Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

onsdag 21 november 2007

Utanförskap

Det har varit riktigt "värk-väder" idag... Uffe Hund fick gå alldeles själv nu i kväll, jag kunde bara inte... Hoppas att han har gjort vad han skulle. Vi får väl kliva upp i tid imorgon; men det är ju skoldag, så upp ska vi ju ändå. Idag har det varit lov av en eller annan anledning, så vi hade för ovanlighetens skull sovmorgon ända till tjugo över sju! Det var faktiskt skönt! Fast kallt i huset förstås. Det blir så när matten inte orkar ränna till pannrummet om kvällarna...

Har funderat på ordet "utanförskap". För det första; vem sjutton bestämmer vem som är utanför? Och utanför vaddå??? Det var en av mina kompisar som gick och retade upp sig på det ordet så in i den häromdagen. Och ju mer jag funderar desto mer retar jag mig också... Det är smittsamt detta "reteri" :-)! Jag antar att jag hör till dom där utanför-arna... Men jag känner mig absolut inte utanför. Känner mig rätt innanför istället! Undrar om det finns någon "därute" som vill vara snäll och förklara detta märkliga ord "utanförskap" för mig... Och som kan förklara varför så många ord har fått en helt annan betydelse, än dom hade för bara sisådär fem-sex år sedan, när politikerna använder dom. Tänker på vad Jonas Gardell sa en gång; "Det är inte dom som är utslagna som ska in i samhället, det är dom inslagna som ska ut!". Han säger mycket klokt den där Jonas! Nu använde han inte precis ordet "utanförskap" men ni förstår andemeningen i alla fall, hoppas jag!

4 kommentarer:

 1. Troligen några nyliberala valstrateger som fått moderaterna att använda ordet utanförskap. Syftet är ju helt klart att få folk att ta avstånd från de som påstås leva i utanförskap,som arbetslösa och sjukskrivna. När man då får ett sådant avståndstagande så möter alla försämringar i trygghetssystemen mycket mindre motstånd.
  Dom är djävulska nyliberalerna!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig kring Jonas tankar, klokt och insiktsfullt!

  SvaraRadera
 3. jag inte är då jag UTANFÖR!!!!

  SvaraRadera
 4. knapsu; Jo, att det är politiker som "misshandlar" språket och ger ord betydelser som passar deras syften är väl tämligen klart... Men varför protesterar inte vi "vanliga" människor (precis som om dom som håller på med politik är så j-kla "o-vanliga"). Och så verkar det ha blivit på modet att dela upp folk i "vi" och "dom", jag tror att det är livsfarligt; se bara på hur det gick i Tyskland. Det är inte så förskräckligt länge sedan...

  lena; Många kloka saker har han sagt den gode Jonas. Är mäkta imponerad av honom...

  mammamia; Nej, inte sjutton är DU utanför :-) Vi är välan med i samma förening?! Utnämde L till ständig sekreterare. (Ett straff för att hon envisas med att jag är ordförande...)

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!