Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

söndag 2 maj 2010

"Världsskrattdagen" (?????)

Sitter här och lyssnar på radion och det påstås vara "världsskrattdagen" idag...
Sicket påfund!!!
Här i skogens djup skrattas det gott minst fem gånger om dagen. Det blir så när man bor ihop med ett zoo! Men visst blir det en del smärre utbrott av "ickeskrattande" karaktär också... Ibland...
Men jag tror inte att vi behöver nog inte bekymra oss om att vika en dag åt skratt...

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Och igår hade jag besök av sonen och sonhustrun från Göteborg.
Dom hade med sig marinerad kyckling och avorioris som lagades iordning och serverades med en god sallad till.
Efterrätten stod jag för; morotskaka som jag hade lagt lite björnbär på och kaffe.
Sen var vi ute och gick med herrarna hund, men fy fasen så kallt det var...

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


När Göteborgarna hade åkt hem funderade jag lite på det här med 1:a maj och demonstrationer... Borde nog ha sprungit runt med ett litet plakat och viftat. För nog finns det vissa saker man saknar i samhället idag. Fast det jag kom att fundera över igår har väl aldrig funnits, vad jag vet.
Nämligen en fackförening för dom som är förtids/sjukpensionärer av en eller annan anledning. För egentligen finns det väl inte någon instans som bevakar att de inkomster vi får följer löneutvecklingen i övrigt. Eller det här konsumentprisindex-et. För det gör den inte! Inkomsten alltså. Följer INTE varken löneutvecklingen eller sånt som konsumentprisindex (typ elpriserna och sånt).
Och visst är det konstigt att man kan få en HEL förtidspension grundad på en HALVtidslön... Det får jag erkänna övergår mitt förstånd (som visserligen kanske inte är så stort, men ändå...).

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Men idag skiner solen och tvättmaskinen går för fullt och jag känner nog för en liten extra promenix...
Det gäller att ta vara på dom här soliga dagarna!

Ha en jättefin söndag och var rädda om er!!!






10 kommentarer:

  1. Du får väl starta en sådan "fackförening" då! Annacarin

    SvaraRadera
  2. Annacarin; Om jag kunde.... Men jag antar att det är en jäkla massa jobb med sånt. Och det är ju lite si och så med orken, som bekant ;-)... Finns ju dom som KAN sånt. Jag nöjer mig med att bidra med idéer, ha, ha!

    SvaraRadera
  3. Ett gott skratt förlänger livet, det är säkert sant! Mums, morotskaka med björnbär lät smarrigt.

    Visst finns det mycket att fundera över och ett fackförbund som koncentrerade sig på de sjukas (och arbetslösas) intressen vore välbehövligt.

    Hel sjukpension på halvtidslön är urdumt förståss! Liknande situation händer för mig som när jag nu blivit utförsäkrad från sjukersättningen och därmed "frisk" kommer att få en hel a-kassa baserad på den halvtidslön jag orkat jobba p g a sjukdomen... Hmmm, när jag sedan inte orkar söka mer än halvtidsjobb blir det väl en kvarttidslön kvar då eller....?

    Ha det jättegott!

    SvaraRadera
  4. Dittodattan; Ja, det finns verkligen saker att fundera på... Men jag antar att det är för lätt att "sparka" på sjuka och arbetslösa; vi har inte mycket att "sätta emot"...
    Saknas nog det där "orket" i båda lägren!

    Ha det jättegott du också och sköt om dig!!!

    SvaraRadera
  5. hallå i skogen,
    här svajar tangenterna omkring onyanserat i vild krigs-/regndans.
    Förstår att jag inte är insatt ett dugg när det kommer till ersättningar, bidrag och stödstrumpor. Och inte är jag säker på att ett regeringsskifte är den bästa medicinen heller.
    Nästan som att svära i kyrkan, men se det bryr jag mig inte ett endaste dyft om, eftersom min kyrka är uti Guds hage och där är vi alla värda lika.
    Men jag läste ett inlägg hos en tjej att hon hoppades på en förändring mot det röd/gröna för det för en mer human politik.
    Det skriver jag under på till 100% men, MEN den måste också ha en ekonomisk grund någonstans annars är vi tillbaka i ruta minusEtt. Ett humat tänk (enbara) betalar tyvärr inga räkningar!

    Nej du, vi sjuka ska ha många ticks & överraskningar i rockärmen, helst ett helt register med färdigheter vi inte ens vet behörskar och HELT plötsligt förstår hela den Svenska Befolkning: "Det är dommadä vi måste ha". Jaa eller ngt i den stilen.

    Just nu känns livet lugnt och t.o.m harmoniskt vissa stunder, bara man inte tänker på veterinär, psykolog, läkare, fk, räkningar, jämna födelsedagar, blåst, mediciner, specialfoder och ännu mer medicin...
    Som sagt nu är våren här igen och jag ska njuta minst en halvtimme om dagen. Sen vänder jag på det och oroar mig en halv timme/dag. Får se vilket som fungerar bäst.

    Är det ngt jag kan hjälpa dig med "skogsloppan"? Nytt boende verkar småsegt just nu. Men ngt annat?

    Nu ska du sova skönaste natten på länge, tro mig; jag är en häxa..;00

    Kramen&Buffmednosen
    tillhelahusetpälsklingarna
    M-matten&M

    SvaraRadera
  6. Hej fina vän!
    Va mysigt med besök & gott åt ni!!
    Jag hoppas att du mår bra vännen & att du får en underbar Måndag!
    Tack söta du för dina fina hälsningar hos mig, jag blir alltid så glad =D
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  7. M-matten; Har funderat vidare på detta med ersättningsnivåer och annat... Och ärligt talat tror inte jag heller att det blir mycket bättre med regeringsskifte. Jag tror att man måste ändra synsätt helt och hållet. För det verkar ju helt vansinnigt alltihop, när man tänker på det... Så idag tänker jag INTE tänka alls ;-)!

    Tycker du ska njuta lite mer än en halvtimme... "Skogsloppan" förordar MINST tjugofyra timmars njutning om dygnet för M-matten, det är nyttigt!!!

    Tror att vi glömmer att leva i nuet; antingen häktar vi upp oss på det som har varit eller sitter vi och oroar ihjäl oss för framtiden. Kan aldrig vara nyttigt!!!
    Ska försöka införa åtminstone två dagars nu-levande; tror det kommer att ge styrka åt dom andra dagarnas grubbellevande... Tror jag; kanske ;-)!

    Är glad för dina kommentarer; dom lyfter min dag!!!

    Jättebamsekramen till dig och M-vovven!!!

    ********************************

    Tina; Och vet du; jag får lika god mat idag!!! Rester är icke att förakta!!!

    Eventuellt ska jag få hit en "polsk dräng" (näää, grannens son) som ska hjälpa mig med lite plankor och annan bråte som ska in i vedskjulet... OM han nu kommer ihåg att han ska komma hit, förstås! Studiedagar är väl till för att ungarna ska sova och slappa ;-)! Stackars lille V!(Hmmm, lille och lille; han är då bra mycket högre över havet än jag!)

    Och detsamma, vännen min! Blir glad för dina kommentarer också!

    Kramelikram!!!

    SvaraRadera
  8. Nu är helgen slut och jag har tid att sätta mig vid datorn. Tack så mycket för avarden jag fick. Måste tänka efter vad i all världen jag inte berättat för er. Lite lik i garderoben måste jag ha kvar.
    Du skriver om sjukpension m.m. Håller med att någonstans är det ett feltänkande. Det gamla systemet (ATP) vilket precis kom mig tillgodo baserades på de senaste 15 årens inkomst. Som väl var var jag endast sjuk 2 år så min 15-årslön var skaplig, mycket på gr.a. jag hade avtal med arbetsgivaren om tillägg vid sjukdom.
    Jag tror inte det skrivs sådana avtal idag, jo för politiker verkar det som.
    Jag har vänner som har svårt att få ekonomin att gå ihop och ibland känner jag mig lite priviligerad.
    Ska kanske tillägga att jag hade råd att ta tilläggsförsäkringar när jag jobbade. Skönt att ha idag.
    Men vi får inte glömma att det är inte bara pensionärer som har det svårt med ekonomin. Det är många unga som inte får jobb och det skapar problem för dem och även för anhöriga som måste hjälpa till och måste avstå från det där lilla som gör tillvaron lite rolig.
    Vilken regering som gynnar våra olika behov - ja, det står skrivet i stjärnorna. Men att låna pengar till välfärd är farligt - se hur det gått för Grekland.
    Ha en riktigt bra vecka och jag tycker vi skrattar alla dagar - inte bara någon utsatt dag.
    Kram på dig
    Viola

    SvaraRadera
  9. Oj så det blir när huvet är snabbare än fingrarna, trick menade jag förstås...!

    Och jo, det är bättre att njuta och leva 24 tim/dygn här och nu men tyvärr är jag ännu fånge i mitt eget tänk och emellanåt sitter huvudet (tillsammans med humöret) vid fotknölarna. Vanligt- vis är jag knappt 2 äpplen hög, dessa dagar kan jag nog, utan att överdriva, säga att jag är högst ett äppelskaft hög:0)

    Snart blir det rabarberpaj,mmmm då mår matten mums.
    Allt "gott" till dig & dedina!

    //M-matten

    SvaraRadera
  10. Viola; Låna till välfärd är aldrig bra, men att låna till skattesänkningar tycker jag nog är värre... Inte för jag tror att det blir bättre vem som än regerar, detta med sänkta ersättningsnivåer och misstänkliggörande av sjuka var ju på gång redan med förra regeringen... Och alla dessa unga som står utanför alltihop... Det är inte bra alls!!! Har ju barn och svärdotter som aldrig har haft ett fast jobb, trots att dom närmar sig de trettio...

    Och här behövs ingen världsskrattdag; här skrattas det minst fem gånger om dagen året runt :-)! Det är bra att ha ett litet zoo!!!

    Ha det jättegott och sköt om dig!

    Kramen!!!

    **************************

    M-matten; Jag hoppas att du blir åtminstone fem äpplen hög idag!!!
    Tänker på dig!!!!!!!

    Bamsejättekram!!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!