Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

lördag 26 januari 2008

"Favorit" i repris

Tro det eller ej! Nog f-n "lyckades" jag bita av en bit på en tand inatt... Och den gör ONT... Fast bara om man är oförsiktig och kommer emot den. Den isar i alla fall inte, och tur är det. Så nu får jag tugga med den "vidgjorda" sidan och så är det väl bara att ringa HG på måndag... Våra träffar blir bara så dyra. Och inte får man ens ett litet bokmärke, fast man är jätteduktig och inte precis illvrålar i alla fall. Har för vana att vifta och väsa "schluta det gör ont". Antar att jag är en rätt påfrestande patient...

Nu när det blir så mycket extrautgifter för tänder och resor hit och dit funderar jag på hur sjukvårdsförsäkringen funkar egentligen. Nog hör tänderna till kroppen eller...? Det är ju jätteviktigt att man sköter sin tandhygien och lagar det som måste lagas. Läste någonstans att tandhälsan har betydelse i samband med hjärtinfarkt. Man har tydligen konstaterat att dåligt skötta tänder på något vis påverkar risken för infarkt. Men om man inte har råd då? Det är ju dyrt att gå till käftis, det vet ju alla! Det är ju många som inte går fast dom behöver just på grund av sin ekonomiska situation. Jag har ju "tur" på det viset. I sådana här krislägen ställer barnen och far upp. Hur det blir med denna "omgången" vet jag inte, har inte vågat ringa och berätta än... Jo, skickade ett sms till älsklingsdottern (har "bara" en, så det är ingen mobbing mot någon att kalla henne så), men hon har inte sett det än (tror jag). Eller så vill hon inte se det; det är hon i och för sig inte ensam om. Skulle ha föredragit att ha det ogjort!!!

Men i eftermiddag ska jag på kalas, tandvärk eller inte!!! Har köpt alldeles röda tulpaner och ska slå in en liten present (eller två, Uffe vill nog ge sin favoritmänniska något också!). Och föremålet för kalaset har påpekat att det minsann blir smörgåstårta! Mmmmm, godis! Och det brukar vara riktigt smaskiga sådana hos K! Hon kan hon!!! Det kan nog bli riktigt bra! K´s bror med sambo kommer också. Dom är jättetrevliga, det brukar bli riktig kul när dom är med! Uffe och sonen stannar hemma; matten blir alltså alldeles ledig! Det är faktiskt rätt skönt att komma hemifrån på egen hand någon gång emellanåt (fast detta gäller inte tandläkarbesök och dylikt).

Nu ska jag ta Uffe Hund och knalla ut i snön... Det har kommit ett par centimeter blötsnö, riktigt kladdigt och eländigt. Men vi är alldeles själva här, dvs hyrevärden är inte här denna helgen, då Uffe kan springa omkring i skogens djup alldeles lös och ledig. Det är något jag inte vågar när traktorn är ute. Uffe är alldeles för närgången mot sådana maskiner. Han tror nog att han ska kunna fånga dom och gräva ner dom på baksidan. Det vore ju för hemskt om han blev mosad under sådana försök. Föredrar honom som han är, tror inte att han blir så snygg om han blir platt. Man får ju vara rädd om sin kompis, eller hur?!

2 kommentarer:

  1. Även jag trodde länge att tänderna tillhörde kroppen, men icke. Tänderna är tydligen någon sorts extra tillbehör som man får betala extra för.

    SvaraRadera
  2. Jo, det verkar inte bättre.... Men jag känner att mina tänder sitter i munnen och absolut inte utanför :-).

    Det är inte klokt att man får betala flera tusen för att få ett par sönderbitna gaddar lagade. Inte lustigt att folk med låga inkomster lider av att ha dåliga tänder. För hur fasen ska man kunna betala när man knappt har till mat och hyra???

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!