Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

lördag 14 februari 2009

"High Flårekulla"

Detta är mitt köksfönster. Det är ett trevligt fönster med fin utsikt mot ekhagen...
Men konstiga saker har timat i Flårekulla!




Min födelsedagsdotter kom hit; övningskörandes minsann! Och hon parkerade så tjusigt framför ytterdörren, precis som mamman hade sagt till henne! Duktig är hon min dotter!!!

Vi satt i vardagsrummet (somliga fjäderfän höll konsert i köket så man hörde inte vad man tänkte ens Crow), och drack kaffe och åt "semmelboll utan päls" (dvs inte katten Selma semmelboll, utan hembakta semlor) och plötsligt SMALL det i köket...


...varpå mamma/matten hoppar upp från stolen vrålandes något om odrägliga katter...
Som faktiskt var helt (nåja nästan helt) oskyldiga denna gången... Antagligen hade någon kisse kommit åt en blomkruka så den hade tippat mot rutan och samtidigt har det tydligen varit spänningar i glaset (och MYCKET gammalt glas) så att det blev sprickor och en stor bit blev till småsmulor.
Som väl var var det innerfönstret och hyresvärden var här och hade glas (säg vad han INTE har liggande ifallatt) att sätta in.
Hela fönstret fick tas ner och en matta spikades fast som skydd och nytt glas kom i fönstret och nu ser det ut som det ska igen!

Men det var en jäkla smäll, kan jag meddela! Hoppas det inte händer igen, för jag höll allt på att få något av skrämselhicka...


Denna lilla fröken tyckte inte heller att det var särskilt kul med exploderande fönsterglas... Hon har varit väldigt stillsam och tyst hela eftermiddagen Brows, så någon "nytta" var det väl med detta också!


Gunnar funderar på vad som hände - egentligen... Han är lite ledsen igen, det blev inte något av de nya äggen heller. Gullan har enväldigt bestämt att dom skulle bli omelett. Stackars lille Gunnar!!!


Men den här lilla fröken har sju ägg i sin holk och än visar hon inga tecken på att ge upp! Spännande är det!!!


Och så till sist en något bättre bild på de nya "pottorna" jag fick investera i till vardagsrumsfönstret uppe...
Och nu har dom minsann inte vält ner en enda jäkla blomma...
Kan det bero på att den busigaste kattpojken har börjat gå ut, tro?
Han ränner ut och in genom luckan så det smäller i hallen... Snacka om att det är "liv i luckan" i vårt lilla hus Hysterical... ("rubriken" på denna lilla "smiley" var hysterical, passande va?!)

Nu får jag nog ta mig samman och ta och knalla ut till lille pannan och mata den igen... (jädra unge att sticka iväg när det är så pass kallt!!!)
Och förresten tror jag att herrarna hund vill ut! Det låter som om dom har ett regelrätt slagsmål på gång...
Ingen rast ingen ro!
När fasen ska jag få ligga på sofflocket och bara vara???

Ha en fin "Hjärtansdagskväll"!!!Valentine I love you sign

5 kommentarer:

  1. Tur du ändå hade att hyresvärden fanns i närheten OCH hade glas hemma!
    Han är kanske inte så pjåkig ändå???
    Hehe....
    Roligt att du haft lite dotter-besök i dag! Vilken allahjärtansdag-present!

    Jasså lille katten har börjat upptäcka världen utanför?

    Spännande också med äggen i holken!

    Kram...Jenny (-:

    SvaraRadera
  2. Jenny; En himla tur att hyresvärden inte fick för sig att jag hade haft sönder fönstret med vett och vilja... Det har ju blivit "missuppfattningar" förut... Men jag vill ju för sjutton INTE ha den "guben" rännandes här och det måste han väl ha fattat vid detta laget :-) (åtta år)...

    Och stackars dottern som fyllde år och blev presentlös... Hade ju skickat hennes lilla paket till Norge. Men så blir det ju kanske lite roligare att komma "hem" om man har post att öppna.

    Mjauritz meddelar att -12 grader är alldeles för kallt för "lövsamlaräventyr", så han ligger inne och surar än så länge. Men M-ett bara vägrar att gå ut. Han är nog mattens lille skugga ett tag till...

    Kramen till dig! (Hörs senare?)

    SvaraRadera
  3. Jisses amalia!
    Vilken tur att han hade glas i beredskap!
    Kunde ju blivit småkallt annars.....brrrr!

    Ha en bra dag!
    Kramen!

    SvaraRadera
  4. Jösses! Sicken smäll det måste varit särskilt om fåglarna blev helt tysta sen, men mest förvånande är det kanske att han hade ett glas hemma.. (!)en sån skalman- gubbe e inte så dumt!
    Jättefina krukor!! Ha det supergott idag Mostera mi, när det slutar vara så förbaskat halt får faktiskt mamsen o jag ta oss i väg o hälsa på dej!! Stor Kram på dej/ Nim

    SvaraRadera
  5. Sickan; Den här hyresvärden jobbar på byggen, så det är väl en del av det berömda "svinnet från arbetsplatser" som ligger härute... Men det är ju inte mina problem. Och det var ju tur att det fanns glas, för det hann ju bli en aning kyligt trots mattan även om det inte tog särskilt lång stund att få i glaset...

    Ha det gott idag, och var rädd om dig!

    Kramen!!!
    ***********************************

    Sösterdotera mi; Tycker också att det vore skönt om det blev lite varmare och "ohalt"! För nog skulle det vara kul om ni kom över (dagens understandment ;-)!!!)!

    Och att det var en jäkla smäll kan jag skriva under på! Jisses!!!
    Och ang. hyresvärden kolla Sickans svar :-)! Du anar inte vad som ligger här i uthusen...
    Undrar vad som händer om det blir inbrott eller nåt... Kan man få ut på försäkringen för snodda grejer som blir snodda, tro?

    Kramen!!!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!