Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

måndag 12 maj 2008

Hurra! Vi överlevde!!!

Idag har vi träffat hunden Noah med matte E. Tror att båda "mattorna" var ganska nervösa inför detta äventyr... Uffe har en tendens att "härja" rätt friskt när han träffar andra hundar, mest beroende på att det inte bor fler hundar här och när vi någon gång träffar på hundar ute på promenad får vovvarna inte hälsa (dessutom är dom ju kopplade vid sådana tillfällen, inte så bra läge för att bekanta sig kanske).

Men denna gången var det hela lite "planerat" och föresatsen var att vi skulle släppa busarna på en stor äng. Om dom inte flög varandra i strupen vill säga. Och det gick förvånansvärt lugnt tillväga. Uffe som är äldst la helt enkelt ner den yngre, men större Noah, och talade om att "här är det jag som bestämmer och ge fan i min matte". Sedan jagade dom runt och försökte förmodligen fastställa någon slags rangordning. Men Noah hade väl lite svårt att acceptera att han fick vara lillen, så han stack upp gång efter annan :-). Men jag tror att dom hade rätt kul och det var två trötta, törstiga hundar som lunkade hemåt mot vattenskålen.




"Lyckades" få bägge hundarna på samma bild till slut, men det var inte lätt och inte blev det riktigt bra heller...

Syftet med hela det här arrangemanget var egentligen att E har frågat om jag ville ta över Noah för hon känner att hon inte riktigt hinner med honom. Men jag misstänker att, även om det är en väldigt trevlig hund, han är alldeles för stor och stark för mig med tanke på ryggproblemen. Uffe är ju egentligen ett gränsfall... Och då är han förmodligen inte lika krävande motionsmässigt som Noah.

Men nog skulle det vara bra för Uffe med en hundkompis, det tror jag! Men i så fall en något mindre och helst en tik. Det är antagligen lättare med rang och sånt. Och Uffe är ju en "det-hund" (som grannen M brukade säga *L*) så det är inga problem med att ha en flickhund i huset... Och vi hade ju UllaFrida (herregud, vad jag saknar den lilla tokan) och det var jättebra. Fast det såg rätt kul ut när den lilla hunden "sa till" den betydligt större Uffe var skåpet skulle stå :-)... Uffe gömde sig bakom matte och pep..... Sicken liten mes, va?!

Men härmed slänger jag ut en liten förfrågan; är det någon som känner till en liten (typ storlek cavalier eller så) tik som ska omplaceras? Här finns det hjärterum och en trevlig herrhundkompis!

4 kommentarer:

  1. Tyvärr så är jag sjukligt allergisk så jag har tyvärr inga tips att komma med. Men vilka roligt långa tungor hundarna har :D
    Syns att de har skoj!

    SvaraRadera
  2. huga; Och trötta var dom!!! Och törstiga! Men en sån stor hund till och jag kommer att fladdra som ett visset löv om dom får för sig att dra... Nej, har bestämt mig för att försöka hitta en liten tik istället. Ska börja leta lite mer konstruktivt. Det blir säkert bra till slut! Men det är en go hund, Noah!

    SvaraRadera
  3. Är Uffe en Hoffe?

    SvaraRadera
  4. miss_ww; Hoffe??? Är kanske lite "trög" men vad är det :-)?
    Uffe är en mycket trevlig "fyrvägskorsning", tax/schäfer; bordercollie/dvärgcollie. Helt knäppt, men i hans fall ganska lyckat:-)

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!