Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 9 november 2008

Om man är...

... uppväxt i Småland har man lärt sig att inte slänga saker i onödan. Ibland är det bra! Som när man pajar lampskärmar ;-)!

Men...




... när man "glömmer" att man har en frys och ställer sig och bakar småkakor tills ryggen skriker bara för att man inte vill slänga smöret som håller på att "gå ut", då är det ILLA. Å andra sidan har vi kakor av skilda sorter - i frysen (ha, ha!) så att vi klarar oss ett bra tag. Ja, om nu inte sonen lyckas hitta dom väl instoppade burkarna förstås...


*************************************************************************************

Och idag är det FARS DAG!!!


Lite "suddat", men jag vet ju inte vad pappa tycker om att bli förevisad på nätet :-) och våra namn vill jag inte heller sätta ut. Misstänker att sonen inte skulle bli så förtjust.

Skickade kort till far så att han skulle få det på fredagen, men hann tyvärr inte ringa och hejda öppnandet av brev och paket...
Det är ju så praktiskt med pocketböcker! Man kan kika på nätet och beställa en bok som skickas, med ett personligt meddelande, till en vald adress och fakturan kommer till beställaren. En ypperlig tjänst som jag brukar använda.
Men det hade ju varit roligt om han hade gett attan i att öppna innan DAGEN. För nog sjutton visste han vad det handlade om, men han är värre än ett barn på julafton när det gäller sånt...
Men han blev glad och det är ju huvudsaken!


**************************************************************************



Denna lilla fröken kom in i morse, skitig och med blodet droppande. Hon hade gett sig på Herman och fått stryk. Fattar inte varför hon gör det, för det slutar ju på samma sätt varje gång... Men det sista som lämnar en är väl hoppet och på något sätt tror hon nog att hon ska lyckas med konststycket att "vinna" kampen. Brukar bli sisådär ett försök i veckan... Ibland håller jag med Nalle; hon är rätt hopplös den tjejen!
Ett litet PS... Satt och läste igenom detta och vill påpeka att även om Selma är den knepigaste och säregnaste kisse som finns så är hon mycket älskad! Och jag skulle inte vilja vara utan henne (utom dom sekunderna jag är riktigt ARG på henne ;-)!


Mattes lille hjälpreda! "Jag hjälper dig att skriva, matte! Och då blir det så bra sååå!"
Lille M-ett har en förkärlek för att vara precis på samma ställe som jag. Vissa gånger blir det liiiite besvärligt. Som när man bakar och han vill "hjälpa till" och plocka ur plåtar ur ugnen. Vad jag önskar att jag hade ögon i nacken just då!!!

Men kolla hans fossingar! På denna bilden syns det att han har mååånga tår, den lille! Hoppas bara att det inte blir problem för honom, men han ska ju ändå ner till veterinären i mars och då får vi väl se om man blir tvungen att ta bort någon liten tå. Jag pratade med J om det när jag var nere med Hubert häromveckan, och då sa han att man kan bli tvungen att ta bort någon tå om klon växer neråt. Och det är klart att det blir besvärligt med klor som hakar i allting. Men än så länge ser det inte ut att vara någon större fara!

**********************************************************************

Nu ska jag lite snabbt ringa till far innan han försvinner till kyrkan... Han åker nog i tid, för han pratade om att tända ljus hos mamma...

***********************************************************************

Ha en jättebra dag!!!

14 kommentarer:

  1. Vad fint kort du gjort till pappa!
    Jasså du kan ha frysen full med kakor!? Här hade det nog varit bättre att lägga in smöret, för jag äter upp alla kakor alldeles själv. Om jag mot förmodan lyckats spara några så kommer sonen titt som tätt hem hit och då ryker allt ätbart! :-). Ha en skön söndag! Kram

    SvaraRadera
  2. minigrisen; Kolla på Sandys blogg "Kråkfötter och tassavtryck"... Hon har länk till sin pysselblogg där... Och där kan vi snacka kort!!!!! Den tösen är helt oslagbar!
    Men jag ligger i hårdträning, he,he! Det blir nog lite "taffligt" så här i början, men vänta bara... Jag vet ju var jag ska få idéer i alla fall!

    Är inte dålig på att käka kakor själv, just därför hamnar dom i frysen; är nämligen rätt lat oxå och det krävs lite pyssel för att "ta en kaka till" när dom ligger där! (Dålig karaktär??? Jag??? OK, liiite då, hi,hi)

    Ha en fin fortsättning på dan!
    Kramen!!!

    SvaraRadera
  3. Vilken trevligt kort du har gjort!
    Det blev pappsen säkert glad över!

    Då har du jul-bakat nu då :P

    Jag har sovit bort hela helgen i stort sett!!

    Känner mig som en överkörd grävling,eller nåt ditåt!

    Ha en skön kväll!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. sickan; Tycker fortfarande att det blir lite "plottrigt" när jag försöker fixa med dom där korten... Men jag lär mig förhoppningsvis så småningom (kikar helt fräckt på Sandys sida och knycker idéer där, he, he).

    Inte en julkaka blev det! Och inte sjutton lär det finnas nåt kvar tills dess heller för den delen... Ska gå upp till grannnen med en liten burk nästa gång vovvarna ska ut... Det regnar, så man drar sig i det längsta...

    Hoppas att du mår lite bättre?! Så skitjobbigt att vara så förkyld!!!
    Massor av "stackars-dig-kramar" ;-)!!!

    SvaraRadera
  5. Så himla söta kissar att jag sitter här och får ett akut gos-sug. Trots att jag har två som ligger bakom mig i sängen. *s*
    Fin farsdag-present!
    Fnissar lite åt ditt bak; men å andra sidan.. nu har ni ju:)
    KRamis

    SvaraRadera
  6. lallis; Jo du, med sonen i huset så varar det inte länge... Vad jag ska skylla på när sonen har flyttat vete sjutton ;-)?! Några bra förslag????

    Visst är dom för goa, kissarna? Man får vara tacksam för att dom vill vara här och står ut med alla konstigheter jag har för mig :-)!

    Kramis!!!

    SvaraRadera
  7. Snålheten bedrar visheten...på tal om att rädda smör..hoppas du repat dig!
    Fint farsdagskort! De där är väl bland de finare man kan ge bort!?
    Ha det finemang!

    SvaraRadera
  8. huga; Du är då alldeles för snäll!!! Tänk på att jag bara är nybörjare i "konsten att skapa kort", så än så länge är det lite halvtaffligt det hela :-)! Men jag kikar som sagt hos Sandy och försöker lära mig. Så ska här banne mig inköpas ett styck limstift, dubbelhäftande tejp är nog bra men fasen så pilligt...

    Känner av ryggen gör jag, men nu ska här badas hundar! Dom "doftar" inte gott (snarare skunk, blää!)! Hur man mår i morgon blir väl en annan fråga det!

    Hoppas du hade trevligt igår?!

    Kramen på sig!

    SvaraRadera
  9. Ah.. vad fiffigt kort!
    det gillade jag och vilka söta missar du har.. jag håller på att få spel på kattungarna här hemma.. kan inte rå för det men längtar till de flyttar nu :-))
    Kramar

    SvaraRadera
  10. widénskan; Åh, vad alla är snälla idag!!! Tyckte själv att det såg väldans plottrigt ut (kortet)....

    Kissarna är såå söta, men ibland önskar jag att dom ägnade sig åt att sova lite mer :-), ungarna börjar bli riktigt busiga...
    Men jag har ju polishunden Nalle som hjälper till att hålla ordning på allt här ;-)!

    Kramar tebax!

    SvaraRadera
  11. Vilket fint farsdag kort du gjort.
    M verkar vara en riktigt mysig kiss men oj så farligt när ni ska baka. Herman han va listig han *ler* som ockuperat bästa platsen.

    Hoppas att helgen har varit bra.

    SvaraRadera
  12. marie//tekla maräng; Är väl sådär nöjd med det kortet, men jag är ju som sagt nybörjare... Och det blir nog bättre när man har lite mer pyssel att ta till (OCH ett limstift!!!)...

    M-ett är en riktig liten "skugga"! Han skuttar omkring i hasorna på mig hela dagarna och är allmänt i vägen :-)!
    Herman är avgjort den mest bortskämda och självmedvetna kisse jag nånsin har haft... Men världens charmigaste när han är på det humöret! Och avgjort smart!!! Fast det är dom "allahopa", var och en på sitt lilla vis!

    Hoppas att din helg har varit ok och att veckan börjar bra!

    kram!

    SvaraRadera
  13. Önskar dig en bra dag............här är vädret piss,jag är PMS:ig,migrän:ig,

    Life sucks just nu!

    Kram!

    SvaraRadera
  14. sickan; En kasse medlidande sändes omgående!!!

    Regnar och deppigt här oxå, håller på att frosta av frysen, det var mer frost än mat i den :-)! Inte lätt när man ska och ska och aldrig gör...

    Kramen!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!