Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 9 oktober 2007

Kallt...

... har det varit inatt! Eftersom jag är emot allt extraarbete som vedinköp medför, vill jag inte använda för mycket (ved, alltså). Detta medför att jag drar mig för att börja elda "för tidigt". Det medför i sin tur att huset blir fullkomligt utkylt och det går åt en sabla massa ved för att få upp värmen igen. Troligen spar jag ingen ved på detta sättet... Hade knappt femton grader här när jag steg upp. Men jag är envis, så jag väntade till efter frukost med att tända i pannan. Började klockan halv åtta och la i det sista vid två-tiden. Har alltså lubbat ut till den där läbbiga pannan praktiskt taget en gång i timmen hela dagen. Roligare kan man ha!!! Men nu har vi "hela" 17,5 grader här. Känns riktigt varmt och skönt :-).

Uffe Hund och jag får fortfarande tassa fram och tillbaka på vägen när vi ska gå våra promenader. Fick stänga in katten Hubert sista vändan eftersom vi skulle hämta posten. Det känns lite väl äventyrligt att ha med sig en vild liten kattpojke när man ska gå över "stora" vägen. Det är en "sjuttio-väg", men folk kör som om dom hade stulit både bil och bensin. Fattar inte att dom vågar; det är så vansinnigt krokigt. Fast det är ju inte alla som är så galna, som väl är.
I vanliga fall gnäller jag över hur långt det är till brevlådan (ca 600 meter), men nu känns det som om det går alldeles för fort att knalla fram och tillbaka. Men det är vad vi har att välja på just nu... Det står jägare på pass både här och där, men än har ingen trott att vi har varit "skogens konung". Men nog skulle det ha varit lite underligt om det hade kommit en mamma-älg med barn-älgen i snöre... Och om jag har fattat det hela rätt är det bara en dag kvar på jakten häruppe. Sedan är det fritt fram för alla älgarna!!! Åtminstone på markerna som hör till denna gården.

2 kommentarer:

  1. Femton grader! ja nog hade jag sprungit till pannan innan frukost.Men man sover bra med lite svalt i rummet. :-)

    SvaraRadera
  2. Hejsan och tack för att du tittar in!
    Jo, man gör det (sover bra alltså). Men det är mindre kul att kliva ur den varma sängen när det är så pass kallt...
    Men det är klart att blir det mindre än fjorton grader, då skippar jag nog frukost till förmån för pannan :-)Vi är helt hänvisade till ved, har ingen backup så vintertid är det lite tufft ibland. Men man vaknar om mornarna, det gör man!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!