Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

lördag 13 september 2008

Nalle...

... är en inte sååå stor hund... Man kan uttrycka det så, att Nalle är en hund som (visserligen med visst besvär) kan klämma sig ut genom en kattlucka. Det gjorde han igår kväll. Det var ca 2 plusgrader ute imorse, i hallen var det praktiskt taget fritt inblås. För kattluckor som har varit trasiga en gång är ju lite känsliga för Nallar som kommer med fart och kläm Gjorde en provisorisk greja av en stolsdyna, men katterna ville ju gå ut, så den blev väl inte så långvarig, förstår jag... Något kylslaget i hallen imorse med andra ord. Så vad göra??? En kattlucka är beställd, men när den kommer har jag ju ingen aning om...

Vid såna här tillfällen är det alldeles fantastiskt skönt att ha granne K!!! Ringde för att fråga om hon möjligen hade superlim, tänkte att det kanske kunde gå att få ihop luckan lite provisoriskt i väntan på den nya luckan. Men hon hade en alldeles ny kattlucka liggande!!! Det enda problemet var att denna luckan är något större än min gamla... Men då visade sig hyresvärden vara på ett hjälpamt humör, så...



...dörren åkte av sina gångjärn och blev sågad i. Luckan skruvades noggrant fast och; simsalabim, ny hel kattlucka på plats!!! Vilken tur att U och K var här denna helgen och att dom hade möjlighet att hjälpa mig!!!



"Matte, jag lovar att göra mitt bästa för att inte ta sönder luckan igen... Det är så tråkigt när du blir så sur... Men denna luckan är ju lite större, så jag kan nog komma ut utan alltför mycket besvär. Om jag vill alltså!!!"

Kan meddela att han lyckades hålla sig ifrån luckan ända till klockan 19.53 (pip)... Men; luckan höll och det finns en plastbricka som man kan sätta framför luckan så att den "hokuspokus" trollas bort... Så den har testats (till Nalles förtret) och funkar bra!

Och kattluckan som är beställd tänker jag behålla som reserv... För tänk om det händer något mitt i smällkalla vintern! Det vore inte kul!!!

Fick förresten en glädjechock här! Vi, jag, sonen och S satt och käkade middag när ytterdörren öppnades och "någon" ropade hallå! Det var min älskade, söta, goa dotter som kom inklivande. M:s pojkvän (heter det så fortfarande???) hade ärende åt våra trakter så hon åkte med och stannade här medan han var iväg och grejade. Och turligt nog var det kvar en portion mat, så hon fick käka och vi bubblade och babblade och så tog vi en kopp te och en bit mörk choklad med rosépeppar(!). Gott!!! Så gick vi ut med hundarna och det uppskattades mycket av Uffe, som älskar dotter M. Han är rent löjlig när hon är här... Men det är helt underbart att se hur dom busar och gosar om vartannat!

Så blev det fågelvisning! Inte ens dottern slipper mitt tjafs om dessa små underverk :-)!

Men nog blev dom vederbörligt beundrade! I den vanliga ordningen :-) Tripp, Trapp och lille Bonus....





Och, eftersom ärlighet varar längst, så åkte allt fågelburen ner igen när M kom för att hämta dottern... Ibland undrar jag om jag är riktigt klok egentligen... Men någon måste väl vara galen för att resten av mänskligheten ska ha något att prata om ;-)!

8 kommentarer:

  1. Gläds med dej så otrooooligt!
    Kattlucka på plats, dotter på besök och skitsnygga fågelungar!!!

    DETTA behövde du efter din halvhängiga vecka, gumman!

    Stor kram på dej, min vän.
    Hörs senare...Jenny

    SvaraRadera
  2. hahahaha,kan inte låta bli att skratt åt hunden som knökade sig igenom kattluckan :P

    Dessa djur :D Men det var ju skönt att du fick en ny på plats idag!

    Och besök av dottern bara så där......kul,kul!!

    Och så fina fåglarna har blivit nu.Härliga färger!!

    Kram och ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  3. Härligt att allt ordnade sig!
    Ha en skön vecka, när den börjar i morgon!
    /Anna

    SvaraRadera
  4. tant animalia; Det är nog som mamma brukade säga; "allt ordnar sig till det bästa"... (fast nog fasen är det svårt att tro på det ibland!!!).
    Och visst ÄR dom jättefina fågelbarnen?!
    Lille/a Bonus är en riktig liten spelevink... Anar att hon/han känner att matten är lite x-tra svag för henne/honom. Dom är inte dumma, djuren!

    Kramen till dig, söstra mi!

    sickan; Sonen var så misstänksam mot stackars Nalle, så han tryckte dit den där plastgrejan för kattluckan när vi skulle åka iväg och skjutsa flickvännen till bussen... Nalle känner sig just nu som världens mest missförstådda vovve :-)... Stackars han!!!
    Och visst blir man glad när dotera dyker upp bara så där! Och eftersom jag "bara" har en dotter kan jag ju lugnt kalla henne "älsklingsdottern"! Ingen som kan känna sig åsidosatt :-)!

    Kram till dig!

    minigrisen; Ligger kanske lite i det där man brukar säga ; "när det ser riktigt mörkt ut är ljuset som närmast"...
    Inte för att det var sån panik; fick sms om att nya luckan finns att avhämta idag :-)... Men å andra sidan är det ju skönt att ha en lucka i reserv och dessutom hade det blivit svårt för mig att "peta dit" en ny lucka själv... Det visar ju sig att det går åt lite dörrlyft och sticksågar och grejer... Nåt som jag inte är någon direkt "hejare" på att fixa med!
    En får ju mege sina begränsningar, ha, ha!!!
    Ha en fin vecka du oxå; vädret verkar ju vara på "vår" sida några dagar nu i alla fall!!!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Så bra att allt ordnade sig! å vad härligt med en glädjechock sen!

    Tack för värmande kommentar hos mig, det betyder mycket.
    Kramar till dej!

    SvaraRadera
  6. Huga; Ja, ibland blir man, minst sagt förvånad... Dotera tyckte nog mamman liknade något åt en fågelholk :-).

    Du ska veta att jag tänker på dig... Det är så himla svårt att förlora någon man tycker om...

    Kramar tillbaka!!!

    SvaraRadera
  7. Ja, vi har oxo kattlucka son fungerar ypperligt. Har bytt en gång på 14 år, så det är bra kvalitet!

    Får se hur det går nästa år med valp i huset! (jupp en hund blir det oxo i huset nästa år, men när vet vi inte ännu)

    /Caroline

    SvaraRadera
  8. caroline; Så kul med en valp! Här blir det en kisse till om några veckor... Visserligen har jag sagt att aldrig mer, men man är välan inte sämre än att man kan ändra sig ;-)!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!