Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

måndag 10 maj 2010

Jisses, vad det snurrar på ibland...



Igår bestämde jag mig för att jag skulle åka ner till bibblan idag och byta ut mina böcker och se om boken jag hade beställt var inne. Det var den. E hade försökt ringa mig för att tala om detta, men se då var jag redan på g! Ibland (mycket, mycket sällan) är jag snabbare än (hmmm) en snigel...

Fast bara att komma iväg var ett litet "älände" idag. Gick nämligen knappt att låsa upp bilen. Elektronik är nog bra, när den fungerar.
Lyckades till slut ta mig in i bilskrället och åkte iväg med viss bävan. Tänk om det inte hade gått att låsa eller låsa upp Missilenbilen när jag väl hade landat vid bibblan! Men det fungerade till min stora förvåning. Dessutom är det inte så långt till macken från bibblan, så det hade säkert löst sig på ett eller annat sätt!

Insåg (fast kanske lite sent) att det nog var läge att byta batterier i den där fåniga dosan man måste ha för att låsa upp och larma av bilen. Undrar för övrigt om det verkligen finns någon som vill stjäla en sån där gammal skorv???

Så in till stan och stannade vid bilverkstaden för att beställa tid för "ljusgenomgång". Lysena slocknar nämligen lite hipp som happ. Och ibland funkar hellyset och ibland lägger det ner verksamheten. Så jag klev in och upptäcker att det är nya ägare. Och dom är ju inte vana vid mitt lite (hmmm) virriga sätt att tala om vad som är fel... Han var rätt skakad, den stackars killen. Men till slut kom vi överens om att bilen skulle vistas i verkstaden mellan sisådär 11 och 14 på måndag. Och att det förmodligen rör sig om ett relä som bråkar. Hoppas det inte kostar för mycket. Två- trehundra tycker jag är rimligt. Det tycker förmodligen inte verkstadsägaren....

Sen tankade jag och for ner och satte bilen vid ICA. Upp på gågatan och bort till urmakaren, som kunde konstatera att i den ena "låsuppgrejen" fanns det ett dåligt och ett någorlunda bra batteri, så det blev ett byte där. I den andra "dosan" var det helt dött. Tyvärr var det rätt dött på batterifronten i uraffären också, men nu funkar det hela rätt så bra. Får väl försöka få tag i nya batterier en annan dag...

Handlade här och handlade där och sen for jag hem.
Och passade på att tömma postlådan (den fula röda).
Och vet ni vad???
Där låg ett stoort kuvert med ett paket i!!!


Kan tala om att det luktade otroligt gott i den där postlådan!
I brevet fanns ett vackert inslaget paket och världens gulligaste kort...
Blev så glad Tina!!!
Det doftar helt underbart i badrummet, kan jag meddela!
Ett jättebamsevarmt TACK från mig till dig!!!

När hundarna var rastade och jag äntligen hamnade på stolen med en kopp kaffe, ringde telefonen... Det var granne K. Och hon kunde inte följa med på onsdag och titta på det där huset... Viss panik utbröt i en vimsig Uffemattes hjärna. Hur i hela friden skulle jag kunna titta på hus utan K??? Finns liksom inte på kartan!

Men det löste sig! Vi åker imorgon istället. Och jag kommer säkert att sova jättemycket inatt (tror jag absolut inte!!!!!!!)... Huva, vad fjärilar jag har i alla magarna...

uppmaning till alla TUMHÅLLARE!!! DET BLIR IMORGON TISDAG MELLAN 15.30 och 16.00 vi ska trassla oss dit.

Men egentligen fattar jag inte själv varför jag är så nervös. Jag bor ju för fasen inte i tält, som Annacarin så klokt påpekade.
Fast nog skulle det vara skönt att få komma härifrån! Även om jag gillar omgivningen och så, är det ju mycket som är jobbigt här. Det har jag ju gnällt om förut, så det verkar lite dumt att upprepa alltihop. Det finns liksom en gräns för hur mycket man kan gnöla också...
Även om den är rätt "flytande" ...
Och det kommer säkert mera här. En annan dag!

Ska ränna ut i pannrummet och lägga på lite ved, det blåser ute och blir visst lite kyligt inatt...
Och sen ska jag sätta mig och läsa och hoppas på att jag blir superdupertrött så att jag kan sova lite i alla fall...

Ha det gott och var rädda om er!!!





8 kommentarer:

  1. Härligt med överraskande presenter. Jag ska på lägenhetsvisning imorgon så jag får önska både dig och mig själv ett STORT lycka till =)

    SvaraRadera
  2. Då ska jag hålla tummen! Och så kul att få paket i lådan.

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    men Oj vad mycket som hänt!! de där batterierna ja.. suck.. att allt ska vara så krångligt..suck...

    Å, va roligt att du uppskattade den lilla gåvan! Det va inte mycket men det kom från hjärtat!!!

    Varm kram Till dig fina vän!!
    Tina

    SvaraRadera
  4. Maria; Då håller jag tummar för dig!!! Och visst blir man jätteglad när det helt oförhappandes dimper ner något i postlådan som inte är räkningar eller reklam! Hon är allt bra snäll Tina!!!
    Skickar en liten lyckospark! Hoppas det går bra på lägenhetsvisningen!!!

    Kramen till dig!

    ************************

    imse; Tumhållning tas tacksamt emot! Och jag är barnsligt förtjust i paket :-)! Tror Tina hade en liten aning om detta faktum ;-)...

    Kramen och ha det gott!!!

    ****************************

    Tina; Du är så himla snäll, du!!! Och jag blev jätteglad och lite så där tårögt rörd över kortet!
    Säger detsamma till dig! Är glad att få ha dig som vän!

    Jättekramen!!!

    SvaraRadera
  5. Ska tänka på dig idag

    kramkram

    SvaraRadera
  6. Cattis; Tack! Alla tankar och tumhållningar mottages med tacksamhet. Fast Annacarin har ju som vanligt rätt... Jag sitter ju inte i sjön. Det är ju inte så illa så att jag blir bostadslös om inte detta huset passar mig (eller jag inte passar huset, he, he)... Men pirrigt blir det ändå :-)!

    Kramen tebax!!!

    SvaraRadera
  7. Klart att det är spännande att titta på en annan bostad.Det skulle vara skönt för dig om du i alla fall slapp att elda.
    Ska jag hålla tummarna så du "får" huset, eller att du ska tycka om det? Tummarna hålls i alla fall.
    Du skrev något om att resa sig med värdighet. Här är en som inte gör det, attan vad ont jag har. Jag står upp och skriver vid diskbänken, den är lagom hög.
    Väntar med spänning hur det blir med husvisningen.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  8. Viola; Ja du; ryggar ska man ha på vykort ibland...

    Det är spännande att få se huset... Men elda får jag göra i fortsättningen också OM jag nu får lov att hyra där. Däremot ingår veden i hyran och bara det är 5-600:- i "vinst". Dessutom ligger hyran 500:- lägre än här. Så omkring 12.000 billigare om året... Och det är inte lite, det!!!

    Jättetacksam för tumhållning och jag tumhåller för att ryggskottet drar iväg från dig!

    Kram tillbaka!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!