Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 8 januari 2008

Och här är den!
Så här ser alltså underverket ut på plats... Oj, vad jag har funderat på hur jag skulle få över bilder från mobilen... Hittade nämligen inte installations-cd'n. Typiskt! Så det tog sin lilla tid det hela!

Och medan jag höll på med det kom jag på att alla mina bilder på djuren och gamle bilen och allt vad det nu var sitter i den gamla datorn och där sitter dom! SK-T!!! Men jag fick julkort från "Klimpen", så jag har ett par fina bilder på min gamle trotjänare. Tror nog att S tar väl hand om den!

Uffe Hund är fortfarande väldigt skeptisk till detta med ny data. Han anser (förmodligen med rätta!) att den tar en himla massa tid som kan ägnas åt saker som kast med tuggben eller bolljakt eller "bara" gosande. Han har nog lite rätt, för det tar mycket längre tid när man inte är van vid program och sånt. Blir faktiskt lite småtrött själv, men samtidigt blir jag löjligt stolt när jag lyckas lista ut hur det funkar på egen hand. Sonen har nämligen "rymt" till en kompis och kommer inte förrän framåt åtta eller så, skulle jag tro. Han var nog hjärtligt trött på mamman igår, stackaren!

Imorgon blir det ved igen! Så då slipper stackars Uffe att ligga här vid skrivbordet och tycka det är väldans långrandigt att ha en matte som bara datoriserar. Han är mycket "hjälpsam" när vi tar in ved; jag bär in och han bär ut... Undrar om det går att få honom att stapla ved istället? Hård dressyr blir det! Och inte tror jag att det kommer att funka ändå. Varken han eller jag har det tålamodet, skulle jag tro. Och vem ska jag skälla på och skratta åt om han lägger av att busa till det? Krydda i tillvaron är han, min Uffe Hund!

6 kommentarer:

 1. Grattis till den nya!!

  Jag har nog betsämt mig att det inte blir en LAPTOP nästa gång,de är så j-la irriterande.
  Tacka vet jag stationär!

  SvaraRadera
 2. Och jag som funderade på om det inte vore bättre med en laptop... Men "stor"son menade att en stationär var bättre för "mina behov" :-). Och säger du nu att det är bättre med stationär så tror jag givetvis på det!!!
  Men än pratar vi nog inte riktigt samma språk den här datorn och jag. Delade meningar om det mesta, så att säga :-)

  SvaraRadera
 3. Kul med en ny dator!

  Men visst tar det tid att lära sig det nya... :)

  Fick själv en ny stationär dator förra året, med Windows Vista, som tog tid att klura ut. Men nu fungerar det bra.

  Har liknande tangentbord, men mer kompakt än ditt.

  /Caroline

  Ps: har bytt bloggadress!

  SvaraRadera
 4. Det är Windows Vista på detta "underverk". Lite knepigt, men man vänjer sig nog...
  Ska försöka komma ihåg att ändra adressen... Det blev helt bortglömt i den allmäna villervallan med trasig dator...

  SvaraRadera
 5. Kan inte påstå att Vista och jag är de bästa kompisar. Får kanske prova med familjeterapi för att vi skall förstå varandra.
  Vad hände med din gamla dator. Om hårddisken funkar så kan du plocka ut dina bilder mm från den genom att sätta den i en annan dator

  SvaraRadera
 6. Ingen aning om vad det tog åt den gamla datorn... Det gick bara inte att komma in i den. Helt borta med vinden :-). Får väl fundera på hur jag ska göra med bilder och annat. Tillsvidare får den trasiga stå i vår oanvänbara bastu.(Datorkyrkogården *L*)
  Har fullt upp med att klura ut hur den här datorn funkar, så resten tar jag "en annan dag" :-)!

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!