Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 16 september 2007

På resande fot (tass)

Igår var Uffe Hund, matten och lillhusse i känd Smålandsmetropol och hälsade på morfar(husse). Den stackars Uffe är bilsjuk och får ta medicin när det är dags för längre åkturer, dvs längre än till favoritrastplatsen. Men å andra sidan har han baksätet för sig själv; ingen vill sitta hos en hund som ev kan få för sig att lägga frukosten på sätet... Men denna gången gick det bra!



På vägen till målet för resan stannade vi i Jönköping och trodde att vi skulle investera i ett par nya joggingbyxor till sonen. Annonsen vi fick i brevlådan påstod glatt att det fanns sådana för det facila priset av 69:-. Billigt, tänkte matten som har tillbringat sin uppväxt mestadels i Småland (eller Snåland :-)) Men att få sonen att acceptera joggingbyxor med rosa revärer gick inte... I och för sig hade nog inte matten velat ha sådana heller... Men ett linne till sonen och en stor påse leversnittar till Uffe blev det i alla fall. Man kan ju inte stanna för ingenting, eller hur?!



Vistelsen i den berömda metropolen tillbringades till stor del i skogens djup... Uffe är nämligen inte så van att vara hemifrån och blir lite grinig och klängig. Men det var strålande sol, även om det blåste så vår lille morfar nästan blåste bort, så det var rätt skönt att strosa omkring och titta på alla våra "hemliga" fikaplatser. Tänk vad stenen som matten och mattens syster hade bergsbestigning på plötsligt såg så liten och ynklig ut. Undras om den hade krympt i regnet? För nog har det regnat denna sommaren?! En tur till kyrkogården ingår alltid vid våra besök. Det är rofyllt att stå där och fundera och "prata" med mamma/mormor. Ett besök av en av grannarna, som skänkte aloe-plantor att ta med hem och förgylla köksfönstret med ingick också denna gången! Tack L! Du är toppen! (Hoppas att festen blev lyckad!)



Hemvägen blev rätt äventyrlig! Solen stod lågt och sikten blev noll. Men eftersom vi har en "silvergrå missil" så var den nog inställd på Flårekulla, för det var där vi landade till slut. Inte en älg såg vi, fast det brukar "krylla" av sådana längs vägen. Ibland har man tur!!! Inte för att jag tycker illa om älgar, men jag föredrar att ha dom på avstånd ifrån bilen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!