan du inte skicka nån tidningstorped på människan?
  Tyvärr har jag nog inte något gott råd att komma med, annat än att jag hoppas att du väldigt snart får tag i en vettig lägenhet!

  Söndagskramar på dej!!!

  SvaraRadera
 2. hugan; Visst är det ;)... Känner mig lite lätt djupfryst för närvarande,hehe...

  Märklig är nog bara förnamnet, tyvärr.... Har skrivit en intresseanmälan till bostadsbolaget i stan; ska ringa och höra vad som finns nästa vecka... Och så är det väl bara att hoppas att det dyker upp något klokt. Måste ju tänka på Ufot också... Trappor är vi inte så intresserade av varken han eller jag... Men, men... Och tre månaders uppsägning har jag ju (skit!!!)... Och vill till öa vill jag... Nåja; man kan inte få allt...

  Söndagskramar tebax! Och pösspånosen till Elsan

  SvaraRadera
 3. Ring genast o kolla läget!! Tala om hur du har det, nån medkänsla måste finnas inom det kommunala eller det bostadsföretag du nu har kontakt med, ligg på så hårt du kan! Säg sen upp eländet du bor i nu, på tre månader borde det väl kunna komma loss något på första våningen?! Har du ingen förtur på något vis? Om du har en konstaterad diagnos borde det väl betyda nåt för lite eld i baken hos de som hyr ut??
  Alt två, säg genast upp eländet du bor, flytta till öa, går det så går det!!! Du står kvar i bostadskö ändå....våga vinn tjejen!!!

  Och visst borde ett extra lager fläsk värma oss ;-D
  Vi bestämmer så :-)

  Jag har pussat elsan på nosen, vilket inte är sååå uppskattat av henne, men det struntar vi i och pussar vidare på våra nosar!

  Ha nu en god natt!
  Kram igen på sig :)

  SvaraRadera
 4. hugan; Nog borde det finnas något, men de där tre månadernas uppsägning lär jag inte komma ifrån... Och på öa finns ingentingen; har kollat (men står på kölistan där med..)
  Klart vi blir lite extra varma av ett extra lager! Säger ju säg själv, ju ;))...

  Natti, natti och suss gott!!!

  SvaraRadera
 5. Kom på en sak. Kan du inte dra en skarvsladd över gårdsplanen och koppla på en värmefläkt? Eller två? Eller tre? Då blir det varmt utan att DIN elräkning blir högre!!.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!