Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 6 april 2010

Mullsjö tur och retur

Började dagen med att vara TRÖTT!
Sov oroligt; pappa skulle ju iväg imorse och operera sitt ena "starriga" öga.
Taxin skulle hämta honom klockan sex och människan har fortfarande inte köpt batterier till sin väckarklocka. Alltså sover den mycket engagerade (he, he; dagens skämt!!!) dottern (dvs jag) inte så där himla gott, eftersom hon (jag) inbillar sig (mig) att lille far ska försova sig och missa taxin.
Det gör han inte! Ringde vid halv sex imorse och då hade han varit uppe en bra stund och druckit kaffe i godan ro... Och jag VET ju för sjutton att han vaknar, men jag blir så orolig ändå. Löjligt!!!
Och imorgon bitti blir det likadant ...
Börjar inse att det inte bara är ibland jag blir trött på mig. Det är ett konstant tillstånd... 

Kan i alla fall meddela att operationen gick bra. Nu är det bara att vänta på besked om vilken sorts starr det var frågan om. Det går tydligen inte att se förrän dom opererar.
Imorgon ska han som sagt åka in igen för någon slags efterkontroll och för att få ögondroppar och lite goda råd. Men det är väl fasen att dom drar runt på gamla människor på detta viset?! Vore det inte enklare om dom som har så pass långt att åka fick ligga kvar till dagen efter...? Av rent humanitära skäl.

Men jag har varit och hälsat på fd granne K idag!
Och så fint hon har fått det i nya bostaden!
Hon har till och med badkar och diskmaskin... 
Det är nästan lite orättvist, för det vill ju jag också ha!
Diskmaskin för att disken kanske blir lite renare om den diskas på det viset.
Har en känsla av att denna manuella "diskmaskin" av 56 års modell är ruggigt slarvig (eller ser illa eller nåt..) för det är nästan alltid något som inte blir så där riktigt rent när jag är i farten. 
Kanske är det så att jag står där och labbar och tänker på helt andra saker är disk?
Låter i och för sig ganska troligt!!!

Och badkar bara läääängtar jag efter ibland. När man är sådär vansinnigt stel och eländig vore det allt gott att krypa ner i ett varmt bad.
Dessutom kan jag meddela att hon (fd granne K) har köpt en ny soffa! Och DEN var snygg!!! Jättesnygg!!! Och skön att sitta i! 
Och jag missunnar inte K någonting i hela vida världen, det ska ni ha klart för er!!!
För hon är världens bästa fd granne!!! (Fast det var roligare när hon var granne utan fd före!!!)

I alla fall fikade vi, kaffe och en god kaka, och pratade lite strunt och lite allvar.
Det känns allt bättre inombords när man har fått diskutera saker och ting med någon som fattar vad man pratar om! 
Och så är det skönt att komma hemifrån en stund. Inte länge för det orkar jag inte, men lite andra intryck kan vara bra när hjärnan går på högvarv och bekymren liksom växer i hjärnan.
Tycker jag. Tyckte inte zooet.
Det stod en hel mottagningskommité innanför dörren när jag kom hem.
Kul att man är poppis någonstans, ha, ha!

M-ett hade en hel del att skvallra om, så han följde med ut med hundarna och "jammade" ta mig sjutton hela rundan. Och så svarade jag i vanlig ordning alldeles fel. Då stirrar han på mig och ser ut som om han tänkte "Alltså; den tantan fattar nada!!!".
Och det gör jag ju inte, så han har alldeles rätt. Men jag tycker inte att han behöver påpeka det så där tydligt. Jag kan ju få men av att jag inte förstår nånting alls och få klart för mig att jag faktiskt är lite knäpp. Och det är det nog bäst att inte veta... För vet man om hur galen man är kanske man ringer och beställer en "kramadigsjälvtröja" alldeles av sig själv. Och det vore ytterst pinsamt!!!
Tror jag...

Och nu är det dags att ta en liten kvällsrunda med herrarna hund!
Sedan ska här kastas runbrickor. Och det blir jättespännande att se resultatet...
Ska försöka tolka det hela imorgon.

Hoppas att du ska blir nöjd med resultatet, Tina!

Ha det gott och sköt om er!!!



4 kommentarer:

  1. hehe jadu har en hel del skojsigt för dig du med ;-D Vad skönt att det gick bra med pappa, men visst kunde han väl fått ligga kvar där, ja!
    Ta det lilla lugna nu!
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. hugan; Imorgon ska jag (kan jag) inte göra nånting, men det blir nog ett samtal till pappsen vid halv sex imorgonbitti igen...

    Ha det gott och sköt om dig!!!
    Kramelikram!!!

    SvaraRadera
  3. Det är väl i sin ordning att vi hjälper och underlättar livet för våra föräldrar. Tänk så många steg och mycket oro de haft för oss.
    Ligga kvar efter operationer är visst något omodernt. Efter större operationer högst 3 dagar sen hem med piller och sprutor som man ska ge sig själv. Går väl bra för yngre men äldre har det inte lätt.
    Förlåt en okunnig - vad är runbrickor?
    Sköt om dig och ditt zoo.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  4. Viola; Jag undrar om pappa verkligen känner att telefonerande klockan "mitt i natta" verkligen är underlättande :-)...
    Tycker det är rätt skrämmande hur sjuka och gamla behandlas. Pappa berättade om en dam som var nästan nittio år som fick sitta och åka tidiga mornar och komma hem sent på eftermiddagen. Nä; det är inte rättvist, det där!

    Runbrickor är små träbrickor med runor ritade på ena sidan. Fungerar ungefär som tarotkort, fast med lite mer "rakt-på-sak-svar". Spännande är det!

    Kramen och var rädd om dig!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!