Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

torsdag 18 oktober 2007

Tandvärk (igen) och funderingar kring "fusk"

Här i Ulricehamn kommer lokaltidningen ut tre gånger i veckan. Tisdag, torsdag och lördag. Idag är det torsdag, alltså fick jag en UT (Ulricehamns-Tidningen) i brevlådan (fortfarande 600 meter från huset). I min tidning idag fick jag veta att välfärdssystemen inbjuder till fusk... Det har gjorts en webbundersökning bland 1.257 personer som har visat att;

¤Nästan var fjärde svensk har extraknäckt vitt för att höja sin levnadsstandard (fusk???). En av tio har haft ett svart extrajobb (det är däremot fusk!)

¤Mindre än en halv procent jobbar regelmässigt svart. Däremot har mer än var sjätte anlitat svart hantverkshjälp. (Det är fusk!)

¤Två procent har haft sjukpenning trots att de kunnat arbeta. (Man kanske är hemma för att man är helt utarbetad och på det viset sparar in en längre sjukskrivningsperiod. Säger inte att det inte förekommer fusk på denna punkten, men det finns kanske fullt legitima skäl till att man tar en "vilodag")

¤Knappt tretton procent har fixat boende genom kontakter. (Fusk???) Mer än en tredjedel har uträttat privata ärenden på arbetstid motsvarande mer än en timme under en vecka (inte ok)

¤Nästan var femte i undersökningen har gått genom kontakter för att ordna vård eller omsorg för sig själv eller en anhörig. (I dagens läge är det väl enda sättet att få hjälp i tid? Om man nu har kontakter... Så kan man ju fråga sig vem som har sådana kontakter? Jag känner ingen i alla fall.)

Med tanke på vilket oherrans liv det har varit i nyhetsprogrammen på radion trodde jag att det var något i "hästväg" som hade framkommit vid denna "stora" undersökning... Som det där med att ordna bostad genom kontakter... Att det räknades som fusk hade jag ingen aning om. I så fall har mina kära föräldrar varit med och fuskat, för ett av husen jag har bott i har jag fått hyra för att mina föräldrar kände mannen som ägde huset... Men att det var fusk hade vi ingen tanke på. Snarare har jag viss förståelse för att man vill ha någon slags kännedom om vem man hyr ut sitt hus till. Ganska naturligt, eller?! Dessutom tar man upp att mer än hälften någon gång av kostnadsskäl renoverat sitt boende själv istället för att anlita hantverkare. Men varför tar man upp en sån sak???? Och detta för man fram som en jättenyhet?!
Jag tycker inte att man ska fuska med sjukpenning eller arbeta svart, men den åsikten delar jag med större delen av invånarna i detta "landet lagom". Och jag tror fortfarande att de flesta inte fuskar. Men det är ju så med undersökningar, att "som man ropar får man svar". Mycket hänger ju på hur frågorna är formulerade... Och ska man hårddra det hela så jobbade ju min son svart när han var här i söndags och krattade löv. Han fick "betalt" i ost-och-skinkpaj och sallad. Till detta serverades gurkvatten... Usch, vilka fifflare vi är!!! Skämmas ska vi!

Uppepå detta har jag ont i tanduschlingen igen... Har varit vaken åtminstone halva natten och vridit och vänt på mig (till Uffes förargelse; jag väckte herrn i hans allra skönaste sömn). Hade förmodligen vissa likheter med en elvisp. Himmel vad trött man blir när man inte kan sova någorlunda. I och för sig har jag svårt att sova i vanliga fall, men så här illa brukar det inte vara. Men tandläkaren är det bara att glömma; räkningarna överträffar inkomsterna denna månaden... Och hur jag ska lösa det vet jag inte just nu, men det går säkert på något sätt... Som min (mycket saknade) granne M brukade säga; allt går utom nyfödda barn. I bästa fall ligger det något i det!!!

Uffe Hund har inte haft någon möjlighet att rymma idag. Koppeltvång infördes snabbt efter utflykten igår, till Uffes förargelse. Men selen har fortfarande nyhetens behag, så det gick rätt bra ändå!

5 kommentarer:

  1. Frågar du Uffe så tycker han nog att koppel är FUSK!! Hihi..

    SvaraRadera
  2. Jo, det är nog rätt mycket som kan kallas "fusk" i Uffes värld! Som maten... Varför får matten käka äppelpaj och kalla det efterrätt när Uffe får sin skål med samma gamla torrfoder varenda dag... Och inte så mycket som en "frolic"- ring till dessert! Det är mycket som är orättvist och fuskigt... Å andra sidan har inte Uffe flera magar; det har matten!!!

    SvaraRadera
  3. Hoppas att de ordnar sig med ekonomin...
    Till jag vinner på obligationerna eller kombilotten eller.....
    För nog är det väl fan om inte vi ska kunna njuta lite av livet UTAN att tänka på pengarna..

    SvaraRadera
  4. läs hos bert,ögonblickinorr...
    Jag skrattade så tårarna rann...

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset!!!!
    Behövde ett gapflabb idag, det gjorde nytta!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!