Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

torsdag 28 augusti 2008

Oroar mig för...

... hur det ska gå för min "mellanson"... Han är just nu bostadslös, och enda möjligheten för honom att få bostad är att någon skriver på borgen. Som till min stora förvåning inte bara rör hyran, utan borgenären ska dessutom bli betalningsskyldig om något går sönder eller det blir något annat strul... Men hur fasen ska någon överhuvudtaget våga skriva under på något sådant??? För vem kan garantera att det inte händer något? Och jag kan tala om att det inte verkar vara tidsbegränsat heller... Om det hade rört sig om en "inkörningsperiod" om tre-fyra månader, så att hyresvärden fick se att allt flyter som det ska hade det kanske varit förståeligt, men detta skulle då gälla hela hyresperioden, på kanske flera år... Orimligt, tycker jag!

Och så kan man ju fråga sig hur ungdomarna ska kunna få en bostad överhuvudtaget... Och hur ska dom göra för att vara "betrodda"? Numera måste dom ju nästan studera väldigt länge för att få ett jobb, men bostäder under studietiden finns inte att uppbringa om man inte har en jäkla massa pengar och kan köpa en lägenhet... Studiebidraget är ju inte så jättehögt, och studerar man på heltid är det ju inte helt lätt att jobba samtidigt...

Och jag får ju givetvis inte skriva på med mina (hmmm)jätteinkomster (obs ironi!)... Och som äldste sonen sa; hur fasen ska man då "hålla koll" när man bor tjugo mil ifrån? Och dessutom kan ju detta leda till slitningar i familjen... Den som skriver på är orolig för att något ska gå galet och den som har lägenheten känner sig ständigt påpassad... Inte bra alls!!!

Och vad fan gör dom som inte har någon som kan skriva på??? Och det kan ju i och för sig bli fallet här med, för det är ju mycket pengar det rör sig om...
Har suttit här och mått illa sedan jag pratade med "storsonen"... Är så fruktansvärt orolig. Att detta ska hända nu när han (mellansonen) äntligen har kommit in på en utbildning han verkar trivas med och är motiverad att slutföra... Jävla skit!!!
Detta är ta mig fasen inte klokt!

Har i alla fall duschat hundarna... Det behövdes, för vattnet som rann av dom var inte rent, om man säger så... Jisses, så smutsiga dom var... Uffe såg till att hela badrummet var relativt välvattnat... Tänkte ta en bild på eländet, men kameran var nere och badrummet är uppe och mina ben ville verkligen inte gå nerför någon trappa. Ibland är dom konstiga, dom däringa benen :-)...

Min granne K och jag har varit och handlat lite idag. Mat är bra att ha hemma :-). Hittade rödbetor till vettigt pris. Dessa ska kokas och intas med lite smör, imorgon. Sonen åker till flickvännen, så han slipper plågas av mammans vurm för sån mat. Men jag tycker att det är en riktig festmåltid!

****************************************************************************************

Lite fågelbilder! Visst har dom vuxit lite sen igår?
(Misstänker att alla är hjärtligt urtrötta på fågelbebisar :-). Men det är min blogg och jag gör som jag vill, he, he)



Nu börjar Tripp få färg ordentligt! Han/hon blir nog lika fin som pappa Kalle! För även om Kalle är en lite (hmmmm) högljudd herre, så är han ju otroligt vacker!



Trapp har inte lika mycket färg, men nog ser det ut som om det blir en grön pippi av honom/henne oxå?




Och så lille Bonus, som växer så det knakar nu! Han/hon är väldans stadig och övar duktigt på sitt torrsim :-)!

**************************************************************************************


"Jo"; säger Nalle."Jag vet ju att det är Uffes skål, men han ligger ju bara där och ser dum ut och någon måste ju vakta skålarna, eller hur?!"



Ha det gott alla!!!

11 kommentarer:

  1. Det är ju för fasen inte klokt!
    Stackars sona-lyckan...hoppas verkligen att allt löser sej till det bästa!
    Finns det inga studentbostäder, rum att hyra, andrahandslägenheter...?????

    Och visst blir dom gröna som "snygg-pappa" Kalle! Hehe....spännande!!!
    Glöm inte gosa mycket med dom....för här blir den/dom obönhörligt pussade på!
    Klurar lite på om hur jag ska göra, om du vill och ska sälja båda Bonus syskon....då får nog båda komma till mej...Hmmm...synd att dela på dom än ju...

    Som sagt...jag önskar sonen ett stort Lycka till med boendet....det måste ju gå att lösa!
    Kram och natti och oroa dej nu inte för mycket! //Jenny

    SvaraRadera
  2. Klart att du får ta över båda om du vill! Men Bonus stannar här :-)... Vi kanske kan göra ett byte så småningom så att Bonus får en kompis oxå? Ifall h*n tröttnar på att bo ihop med pappa gaphals, menar jag ha, ha!
    Lovar och svär på att dom pussas och gosas med!!! (Dom suckar när jag kommer farande numera, he, he)

    Orolig för sonen ÄR jag... Han har haft det så jävligt i många år och nu när det äntligen verkade gå åt rätt håll händer detta... (Vi tar det på tfn någon dag) Men det är väl bara att hålla tummar och tår för att det ska lösa sig. Men stackars "unge", säger jag bara.

    Tur att jag har dig och övriga "häx-gänget" när det kör ihop sig!

    Bamsekramen!!!

    SvaraRadera
  3. Ja, det är inte lätt för ungarna...inget jobb...= ingen bostad...vår tös hade timvik, jobbade mer än heltid men fick inte skriva kontrakt själv....jag skrev under och det funkade...idag har hon fast jobb och inte beroende av kontrakt då hon bor i eget boende.....Men....det är tufft som du säger att skriva under,man vet ju inte hur det kan bli...vill inte sätta sig själv i klitret...kramiz:)

    SvaraRadera
  4. Men så söta de små pippina är då....nu har du fullt upp förstår jag...kramiz:)

    SvaraRadera
  5. Men var bor du höll jag på att säga??

    Nu när min dotter flyttade till Kalmar för att plugga så fick hon en studentlägenhet.Som ligger precis vi Högskolecentrum.

    1:a på 42kvm (hyresrätt)och en hyra på 5100kr med allt utom bredband som ingår.

    Men jag har inte behövt skriva på nåt papper????

    Varken hon eller killen har några inkomster förutom CSN.

    Det är ju bedrövligt att det ska vara så svårt för ungdomarna att komma in i samhället!!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  6. När man måste ha någon som skriver under borgen brukar det bero på olika anledningar ex; för ung, betalnings anmärkning, tidigare vräkning, låg inkomst, mm mm. De har hur mycket 'anledningar' som helst för att göra detta.
    Tyvärr :-(

    SvaraRadera
  7. vivan; Visst är det ett märkligt samhälle vi lever i? Och uten kontakter är det inte lätt att ta sig fram... Blir ärligt talat "lite" sur på pappan och hans släkt som ALDRIG ställer upp på barnen... Ja, ja! Mycket märkligt folk finns det!!! Men är det så att min påskrift duger gör jag det självklart, men jag tror ine att min "stora" inkomst räcker som garanti, tyvärr!
    Kram tebax!

    Sickan; Icke en studentlägenhet finns att uppbringa i Skövde... Och förresten är hyrorna på dom alldeles för höga; över 5000 för en tvåa (och det var vad som fanns)... Och då ingår inte el och kabeltv och sånt... Och läser han på "fel" skola, dom lägenheterna går i första hand till dom som läser på högskolan... Känns lite som moment 22...
    Kramen till dig!

    lessontok; Skulle tro att det är dels inkomsten (verkar vara ett privat bostadsföretag) och dels utbildningens längd (det är frågan om en period fram till mars). Man kan ju inte vara helt övertygad om att han får jobb sedan heller, även om det just nu söks folk inom den sektorn. Jag är tacksam att jag inte är ung idag; fy sjutton så knepigt dom har det!!!
    Kram till dig!

    SvaraRadera
  8. Hej!Tack för ditt besök på min sida,alltid trevligt när någon ny vill kika in,tack för fina ord!=)

    Åhhh,så fin sida du har och så många fina och söta djur du har!
    Undulaten Svante liknar min "gammeljocke"som är i fågelhimmelen sedan många år,han var tam och tyckte om att sitta på min axel..äta makaroner på matbordet,och duscha tillsammans med mig.=)Man saknar honom ibland han var så fin!

    Söta undulater,papegojor och hundar och katter,jag älskar djur!!!Jättesöta fågelbebisar du har,man kan inte se sig mätt på dina fina ömsinta bilder!=)

    Har tre katter,men jag har haft sex fåglar förrut..två undulater,tre zebrafinkar och en fågelherre som jag kallade för Hugin som var svart och orange,vet än idag inte vad för sort han var,men han var väldigt charmig.=)
    Kunde ej ha kvar dom när jag skaffade katter,är ju ganska mycket jobb med rengöring också..och då jag har kronisk värk så...men jag vet att dom har det bra nu allihop,jag gav bort dom till svanparken som är ett ställe för fåglar här i Malmberget där jag bor.

    Hoppas att det ordnar sig för din son,inte roligt när det blir bekymmer sådär.Jag länkar gärna till din sida om det går bra,tycker om den väldigt mycket eftersom jag är en stor djurvän och du har en så trevlig och härlig presentation!Önskar dig en skön helg!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Ja jösses vilken soppa...man mår verkligen inte bra av att ha det så där..men går det inte att sonen eller du försöker prata med pappan då...han borde väl endå bry sig om en sån pass viktig sak?!?
    Jag hoppas det löser sig för er, stora lycka till kramen till er alla-både med och utan fjädrar!

    SvaraRadera
  10. Maria; klart att du får länka! Och jag gör detsamma :-)!
    Är nog lite knasig med alla djuren (lätt att bli idiotförklarad), men det är dom som håller mig på benen. Lätt att bara lägga sig och ha ont annars :-)...
    Katter är himla trevliga att ha omkring sig; självständiga men ändå alltid med på lite mys!
    Kikar in till dig lite senare!
    Kram! /J

    huga; DEN pappan är det bara att glömma... Han har "sagt upp bekantskapen" med sina barn... Jo, jag vet att det låter helvrickat, men så är det... En del är nog "lite" bakom flötet! Eller som en bekant sa "den han har nog inte alla indianer i kanoten"... Ett bra uttryck, tycker jag!
    Vi tackar och tar åt oss av "lycka-till-önskan"!!!
    Kram och ha en fin helg!!! /J

    SvaraRadera
  11. Jaha,det var inte högskolan han skulle läsa på............
    Då missuppfattade jag dig.

    Min dotter pluggar ju där nu och i kalmar har dom ju en policy nu att alla som ska studera på högskolan där garanteras bostad.

    Håller med dig att det blir lite av ett moment 22. Tråkigt att det ska behöva vara så!

    Kram!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!