Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

tisdag 12 augusti 2008

Lite allmänt "småpladder"

Idag har vi "nog" haft kattfajt här... Ett antal mer eller mindre blöta herrkatter kom hemtraskande; den ene mer slokörad än den andre.



Lukas var nog den som hade fått plurra mest... Han var dyngsur och luktade som om han hade badat i ett gammalt akvarium... Suck!!! Och detta blöta lilla djur traskar upp och lägger sig i "kattfåtöljen". Antar att jag blir tvungen att tvätta pläden jag har lagt där för att dölja hur gräsligt ful fåtöljen är. Ja, ja! Har man inte arbete så skaffar katterna snabbt fram något!




Och traskar matten omkring på Ikea skaffar hon lite extra jobb alldeles av sig själv... Hittade dessa krokar med träklossar för en mycket billig penning och kom på att dom vore nog alldeles utmärkta koppelhängare. Så igår kom dom upp och bilder på hundar skrevs ut och sattes på framsidan av träklossarna. Så nu vet dom vems koppel som hänger var :-)! Om dom nu skulle vilja koppla sig någon gång...




Reklam får jag "ibland"... Ofta sk adresserad reklam. Bland annat från en bokklubb med erbjudande om att få finfina grejer om jag bara blev medlem. Kruxet är att jag redan är medlem sedan sisådär trettio år... Men med i detta kuvert fanns denna lilla mystiska greja. Nån som vet vad sjutton det är??? (Och att det ena är en tändsticksask är jag övertygad om, ha, ha)




Detta kort tog jag på hemväg från dotterns och min utflykt förra söndagen. Vi var och hälsade på katten Smurf som bor hos dotterns hästs hovslagare och hans fru. Smurf är ett av mina "barnbarn", men jag kunde inte ha honom här för han och Herman slogs så in i vassen... Synd, för Smurf är en jättecharmig katt och jag gillar honom högt och rent! Men det var jättekul att få hälsa på honom och han har det verkligen bra där! Och så gjorde det väl inte saken sämre när vi upptäckte att vi hade samma vurm för ardennerhästar och att mina "sköt-hästar" som jag hade hand om som mycket ung var förfäder till dom hästar som fanns på denna gården... Och jag blev betecknad som släkt eftersom jag faktiskt har haft hand om ardennerhästarnas "rolls-roys" Abbenda en sommar. En mycket lyckad kväll, med andra ord!




Och att komma hem är ju alltid roligt! Alldeles speciellt när man "hittar" sin "gammelkatt" i katt-hammocken sovande och spinnande samtidigt :-) Hon är helt "outstanding" min lilla Kattastrof...

Och nu ska jag och mina tokiga hundar ge oss ut en sväng runt "travbanan" innan vi ger upp för dagen... Tänkte försöka komma ihåg att plocka ihop tvätten som har legat i tvättstugan sen i lördags... Men å andra sidan; den lär nog inte precis springa ifrån mig, den finns nog kvar till en annan dag!

6 kommentarer:

  1. Ohh jag vet vad det är..fick en jag med, du skalar apelsiner med den..jättefiffig. Sätt den på ena fingret och dra över apelsinen.

    Det var en blöt vovve..hihi!!

    Fiffiga krokar..så bra för hundarna att veta vilken krok de ska gå till precis som på "dagis"..hihi

    Ha det gott!!

    /Ninni

    www,ninni.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Hehe! Jag visste åxå vad den därlilla "mocklapären" skulle användas till...men hann visst inte först!
    Ninni har alldeles rätt...jättebra till apelsinskalning!

    Nee, jag har ingen aning om vad det blir för färg på vare sej näbb eller fjädrar på dina små-dvärgar!?!???
    Ska bli skitspännande...man kanske skulle tinga en liten sån rackare...om du nu kan sälja förstås!
    Jo, de e klart jag skulle vilja ha en efter Kalle & Rosa!
    Så kan du behålla en, och när Amigo och Mango får bebbar nästa år så får du en av mej??
    Hehe! Vi e nog inte kloka nånstans!
    Hoppas vi ses på torsdag nu...bollen ligger hos Sandy!
    Kramelikram från Jenny

    SvaraRadera
  3. Tack, tack!!! Nu slipper jag gå och fundera på det! Måste nog köpa apelsiner nästa gång jag är iväg i stan och provskala :-)!

    Att krokarna är lite av "dagis" tänkte jag inte på, men det ligger avgjort något i det :-) He, he; "Hunddagiset Flårekulla"... Men jag tror att det är viss plats- och personalbrist, så vi tar inte emot fler "kunder".

    Stackars Lukas har massor med fin sand i pälsen och han uppskattar inte att bli borstad... Arga katter ger rivet skinn, heter det ju, och det är alldeles sant, tro mig... Fasen vad ont det gör när man kommer i närkontakt med dom taggarna! Får ta lite nu och lite då och hoppas på att han hjälper till själv också...

    Jenny; vi kan välan höras av lite senare idag? Verkar som om sonalyckan skulle vara på hemgång på torsdag... Men det löser sig nog!

    Kramen till er!

    SvaraRadera
  4. Du har fullt upp med djuren :D
    tack för dina ord hos mig,de ger mig hopp!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Jojomensan! Tror att det dels är en (väldigt sen, men dock) protest för att jag inte fick ha djur när jag var liten och dels ett sätt att "hålla igång"... Man är ju tvungen att ta tag i det som måste göras när man har med barn och djur att göra. Kan vara bra när man som jag har en liten latmask sittande någonstans (vill inte veta var, ha, ha)!
    Och så har jag förstås alltid älskat djur; dom är så ärliga och "raka". Gör jag något galet så får jag veta det på stört... Händer nog någon gång varje dag :-)!

    Se till att du är rädd om dig!
    Kram!!!

    SvaraRadera
  6. Tittar in och önskar dig en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!