Hej och VÄLKOMMEN!!!

Roligt att Du kikar in!
Lämna gärna en liten kommentar innan Du försvinner ut i cyberrymden igen!

Ha det bra och var rädd om Dig!

torsdag 9 oktober 2008

Läste en artikel i vår lilla lokala tidning idag. Den handlar om en god vän, som har drabbats av cancer och kämpar för att "komma igen". Men i dagens läge är det ju som bekant inte helt enkelt... Måste säga att jag tycker att de nya reglerna inom sjukförsäkringssystemet fungerar väldigt dåligt... Det känns som om besluten om regeländringen har röstats igenom utan att man har gjort någon konsekvensanalys överhuvudtaget.

Men med tanke på att ministern med ansvar för just dessa beslut har haft "en släng av utbrändhet" så förstår man ju att hon inte är särskilt insatt i vilka problem det medför att vara sjuk.

Artikeln finns att läsa på UT´s hemsida. Ingen särskilt upplyftande historia, men jag har följt Anneli genom min dotter och vet att hon är en kämpe! Hon hade ju sin häst här,tillsammans med min dotters Humla, i några månader. Under den tiden hann vi fika och prata en hel del och jag förstår att hon började få besvär redan då...

**************************************************************************************

Har "hämtat" mig lite från gårdagens arga utbrott, känner att jag har så mycket stöd, dels från pappa och syster, dels från så många här i "bloggosfären", så jag har bestämt mig för att "det är väl min firma och jag gör som jag vill!!!". Häxan Surtant har talat ;-)!!!
Och pappa har blivit noggrant instruerad om att vidarebefodra alla som har synpunkter på vad jag gör till mig. För inte fasen ska han behöva sitta och försvara alla mina galna upptåg?!

Fåglarna har fått rent i sina burar och hundarna och jag har varit ute i skogens djup och hittat ett halvkilo trattkantareller! Min middag blev goood! Stekta kantareller på rostad macka, mmmmmmm! Och ändå fick jag ihop en burk till frysen. Bra att ha! Fast jag måste nog snart rensa där (i frysen)... Det har blivit lite väl mycket "bra att ha" på hyllorna :-). Förstår inte vad allt kommer ifrån?! Vem sjutton lägger rester i burkar och inbillar sig att det ska ätas upp en annan dag??? Kan det verkligen vara jag som har gjort det??? Sonen påstår att det nog är så, för han anser sig vara helt oskyldig till detta tilltag... Fasen vet om jag ska tro på det ;-)!
Passar på att glatt skylla på honom så länge han bor här. Vem jag ska skylla på sedan vet jag inte. Uffe kanske???

Och i Puhs klokbok hittar jag detta ;-)

Tanke nr 81

Om att undvika dem som tömmer en på energi...

Det står en hel del klokt om detta i boken, men det hela går ut på att det inte är någon idé att ödsla tid på människor som dränerar en på energi. Man bör helt enkelt ägna minsta möjliga tid tillsammans med såna tråkmånsar!

Inte konstigt att den boken heter "Klokbok"...

8 kommentarer:

  1. Haft en "släng av utbrändhet",jo jag tackar.
    Hon pratar som hon har förstånd till.
    Som om hon haft en släng av förkylning ungefär...........

    Jag kan bli så förbannad på såna som inte har en susning om vad dom talar om.

    Och ändå har dom inte vett att hålla käft.

    Utan babblar på och undanröjer alla tvivel på hur dåligt insatta dom är i de sjukas situation!!

    Jävla översittare är dom hela bunten!!

    Kloka ord från Puh - IGEN!!
    Natti och kramen på dig!

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för att du lämnade en kommentar hos mig. Väldigt fina djur har du:)

    Puh´s klokbok är en bra bok

    SvaraRadera
  3. sickan; Kanske skulle vi rösta fram Nalle Puh som nästa statsminister ;-)?! Nej, men nog saknas det en hel del sunt förnuft i dessa herrar och damers tankebanor... Det är inte dumt att göra noggranna konsekvensanalyser av förslag så att man slipper en massa trassel i efterhand... För nog har dom dumjäklarna fått backa både en och två gånger...

    Kramen och ha en fin fredag!!!

    englagård; Ja, jag är väldigt stolt över mitt lilla "zoo"! Dom är till stor nytta, för jag är nog lite lat egentligen så dom håller mig på benen :-)! Mycket pyssel blir det, och mycket kärlek får man tillbaka!

    Länkar gärna till din sida om det är ok för dig?

    SvaraRadera
  4. Hej Söstra Mi!
    Jag ska försöka göra ett litet inlägg här..
    Ser nästan inte skärmen, och allt går så långsamt.Medicinen...
    Jag orkade inte läsa allt ikväll,men jag önskar dej en trevlig helg...
    Kram, Jenny

    Åh shit...så var det den där jäkla ordverifieringen åxå...

    ...hxmnrwtszxqw...eller va fan det nu står....

    SvaraRadera
  5. Jenny; Antar att du somnar ovaggad ikväll ;-)!
    Är alldeles trötter jag också, känner att det snart är dags att natta mig...
    Flyttat damm har jag gjort idag och ont som fan har jag och tjurig och trött är jag...

    Äsch; det blir nog bättre imorgon...

    SvaraRadera
  6. Ja ska vi nånsin upphöra att chockeras över deras betende?

    ang. puhs kloka ord, visst har han sant, MEN det är ju tyvärr inte alltid det går att undvika jobbiga typer....va f-n gör man då???

    mången kram till dig vännen

    SvaraRadera
  7. huga; Visst är det svårt att undvika vissa människor...
    Har tyvärr ett par här på gården som jag helst undviker om jag kan, men lätt är det inte! Och så känner jag att jag måste "hålla mig väl" med dom dumskallarna, jag hyr nämligen huset av dom...
    Men jag har kommit på att det går (med mycket möda och stort besvär ;-)!!) att TÄNKA bort dom. I min lilla värld har dom inget att göra, så det så!!!
    Visst blir jag tvärförb..... ibland, men det blåser över rätt fort. Tröstar mig med att dom nog har ett rätt tradigt liv när dom måste lägga sig i och "ha rätt" (fast dom har fel så det skriker) hela tiden...Arma människor ;-)!

    Ha det bra!
    Bamsekramen till dig!!!

    SvaraRadera
  8. Så sant så....men så svårt..o jobbigt, ibland går det inte ens att tänka bort dessa personer...nåja vi gör ett försök!
    Kramen till dej!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en rad :-)!